hahaha…ti me zezaš…jel tako?
zamolio bi ako ima tko od forumaša nek se javi a da nije izgubio novce na ZSE od 2008. do danas…
ne kužimo se mi baš…a gdi sam ja to i jednom jedinom riječju napisao da nisam izgubio novce na burzi…nego da sam na vrhuncu prodavao i da sam sad u kešu?!
ali ti i tvoje društvo radite upravo to…samo na dnevnoj razini…a meni tu to pokušavaš ukrpati na razini od 4 godine… [lol]
neke sam dionice raprodao prije neko što je tresnulo sve, na nekima sam dosta popušio…ali sad sam sretan čovjek jer sam sva svoja ulaganja bio preselio na strana tržišta kapitala…a i to sam rasprodao prije nekoliko mjeseci…i u kešu sam 100%…jel vam to smeta?
zamolio bi ako ima tko od forumaša nek se javi a da nije izgubio novce na ZSE od 2008. do danas…
ne kužimo se mi baš…a gdi sam ja to i jednom jedinom riječju napisao da nisam izgubio novce na burzi…nego da sam na vrhuncu prodavao i da sam sad u kešu?!
ali ti i tvoje društvo radite upravo to…samo na dnevnoj razini…a meni tu to pokušavaš ukrpati na razini od 4 godine… [lol]
neke sam dionice raprodao prije neko što je tresnulo sve, na nekima sam dosta popušio…ali sad sam sretan čovjek jer sam sva svoja ulaganja bio preselio na strana tržišta kapitala…a i to sam rasprodao prije nekoliko mjeseci…i u kešu sam 100%…jel vam to smeta?
Kad si već pristojno zamolio pa da i odgovorim…..
U jednom danu sam bio u – 90.000,00 kn, na sreću do tog dana sam većinu rasprodao….- bi bio fijuuuuu preko troznamenkaste brojke…
Da bi godinu završio u nekom podnošljivom minusu, od 2009 do danas plus na portfelju koji se često mijenja blizu je troznamenkaste brojke.
PS Čak i danas trgovao sa nekim plusom
SRETNO SVIM ULAGAČIMA I ULAGAČICAMA
[thumbsup]
100% u kešu?
u kunama ?
u švicarcu?
u euru?
u dolaru?
a vista?oročeno? u štramcu? u čarapi?
Svijet nikada nisu pomicali zečevi.Ovakav pristup je kukavički i mislim da je kriv.
U ponedjeljak bi mogao odbijanac.Javio mi Vidoviti Milan!
Na ZSE će teći med i mlijeko!
Ni u čemu niti sam imao para niti dionica, živio iz dana u dan poslije sam se dokopao nekih novaca i sada dio toga ulažem.
[/quote]
dokopao si se novaca…fino…vidim da ćeš ih brzo spržit na burzi…
a kako došlo tako ošlo kaže naš narod…
ako i bude bit će na stranim burzama koje su sad na -3%,crobex nema razloga za rast jer idemo iz lošeg na gore, a najgori su ovakvi lažni optimisti koji navlače da se iskrcaju [bye]
[
100% u kešu?
u kunama ?
u švicarcu?
u euru?
u dolaru?
a vista?oročeno? u štramcu? u čarapi?
Svijet nikada nisu pomicali zečevi.Ovakav pristup je kukavički i mislim da je kriv.
ajde dobro je lopina…
do prije neki dan je bilo da će teško teći med i mlijeko na zse…sad je da će ga opet biti u potocima…vidljivo je da si opet u dionicama…i da navlačiš opet žrtve kako bi se iskrcao…
ajde…pusti ti moje dolare i kune na miru… [tongue]
Ma koji kreditni rejting…problem je u tome da netko kad mu se smisli spusti amerima kreditni rejting i izazove paniku i masovnu raspordaju na burzama…a taj netko je sbuksao keš sa strane i sad kupuje…
koji to pokazatelji u Americi ukazuju na krizu i recesiju?
povećavaju broj zaposlenih u javnom i privatnom sektoru iz mjeseca u mjesec…raste prodaja autića…sve je super…samo nije dovoljno brzo za neka nerealna očekivanja analitičara…
ma nek ga snize na BB…sve smo već vidjeli…mali će popušit opet…veliki će zgrnut lovu…
samo ne znam kakve veze ima snižavanje američkog kreditnog rejtinga s recimo cijenom dionice HT-a…predvodnice po današnjem prometu i gubitku?!?
hoće li HT poslovati zbog tog snižavanja rejtinga s manjim prihodima ili manjom dobiti? [lol]
kolega marcipan evo jedan vaš post od prije 30-tak dana, tada baš niste bili prognozirali daljni pad.
kolega marcipan evo jedan vaš post od prije 30-tak dana, tada baš niste bili prognozirali daljni pad.
