Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zadržavanje Crobexa na višim razinama – treba održati. To bi trebala biti zadaća ove države
bez obzira na cijenu. Premali je kapital u rukama malih investitora…da se to ne bi moglo….!
Zato- nema više isprike za takve poteze.

miami

trebaš uočiti nekoliko problema koji se suprotsavljaju toj tvrdnji:
prvo: dobar dio ulagača se je povukao s tržišta zbog nepovjerenja u kunu
drugo: okolna tržišta (Njemačka npr.) je doživjela daleko veći pad cijena dionica, pa je (će biti) daleko atraktivnija za ulaganja o Hrvatske
treće: ulaganjem u Njemačku neutralizira se i prvi problem (neuvjeljive kune)

Zato, bez značajnijeg pada cijena Hrvatska čak niti dugoročno neće postati atraktivana za ulagače.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

@ miami
lijepo napisano. moglo se pretpostaviti da će INA biti veliki uteg.
ove ostale stvari sve iziskuju vremena, volje, sreće itd. itd.

Zadržavanje Crobexa na višim razinama – treba održati. To bi trebala biti zadaća ove države
bez obzira na cijenu. Premali je kapital u rukama malih investitora…da se to ne bi moglo….!
Zato- nema više isprike za takve poteze.

bože svašta! država bi se trebala baviti regulatornim okvirom koji će omogućiti ozbiljan rast gosdpodarstva, a ne dekretima održavati umjetne cijene dionica da bi ljudi poput vas mogli imati miran san. ako ne možete podnijeti pad, lijepo iziđite iz dionica i zbogom. pa nije država djed mraz.

pa nije država djed mraz.

Nije i ne treba biti. Ono što treba biti i postojati su državna regulatorna tijela koja rade svoj posao a što u Hrvatskoj nije slučaj.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

MMM, podsjećate me na jedno zanimljivo razmišljanje o vrijednostima i marketingu..

Jedno vrijeme bila sam načelnica jedne male općine nedaleko Grada. Općina je zapala u dugove,
pa su mještani i tadašnja stranka na vlasti smatrali- da im treba moja pamet, da se iskobeljaju
iz problema.

Na jednom sastanku vijeća, postavilo se pitanje – većeg naseljavanja Općine i kako privući mlade
ljude- da se počnu doseljavati u našu Općinu.Shodno tome- najveći dio vijećnika – ovako je razmišljao:

…Ako stavimo manji komunalni doprinos,ljudi će doći graditi kuće. ? Šipak.
Bila sam kategorički protiv toga. Cijena gradilišta, pogodnosti koje smo nudili, pa i srednja cijena
komunalnog doprinosa- jednaka Gradu u sličnoj zoni- bila je fer cijena za dio troškova
infrastrukture…
Dali su mi probni rok da vidimo što će se dogoditi- a ja sam angažirala sve snage u DPU-e i
rasparcelirala desetke gradilišta, uz marketing u medijima, ponudila na prodaju.
NITKO NIJE PITAO ZBOG ČEGA JE CIJENA KOMUNALNOG JEDNAKA GRADU u II zoni, makar smo selendra.
Sva zemljišta su prodana vrlo brzo, a desetke mladih dolazilo je pitati, da li imamo još gradilišta..

Dakle , nema teorije- da moramo podcijeniti svoje vrijednosti tako nisko- da nas kupe i zainteresiraju se
za nas- nego moramo UREDITI svoje tržište i očistiti ponudu dionica na ZSE:
– provjeriti licence revizorskih kuća i pooštriti revizije
– uvesti transparentan pristup podacima kompanija
– osloboditi Odluke Hanfe koje sputavaju slobodu tržišta u redovnom radnom vremenu burze,
– maniti se glupe politike- kad je novac u pitanju
– podržati i prepoznati krizne situacije -kako je to prepoznala Njemačka…i podržati ulagače,
a ne pozvati fondove – da satru sve u prah i pepeo- i hvataju pozicije koje su izgubljene…..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

MyMoney, samo ti lijepo sjedi i gledaj monitor.Plaću ionako imaš- radio ili ne radio.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

MyMoney, samo ti lijepo sjedi i gledaj monitor.Plaću ionako imaš- radio ili ne radio.

