Sigurno rekordno nizak promet danas ako računamo puno radno vrijemew burze. A možda i općenito…Znači nema više prodavača po ovim cijenama. [thumbsup]
ili nema kupaca…
Ako ostane ovakav kakav je trenutno prema EUR-u (ili ne daj Bože još niži) biti će sutra oko 6,8 kn !
http://www.dukascopy.com/
[/quote]
Jutros najveći 6,88 kn , trenutno oko 6,73
short selling odgodjen na ZSE ,tko zna zasto [wink] [yawn]
gdje piše?
Osvrt na Frank valutu,
obzirom da je oko 23,5 % od ukupno svih plasiranih kredita podignuto u francima te da je to respektabilan postotak, bit će zanimljivo vidjeti i pratiti što će se događati sa brojnim nekretninama i nešto pokretnina….kad banke značajnije počnu pljeniti!!!
Većina istih je podignuta unazad 5 godina (17% – neprovjereno), brojnim građanima je kredit koji otplaćuju 5 godina sada veći nego kada su ga podigli. Pitanje je hoće li banke ovu agoniju ublažiti i odgoditi za neke druge generacije….
Da, špekulativno je Frank za korekciju, ali dok se Ameri ne trgnu i EU počme disati punim plućima (u što sumnjam) teško da će Frank značajnije pasti. Usprkos mjeram Švicarske Vlade o snižavanju kamatnih stopa.
Kao i većina građana svi u datom trenutku smo donosili najbolje odluke, primjer Frank – niska kamata, veću svotu kredita mogu podignut, stabilna valuta, ej Švica, računa čovjek plaća će eksponencijalno rast, možda bolji posao, zašto bi te novce davao za podstanarstvo, reklo bi se zdravo razmišljanj…..i.e.
Međutim, ta odluka je bila prije 5 godina najbolja ali danas kao što vidite nažalost nije.
I dalje tvrdim da je najteže u životu donositi ispravne odluke!
Možda mi na TK bolje razumijemo veće padove i skokove dionica, pa tim i ovu dramu sa Frankom..
ps Nemam kredit u CHF, al kako sam pratio trendove imam sitno u EU..
[thumbsup]
ako je sada tecaj na vrhuncu ili blizu te tocke, mozda bi sada trebalo uzeti kredit vezan uz CHF?
ako je sada tecaj na vrhuncu ili blizu te tocke, mozda bi sada trebalo uzeti kredit vezan uz CHF?
AKO.
[sealed]
nokla @ jel vidis da negdje nude kredite u svicarcima??? [yawn] njet [bye]
nokla @ pa nisu banke ovce….dali bi ti sad nudio ????
… ovi prometi na zse jasno ukazuju da prodavaju mali kojima treba gotovine za ljetne troškove vezane za god. odmore i sl. a kad se tako "trguje" onda je rezultat takav kakav je. sjetimo se još nedavno i u ljetnim mjesecima prometi su bili 50-tak mil k/dan, a o ostalom dijelu godine (120 mil prosjek) da ne spikamo … jednostavno, nema investitora, nema kapitala – stalno ponavljana priča … 2006/2007? hoće li se ponoviti? … po meni neće, bar ne dok sam ja živ … haha … odakle zaključujem da su one priče (na osnovu kojih se i ja odlučio na hod po mukama zvanom dioničko tržište) kako se ovakve "šanse" vezane za recesiju tipa 2008/2009 ponavljaju tj. ukazuju kao "prilika" jednom u životu – jednostavno istinite, ali s dva kraja :-)) … a, rusi odavno govore da ameri idu bankrot (iako im nebi bio prvi!? – zašto se ovo malo pominje u tisku, javnosti!?). obama je progurao zdravstveni zakon, opravdan s moralnog stanovišta, ali katastrofa za sad ovakav kakav je. a tek financiranje ratova i uplitanje svuda i svagdje? … veli jedan njihov da nemogu bankrotirati, jer mogu štampati zelembaća koliko žele … ha .. pa si misli … inače, imaju javni (!) dug blizu 100% bdp-a, a mi "tek" 42% … jeste vidjeli što kaže onaj katastrofičar-ekonomist lokin (tip mrgodne face i smiješne frizure)? … "posrao" sve dnevne analitičare svojim stavom da imamo takve novčane rezerve da nema još straha za ništa, a da pored onih 49mlr eura duga imamo i potraživanja prema vani (!!??) oko 26mlr – koje nitko ne pominje!?? … molim lijepo …
a glede chf … trabunjanje bzvz po tv, radiu, novinama …. chf=zlato=ulaganje kad je gusto … i uvijek je bilo! što bi sad treablo da hnb drži neki umjetni tečaj? … eto vlade pa nek zamrzne, tj utvrdi administrativni (fixni). nebo bili ni prvi ni zadnji. osim toga ako se franak u zadnjih 5g digao s 4,5 na 6,7 k i ide gore onda su ugovorne kamate samim time isle gore dodatnih 50%, a tu ima mjesta za dodatno oporezivanje i snizavanje administrativnim mjerama, ako vec sama banke to ne rade … da, i sad oćeš-nećeš sjetim se šerijatskih banaka i njihovih principa poslovanja … jesu li arapi baš loši u svemu!??? … a gospon luković iz zabe je prije par god prodao svoje dionice zabe … daaa? kao da bankari neznaju što će se desiti za par godina unaprijed, pa tako i za chf …. pozz zajednici :-))