ja i dalje kod toga stojim…s podacima se može manipulirati (pogotovo u USA), kod nas to nije potrebno jer smo u banani i ne treba ništa da se manipulira…a očito da je netko naumio da podacima manipulira na način da se izaziva panika na tržištu kapitala…i zašto onda biti u papirićima?
nije čak više niti potrebno manipulirati…jer su banke izazvale takvu krizu, da je realno stanje postalo kritično….
naravno da će kad netko odluči doći do oporavka…samo mislim da to neće biti tako skoro…treba ići još jedna runda…da još jednom sve dobro tresne…
a vi budite u papirićima…češljajte forum, tražite moje stare postove…al činjenica je da se medo trenutno igra s vama…iz dana u dan se burze crvene…imte jedan dan euforičnog zelenila…pa naredna tri-četiri crvenila…a na zse nemate ni to da bi mogli zaradit za čevapčiće, burek ili već šta tko od fast fooda preferira…
i molim da navedete što u mom postu nije bilo točno…jel se poslovanje ht-a promijenilo snižavanjem rejtinga Amerima?…ali dionica je dobrano tresnula….i mali će popušiti…evo, upravo vi i oni koji su u papirićima….
Kad si već pristojno zamolio pa da i odgovorim…..
– evo tip vam odgovori i vi odmah po jedinicama.
– nije ni meni gospon ING simpatiča, ali možda se nađem dogodine s njim jer ljetuje u mojem kraju.
– zanimljivo mi je njegovo investiranje, jedan od boljih trejdera u HR.
– i sada ste mi ljubomorni jer tip zna zarađivati.
– ali vam se sviđa gospon Marcipan, a on nema pojma o dionicama i investiranju.
– taj živi u strahovima i nikada neće zaraditi kune.
– a sada jedno pitanje za sve vas,
– u fondove je blesavo investirati,
– ali me zanima koji je fond u zadnja 3 mjeseca zaradio ili imao prinos od +25.40%.
– ja investiram totalno suprotno od gospon Inga ali i ja imam lijepi prinos u ovom padajućem tržištu.
– neki znaju, a većina vas nikada neće imati pojma kako zaraditi kunu.
– zbog toga vam je puno pametnije skupljati prazne boce nego tu piskarati.
– evo moj prijatelj gospon Splićo je od toga napravio super bizniss.
– I love this game.
Pozdrav !
ajde dobro je lopina…
do prije neki dan je bilo da će teško teći med i mlijeko na zse…sad je da će ga opet biti u potocima…vidljivo je da si opet u dionicama…i da navlačiš opet žrtve kako bi se iskrcao…
– moj dobri prijatelj gospon Lopina nije u dionicama,
– on je trenutno u dionioci koja se zove BRIN, i to mu je 101% portfelja.
– ja ga stvarno mjesecima uništavam na toj dionici.
– prodati ju ne može bez 20-30% minusa.
– ali je stvarno žilav, ja mu je srušim na 15kn i on ju diže s 1.000kn ponovno na 19-20kn.
– dok god on tu dionicu dokupljuje s sitnom lovom u portfelju nema minus.
– ja ću ga moći kontrolirati još 6-12mj, ali ako izdrži za 2-3 godine će biti u plusu na toj dionici.
– eto jedna od najgorih dionica na našem tržištu, a ja i tu zarađujem.
– a kupila sam ju samo zato da gospon Lopina postane dugoročni investitor jer mi je dosadio na temi Best Buy.
– I love this game.
Pozdrav !
@Marcipan
Dragi kolega,za zaraditi na burzi treba imati i malo znanja,malo hrabrosti i malo vizije.
Bojim se da Vi nemate od toga ništa i stoga nećete ništa ni zaraditi.
Uvijek se može zarađivati ,nekada na dionicama,nekada na valutama.
Evo USD mi donosi lijep profit ovih dana.Ako dionice još padnu,super.
Uložit ću zaradu od dolara u podcjenjene i dividendne dionice.
Nešto sam uložio i u poljoprivrednu proizvodnju i tu će uskoro biti neke zarade.
A Vi samo plačite nad svojom i svjetskom sudbinom.
Pozdrav
mislim da mi crobex ne ulijeva povjerenje pao je ispod 200 dnevnog prosjeka
ako je bio 2300 a sad je 1988
e sad znamo kako se fondovi ponašaju u takvim situacijama
onako laički 2300 – 460 + 1640
nekako su mi bullingeri glavni za izlazak i ulazak ima 2 godine bez obzira na cjene
prodam ih ma koliko su uznosili kad osjetim da ne probijaju granicu
od 2300
ne kažem da ih prodam baš na vrku
niti uspjevam ali kad vidim da pada 2250 prodam
nisam kao neki maher kao neki tu
ali pokušavam plivati u masi
znate kako se ponašaju male ribe kad dođe velika
jate se i bižu
e sad ko je uspio pobići
ili ga je riba popapala
sad s tom kapitalnom ribom je problem
može te povući na dno s sobom a može te izvuči na površinu