Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

crobex -0,36%….
ovdje je i Bog rekao laku noć
iz dana u dan tonemo, više nitko ni ne komentira, kao da nas se to više ne tiče..svaki dan po -0,5% dolje i nećemo ni primijetiti da smo na 1500 bodova crobexa
ali majstori to valjda mogu i malo brže zrokati, zar ne? daje bar po -1% dnevno, možda netko i skuži što se događa?!? [angry]

Izuzmi težinu INE iz indexa i shvatit ćeš da smo blizu te razine, cijene na nekim dionicama su ko iz početka 2009… ili niže…..

crobex -0,36%….
iz dana u dan tonemo, više nitko ni ne komentira, kao da nas se to više ne tiče..svaki dan po -0,5% dolje i nećemo ni primijetiti da smo na 1500 bodova crobexa
ali majstori to valjda mogu i malo brže zrokati, zar ne? daje bar po -1% dnevno, možda netko i skuži što se događa?!? [angry]

Izuzmi težinu INE iz indexa i shvatit ćeš da smo blizu te razine, cijene na nekim dionicama su ko iz početka 2009… ili niže…..
[/quote]

sa novim clanicama, crobi bi mogao pasti za xx%.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Preslagivanje na CKML!?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

crobex -0,36%….

Ja se ne slažem s ovim izjavama, dapače ovdje se vjerojatno ukazao Bog pa svima dao mogućnost da u miru izađu van iz dionica dok se još lijepo i bez panike može izać po bidu. Iz dana u dan tonemo?? Kao da je neka kalvarija! Pa crobex je pao tek 12-13 posto otkako je ozbiljnije krenuo pad dok su drugi indeksi po europi pali debelo preko 25 posto, mnogi i po 30 posto.

U 2009 i 2010 su se nakon oporavka dionica dogodila 3 pada crobexa veća od 15 posto ( dakle više nego sad ), od tog jedan čak od 25 posto, i to u periodu dok su strane burze nezaustavljivo rasle! I onda sad neko kmeči zbog 12 postotnog pada i to u trenutku kad se sprema nezapamćena kriza za europsko gospodarstvo?!!! Umjesto da bude sretan!
[shocked]

Dok ovdje kukate pogledajte šta zapravo znači za dax i ostale relevantne indekse ovaj pad od 30 posto! Pa toliko je otprilike roknuo i otprilike sličnom brzinom u onom ogromnom padu iz 9/10mj. 2008 kad je krenula kreditna kriza!!!

Dobro kaže inverter tamo na drugoj temi, ne možeš vjerovat da se već toliko nakotilo ovaca od 2008. Svake večeri se zapravo treba Bogu pomolit i zahvalit šta postoji toliko inertnih ulagača na ovoj burzi pa se može u miru i na vrijeme povuć svoj novac.

never surrender

Peromadjar ti nemaš veze o investiranju i dionicama, Crobex će do kraja godine biti na 2300 bodova.

LOŠA VJEST ZA ADRIS ZATO RONI
Ukoliko Vlada usvoji prijedlog izmjena i dopuna Zakona o ograničenju uporabe duhanskih proizvoda i potpuno zabrani njihovo izlaganje u trgovinama bit će to dodatni udarac na ionako ugrožene male trgovce, tvrdi Savez udruga malih trgovaca u peticiji hrvatskoj Vladi.

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

crobex -0,36%….

Ja se ne slažem s ovim izjavama, dapače ovdje se vjerojatno ukazao Bog pa svima dao mogućnost da u miru izađu van iz dionica dok se još lijepo i bez panike može izać po bidu. Iz dana u dan tonemo?? Kao da je neka kalvarija! Pa crobex je pao tek 12-13 posto otkako je ozbiljnije krenuo pad dok su drugi indeksi po europi pali debelo preko 25 posto, mnogi i po 30 posto.

U 2009 i 2010 su se nakon oporavka dionica dogodila 3 pada crobexa veća od 15 posto ( dakle više nego sad ), od tog jedan čak od 25 posto, i to u periodu dok su strane burze nezaustavljivo rasle! I onda sad neko kmeči zbog 12 postotnog pada i to u trenutku kad se sprema nezapamćena kriza za europsko gospodarstvo?!!! Umjesto da bude sretan!
[shocked]

Dok ovdje kukate pogledajte šta zapravo znači za dax i ostale relevantne indekse ovaj pad od 30 posto! Pa toliko je otprilike roknuo i otprilike sličnom brzinom u onom ogromnom padu iz 9/10mj. 2008 kad je krenula kreditna kriza!!!

Dobro kaže inverter tamo na drugoj temi, ne možeš vjerovat da se već toliko nakotilo ovaca od 2008. Svake večeri se zapravo treba Bogu pomolit i zahvalit šta postoji toliko inertnih ulagača na ovoj burzi pa se može u miru i na vrijeme povuć svoj novac.
[/quote]

Za vas je perice možda najbolje da se vratite kladionicama od kuda ste i došli na HR burzu i mislili da ovdje možete zaraditi. Pretpostavljam da je na kladionicama gubitak ipak manji ( za vas ), nego na burzi, obzirom na vaša ulaganja kako smo ih imali prilike vidjeti na ovome forumu.

Što se DAX-a tiče i sl. indexa vani, po starom običaju iznosite samo podatke koji vama odgovaraju, pa tako ne spominjete prethodni rast koji se desio vani, a mi nismo popratili.
Ionako vas nitko ne doživljava ozbiljno ovdje, tako da je nebitno, dokazali ste se sami.

