Bio sam nježan kada sam rekao da je samo precjenjena, ali kolega pa vi sve to znate ?
[/quote]
Ma ja nista ne znam, pa mi daj ti objasni zasto je precijenjen?
ajde režiseri udrite po adrs-pa na 235 pa da možemo nastavit s ovim cirkusom.
Šteta što nema 3MAJ topic, ali ovo izvješće treba pogledati i čudom se čuditi…
Ako nije tipfeler (a nema mi logike da nije), onda su valjda pronašli naftu ili što [lol]
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/3MAJ-fin2011-2Q-NotREV-N-HR.xls
Dobit: 2,6 milijardi kuna. [huh]
i ja sam gledao ali naravno riječ je o 2,6 miliona iako i to je lijepo za vidjeti. nadam se da ga nisu ušminkali zbog končara. a s ovim 2,6 milijardi mogli su kupiti l orealov maybelline [lol]
@shefsale @Kliring
http://www.nacional.hr/clanak/101863/drzava-ce-otpisati-gotovo-3-milijarde-kuna-duga-brodosplitu
– to je 2,7 milijardi, pravih milijardi, koje plaćate vi kao porezni obveznici!
Da, vidio sam sad u PDF formatu izvješća koje je stiglo.
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/3MAJ-fin2011-2Q-NotREV-N-HR.pdf
Malo čudan način knjiženja, mislio sam da će time "prebiti obveze", a kad tamo ispada da po bilanci praktično i nemaju obveza…svašta.
@shefsale @Kliring
http://www.nacional.hr/clanak/101863/drzava-ce-otpisati-gotovo-3-milijarde-kuna-duga-brodosplitu
– to je 2,7 milijardi, pravih milijardi, koje plaćate vi kao porezni obveznici!
fantastično [bye]
Al’ ima likvidnosti… na obveznicama ministarstva financija RH.
ATLN odlično izvješće, u minusu trenutno.
ATPL odlično izvješće u minus će.
LEDO odlično izvješće, u minusu…
itd. itd.
Zona Sumraka Eksčejndž [thumbsup]
Na nekolicini likvidnijih dionica amortiziraju se padovi te se umjetno stvara privid jake kupnje i skida sa aska mali broj dionica, svrha smanjiti minus i ne stvoriti stampedo!
ZSE bi mogao okrenuti u plus takvim manipulacijskim načinom trgovanja doK EU I Ameri već danim bilježe solidne minuse.
Kako sam neki dan usporedio Tanzaniju, možda bi im se trebao i ispričati!
[thumbsup]
"… kako možete znati koliko vrijedi neki posao? Ako ne možete odrediti cijenu nekoj kompaniji, tada ne možete podijeliti taj broj s brojem dionica i ne možete odrediti koja bi bila prava cijena dionica. Tako da, iako se dionica General Motorsa u jednom danu prodaje za 30 dolara, a nekoliko mjeseci kasnije za 60 dolara, vi nemate pojma o tome je li jedna od tih cijena jeftina, a druga skupa, ili su obje jeftine, ili skupe, ili bilo što drugo! Ukratko, prema onome što smo do sada naučili, ne biste prepoznali prodaju u pola cijene ni da vas netko njome pogodi u glavu!
Drugo, ako možete odrediti koja bi bila poštena cijena ili raspon cijena za neki posao, kako možete znati jeste li u pravu, ili barem blizu? Zapamtite, u procesu određivanja vrijednosti nekog posla, sve što radite je gomila pretpostavki i procjena. Te procjene uključuju predviđanje zarade za puno godina u budućnosti. Čak i stručnjaci (što god to značilo) imaju s time problema.
Treće, kao što smo već rekli, zar ne postoje tone pametnih i vrijednih ljudi koji također to sve pokušavaju shvatiti? Zar ne postoji hrpa analitičara tržišta dionica i profesionalnih ulagača koji vrijeme provode pokušavajući utvrditi koliko kompanije uistinu vrijede? Čak i ako vas stvarno mogu naučiti kako da ulažete, ne bi li ti pametni, učeni i iskusni ljudi bili u tome bolji od vas? Ne bi li oni pokupili vrhnje prije nego što ga vi otkrijete? Kako se s njima natjecati? Sve što ste vi napravili je bilo da ste kupili knjigu – knjigu koja kaže da čak i djeca (dobro, tinejdžeri) mogu naučiti zarađivati veliki novac na tržištu dionica. Ima li ovo smisla? Kakve su vam stvarne šanse?
Normalna osoba mogla bi se u ovom trenutku početi osjećati malo blesavo. Platili ste za ovu knjigu! I možda vam se već čini da tu nešto nedostaje. Barem to nam ide na ruku! U svakom slučaju, spremni ili ne, evo sažetka:
1. Cijene dionica divljaju tijekom vrlo kratkog vremenskog perioda. To ne znači da se vrijednosti kompanija koje predstavljaju u istom periodu toliko mijenjaju. Kao posljedica toga, tržište dionica se ponaša kao ludi tip pod imenom Gospodin Tržište.
2. Dobra je ideja kupiti dionice kompanije uz veliki popust u odnosu na vašu procjenu vrijednosti tih dionica. Kupovanje dionica uz veliki popust u odnosu na vrijednost će vam priskrbiti veliku marginu sigurnosti i dovesti vas do sigurnog i kontinuirano profitabilnog ulaganja.
3. Od onoga što smo do sada naučili, vi ne biste znali odrediti dionicu koja se nudi po izuzetno niskoj cijeni ni da vas pogodi u glavu.
4. Iako tu nešto nedostaje, mogli biste nastaviti čitati." – Mala knjiga koja i dalje pobjeđuje tržište