Što je pjesnik htio reći?
Ja svoju plaću zaradim, bez brige.

MMM, podsjećate me na jedno zanimljivo razmišljanje o vrijednostima i marketingu..

Jedno vrijeme bila sam načelnica jedne male općine nedaleko Grada. Općina je zapala u dugove,
pa su mještani i tadašnja stranka na vlasti smatrali- da im treba moja pamet, da se iskobeljaju
iz problema.

….

miami

Očito nije bila rrazlike između te selendre i tog grada. Ali vjeruj mi postoji razlike između BMW-a; BASF-a, Daimlera; … SAP-a i odogovarajućih kompanija iz sastava CROBNEX-a. Ono “odgovarajućih” moliom te shavti uvjetno, da se netko ne uvrijedi.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Na ZSE će sigurno teći med i mlijeko, samo je pitanje kada.
U međuvremenu pogledajte film o krizi i što ona sobom donosi.
Svaka sličnost sa današnjom situacijom je vrlo izvjesna.
http://www.youtube.com/watch?v=x5r6rr-n2S8&feature=results_video&playnext=1&list=PL1DB4D3E0EDFFADCA

Kolega Finac, sve pohvale za link. Film sam dakako pogledao. Upada u oci pojava represivnih i kontrolirajucih elemenata u sustavu za vrijeme krize. Dakako, neovisno sto se nigdje ne spominje lokacija ni vrijeme radnje moze se zakljuciti da se radi o 30-im godinama XX. stoljeca te pojavi totalitarne ideologije. Tesko je zakljuciti da li pritom film ima dodatne alegorijske elemente na sustav u Jugoslaviji tijekom 70-ih. Nisam sklon takvoj interpretaciji. Film kao takav spada u znanstveno fantasticne horor filmove.

Ono sto je indikativno, a to sam oznacio u citatu se odnosi na proliferaciju represivnijih ideologija za vrijeme ekonomske krize. Odavno je poznata cinjenica da se pojava fasizma ocituju u napadu najslabijih i najneorganiziranijih skupina naseg drustva – Roma. Ako pazljivije pratimo dogadjaje u Europi vidimo da je netolerancija na vrhuncu unazad zadnjih 20 godina. Od Madzarske i Slovacke, do Francuske i Slovenije. Povezujuci to sa pojavom radikalnih desnih stranaka diljem Europe obiljezenih populizmom i ksenofobicnom retorikom tesko je ostati ravnodusnim. U ovom isprepletenom suodnosu trgovackih i investicijkih odnosa diljem Europe tesko je ocekivati oruzani sukob. Ali u neposrednim podrucjima Europe moguce ga je ocekivati. Posebno zbog, sada vise ne latentne, nego vrlo realne opasnosti od ekonomskih i klimatskih izbjeglica iz subsaharske Afrike.

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

crobex -0,36%….
ovdje je i Bog rekao laku noć
iz dana u dan tonemo, više nitko ni ne komentira, kao da nas se to više ne tiče..svaki dan po -0,5% dolje i nećemo ni primijetiti da smo na 1500 bodova crobexa
ali majstori to valjda mogu i malo brže zrokati, zar ne? daje bar po -1% dnevno, možda netko i skuži što se događa?!? [angry]

[u][b]oštećeni ulagači trebali bi, uz savjetovanje s pravnicima, tužiti radi naknade štete i gubitaka forumske drukere i navlakače koji plasiraju neistine na forumu![/b][/u]

goblyn,
Medijsko žutilo će upropastiti ovu zemlju, a posebno burzu, kao što su to napravili i za vrijeme svjetske krize kroz 2008/2009.g.

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

e moj goblen
pa morao si sam skužiti da triba truda za izraditi jedno djelo na platnu
dobiješ komad pšlatna koji svi viću a i ti ,da je sad bezvrjedan
a za misec dana če svi vikati kako je to krasno i super
moći češ ga prodaati pa skoro uduplo:::?)))))))

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

New Report

Close