[thumbsup] [thumbsup]

lp i sretno

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Crobex će pasti za minimalno 250 bodova ma što mi mislili o tome, a možda i više pošto nisam stručan u računanja indeksa. mislim da će nekima jako odgovarati da određene dionice odrade znatan skok i tako anuliraju utjecaj zbog izbacivanja ine.

Peromadjar ti nemaš veze o investiranju i dionicama, Crobex će do kraja godine biti na 2300 bodova.

Ako do kraja godine bude iznad 1600 bit će uspjeh.

A kolegu plavog sam izgubio volje komentirat, mislim zaista više nemam šta reć o čovjeku koji nagovara jadan narod da kupuje lkpc na 1800 a onda skupa s njima plače i proziva državu i burzu kad mu ista rokne na 800…a lijepo sam mu u više navrata prošle godine govorio da lkpc ima dva targeta za pad, jedan na 1200, a drugi na 800.

S druge stvari, kako i doživjet plavog kao čovjeka koji se razumije u burzu kad ima ovakve komentare:
Što se DAX-a tiče i sl. indexa vani, po starom običaju iznosite samo podatke koji vama odgovaraju, pa tako
ne spominjete prethodni rast koji se desio vani, a mi nismo popratili.[/i]

Ne znam otkad je crobex dužan nekog popratit i po kojim zaslugama? Il vi kolega plavi mislite da su hrvatske dionice jednako perspektivne kao njemačke, tj da preformuliram pitanje, mislite da je hrvatsko gospodarstvo rame uz rame njemačkom??

Hoćemo malo statistike?
Rast bdp-a…2009…2010…2011p
CRO………. -5.8… -1.4….+1.3 posto
GER………. -4.7….+3.5….+2.5 posto

Inflacija
CRO 3.5 posto
GER 2.2 posto

Nezaposlenost
CRO 12.8 posto
GER 6.6 posto

Glavni partneri izvoza
CRO Italija, BiH
GER Francuska, SAD

GLobalna kompetitivnost od 142 zemlje
CRO 76
GER 6

Rejting državnih obveznica ( Standard and Poor )
CRO BBB/Negative/A-3
GER AAA/Stable/A-1+

I najvažnije, ogledalo vrijednosti indeksa: p/e
CRO oko 16
GER oko 7.7

Kolega plavi bolje šutite ako se ne razumijete u materiju, jel šta više budete pričali više ćete se ukopat i ispad smješniji pred javnosti. Nismo popratili rast…pa da se upucaš od izjave!

never surrender

@peromadjar

Prije desetak do dvadeset dana meni ste na privat rekli da ste ful u dionicama poruku mogu javno postati ako vi pristanete na to, ne znam odakle sada ovaj peokret odjedanput jedina mogućnost je da ste prodali u ona dva dana kada je promet bio preko sto milona kuna po danu a ujedno znamo da cijene još nisu došle do razina na kojima ste vi očito prodali, moli bih pojašnjenje ovakve promjeneu vašem stavu.

RBA FOND IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU BIJEŽITI IZ OVOGA FONDA IZABERITE AZ FOND ZA VAŠU BOLJU BUDUĆNOST I SIGURNU MIROVINU

crobi od petka pao za 2,23% a promet kao cijeli prosli tjedan, 50,231 mil.kn.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

@peromadjar

Prije desetak do dvadeset dana meni ste na privat rekli da ste ful u dionicama poruku mogu javno postati ako vi pristanete na to, ne znam odakle sada ovaj peokret odjedanput jedina mogućnost je da ste prodali u ona dva dana kada je promet bio preko sto milona kuna po danu a ujedno znamo da cijene još nisu došle do razina na kojima ste vi očito prodali, moli bih pojašnjenje ovakve promjeneu vašem stavu.

I jesam prilično u dionicama, makar sam davnih dana ( još početkom 2010 ) maknuo većinu love s burze, ne znam otkud vam to da sam nedavno prodavao? I kakva promjena mišljenja? Moj stav se nije promjenio, ja sam kupio fundamentalno podcjenjene dionice krajem prošle godine, vrlo malo ove, mahom defanzivnog sektora tj one koje posluju dobro unatoč krizi u zadnje 2-3 godine. Vjerujte, ima i takvih dionica. Iako sam trenutno u njima skupno na minusu od nekih 15 posto to me ni najmanje ne brine jer su ionako podcjenjene pa znam da će se kad tad oporavit i rast još više, a isto tako znam da definitivno te firme neće propast nit će ih kriza dotuć jer njihov proizvod uvijek ima kupce. Zato i jesu u defenzivnom sektoru. Dakle sve dionice u koje sam uložio na zse su mi dugoročno ulaganje i ne pada mi napamet prodavat ih po ovim cijenama. S druge strane ne želim se ikakvim dokupima više od ovog izlagat dionicama na hrvatskoj burzi. Volim svoje novce ipak čuvat u sigurnijim ulaganjima ako mi zatreba keš da ga uvijek lako nabavim. Stav o ulaganju u kvalitetne i podcjenjene dionice se kod mene nije mijenjao ( dapače svima sugeriram isto ako imaju viška novaca i vremena ), nije se promjenilo moje mišljenje o zse, jedino se promjenilo mišljenje vrijednosti crobexa ( i to s neutralnog na gore ) koji je i dalje precjenjen obzirom na situaciju koja nas okružuje.

I sad vas molim ispirku, nije lijepo ovako optuživat a da ne provjerite šta sam pisao, gdje i kada!

never surrender

New Report

Close