Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po cemu je ht precijenjena dionica?

Bio sam nježan kada sam rekao da je samo precjenjena, ali kolega pa vi sve to znate ?
[/quote]
Ma ja nista ne znam, pa mi daj ti objasni zasto je precijenjen?

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

ajde režiseri udrite po adrs-pa na 235 pa da možemo nastavit s ovim cirkusom.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Šteta što nema 3MAJ topic, ali ovo izvješće treba pogledati i čudom se čuditi…
Ako nije tipfeler (a nema mi logike da nije), onda su valjda pronašli naftu ili što [lol]

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/3MAJ-fin2011-2Q-NotREV-N-HR.xls

Dobit: 2,6 milijardi kuna. [huh]

@shefsale

i ja sam gledao ali naravno riječ je o 2,6 miliona iako i to je lijepo za vidjeti. nadam se da ga nisu ušminkali zbog končara. a s ovim 2,6 milijardi mogli su kupiti l orealov maybelline [lol]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

@shefsale @Kliring

http://www.nacional.hr/clanak/101863/drzava-ce-otpisati-gotovo-3-milijarde-kuna-duga-brodosplitu

– to je 2,7 milijardi, pravih milijardi, koje plaćate vi kao porezni obveznici!

Da, vidio sam sad u PDF formatu izvješća koje je stiglo.
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/3MAJ-fin2011-2Q-NotREV-N-HR.pdf
Malo čudan način knjiženja, mislio sam da će time "prebiti obveze", a kad tamo ispada da po bilanci praktično i nemaju obveza…svašta.

@shefsale
@Kliring

http://www.nacional.hr/clanak/101863/drzava-ce-otpisati-gotovo-3-milijarde-kuna-duga-brodosplitu

– to je 2,7 milijardi, pravih milijardi, koje plaćate vi kao porezni obveznici!

fantastično [bye]

Al’ ima likvidnosti… na obveznicama ministarstva financija RH.

Vaš link

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

ATLN odlično izvješće, u minusu trenutno.
ATPL odlično izvješće u minus će.
LEDO odlično izvješće, u minusu…

itd. itd.

Zona Sumraka Eksčejndž [thumbsup]

Na nekolicini likvidnijih dionica amortiziraju se padovi te se umjetno stvara privid jake kupnje i skida sa aska mali broj dionica, svrha smanjiti minus i ne stvoriti stampedo!

ZSE bi mogao okrenuti u plus takvim manipulacijskim načinom trgovanja doK EU I Ameri već danim bilježe solidne minuse.

Kako sam neki dan usporedio Tanzaniju, možda bi im se trebao i ispričati!
[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Vaš link

If something is too good to be true...it probably is.

"… kako možete znati koliko vrijedi neki posao? Ako ne možete odrediti cijenu nekoj kompaniji, tada ne možete podijeliti taj broj s brojem dionica i ne možete odrediti koja bi bila prava cijena dionica. Tako da, iako se dionica General Motorsa u jednom danu prodaje za 30 dolara, a nekoliko mjeseci kasnije za 60 dolara, vi nemate pojma o tome je li jedna od tih cijena jeftina, a druga skupa, ili su obje jeftine, ili skupe, ili bilo što drugo! Ukratko, prema onome što smo do sada naučili, ne biste prepoznali prodaju u pola cijene ni da vas netko njome pogodi u glavu!
Drugo, ako možete odrediti koja bi bila poštena cijena ili raspon cijena za neki posao, kako možete znati jeste li u pravu, ili barem blizu? Zapamtite, u procesu određivanja vrijednosti nekog posla, sve što radite je gomila pretpostavki i procjena. Te procjene uključuju predviđanje zarade za puno godina u budućnosti. Čak i stručnjaci (što god to značilo) imaju s time problema.
Treće, kao što smo već rekli, zar ne postoje tone pametnih i vrijednih ljudi koji također to sve pokušavaju shvatiti? Zar ne postoji hrpa analitičara tržišta dionica i profesionalnih ulagača koji vrijeme provode pokušavajući utvrditi koliko kompanije uistinu vrijede? Čak i ako vas stvarno mogu naučiti kako da ulažete, ne bi li ti pametni, učeni i iskusni ljudi bili u tome bolji od vas? Ne bi li oni pokupili vrhnje prije nego što ga vi otkrijete? Kako se s njima natjecati? Sve što ste vi napravili je bilo da ste kupili knjigu – knjigu koja kaže da čak i djeca (dobro, tinejdžeri) mogu naučiti zarađivati veliki novac na tržištu dionica. Ima li ovo smisla? Kakve su vam stvarne šanse?
Normalna osoba mogla bi se u ovom trenutku početi osjećati malo blesavo. Platili ste za ovu knjigu! I možda vam se već čini da tu nešto nedostaje. Barem to nam ide na ruku! U svakom slučaju, spremni ili ne, evo sažetka:
1. Cijene dionica divljaju tijekom vrlo kratkog vremenskog perioda. To ne znači da se vrijednosti kompanija koje predstavljaju u istom periodu toliko mijenjaju. Kao posljedica toga, tržište dionica se ponaša kao ludi tip pod imenom Gospodin Tržište.
2. Dobra je ideja kupiti dionice kompanije uz veliki popust u odnosu na vašu procjenu vrijednosti tih dionica. Kupovanje dionica uz veliki popust u odnosu na vrijednost će vam priskrbiti veliku marginu sigurnosti i dovesti vas do sigurnog i kontinuirano profitabilnog ulaganja.
3. Od onoga što smo do sada naučili, vi ne biste znali odrediti dionicu koja se nudi po izuzetno niskoj cijeni ni da vas pogodi u glavu.
4. Iako tu nešto nedostaje, mogli biste nastaviti čitati."
– Mala knjiga koja i dalje pobjeđuje tržište

www.knjigara.com

New Report

Close