i br333 i misko znaju o čemu mi ovdje pričamo ili vičemo samo što se i oni prave grbavi. ako upozoravamo na nelogičnosti ne znači da smo u gubicima, tako malo treba da se zavrte dobici ali ne žele oni gore. Zna se tko su oni gore i nemojte mi tu glumiti da ne znate.
Ne,zaista ne znam o čemu pričate.
Niste u gubicima? Pa čemu onda nervoza ako zarađujete?Malo vam je? Pohlepni ste?
[/quote]
naravno da želim zaraditi više. Vi ne? 9 milion aprometa u 14 sati mi je malo, da. ako je Vama mnogo kapa dole.
Ovo je naj veći FINANCISKI INŽINJERING pod zaštitom HANFE u režiji MIROVINSKIH FONDOVA
ZSE je naj veća pljačka malih ulagača u dosadašnjoj povjesti HRVATA
recimo da je linija pljačke bila pretvorba – privatizacija – pifizacija – burza.
recimo da je bilo tako.
ali, recimo i ovako…
bi li kupio novi mercedes za kunu? dvije? četiri? osam?
jednostavno je, postoji broj koji bi odmah dao, broj zbog kojeg bi se kolebao, i iznos koji nikad ne bi platio.
bi li prodao mercedes ili fiću za milijardu dolara? pola milijarde? sto milijuna dolara?
i tu je jednostavno…
što kažeš na tvrdnju da tržište nekad prodaje po čudno niskim cijenama, nekad kupuje po čudno visokim, i da te ne treba biti briga zašto je tako? [cool]
http://www.youtube.com/watch?v=U69QQiBmaEg
…. tako malo treba da se zavrte dobici ali ne žele oni gore. ….
OK! Znamo u čiju korist: tvoju! Samo nam trebaš još reći, a na čiju štetu: mene, fondova, HNB-a, Vlade? Netko mora dati te novce koje ti hoćeš, zar ne.
… nego narode, jeste li primjetili … nestao Lynx. Nema ga niti na jednoj temi. To mene zabrinjava.
… nego narode, jeste li primjetili … nestao Lynx. Nema ga niti na jednoj temi. To mene zabrinjava.
Valjda sam ti na ignore kao nekima, pa me zato ne vidiš.
DIVIDENDA !? Vidjet cemo.
GLAVNU SKUPŠTINU DRUŠTVA LUKA PLOČE d.d., PLOČE,
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/R0QlKdX8yFsTXrlvD247fQ==.pdf
[cool]
i br333 i misko znaju o čemu mi ovdje pričamo ili vičemo samo što se i oni prave grbavi. ako upozoravamo na nelogičnosti ne znači da smo u gubicima, tako malo treba da se zavrte dobici ali ne žele oni gore. Zna se tko su oni gore i nemojte mi tu glumiti da ne znate.
u prvau si kliring, da ne govorimo da danas čak 4 milje kuna prometa otpada na podravku!
http://www.hup.hr/homehr/moduli/vijesti/plin-poskupljuje-14-zar-je-to-mogue.aspx
Po dobivenim fakturama naših internacionalnih članica utvrdili smo da se cijena m³ plina u EU 27 kreće od 1,34 do 2,59 kn, a u HR 3,10 kn , a sa novim poskupljenjem cijena za domaćeg industrijskog potrošača iznosit će 3,39 kn + PDV.
Izvoz povećan 5,4 posto
Vrijednost hrvatskog robnog iznosa u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 27 milijardi kuna
http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/70612/Default.aspx
Trgovine će moći raditi od 0 do 24 sata
O radnim nedjeljama ili pak o non-stop radnom vremenu svaki vlasnik trgovine odlučivati sam
http://www.banka.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/70620/Default.aspx
Čitam po forumima svi se nešto žale na mirovince. Kako ne kupuju, kako drže cijenu, kako su malo izloženi u hr dionicama.
Ali treba njih razumjeti, staviti se u njihov polžaj, i kad se stavite u njihov položaj vidite da ste zapravo previše izloženi nekvalitetnim dionicama, hrvatskim.
Kod ulaganja na burzu vrijedi pravilo da nisi ništa zaradio dok dionice ne prodaš. Znači kupio si za 10 mil kn neku dionicu po 50kn, i sada je ona 100kn. Koliko si zaradio, virtualno 100%, ali u stvarnosti ništa, jer ih nisi prodao.
Sjećamo se one ere zlatne 2007. kada su neki fondovi pumpali cijene i tako imali izuzetne prinose, privlačeći nove mušterije. To je u biti bila piramida. Zašto je tada zvzd vrijedila 20.000,00kn, a sada 3.000,00kn, a u poslovanju firme se nije ama baš ništa promijenilo u tih par godina. Takvih primjera ima na desetine. Nije problem dignuti cijenu, nego prodati dionice nekoj drugoj zainteresiranoj strani. Na našem tržištu ima tako povoljnih nelikviduša za kikiriki, ali ja ih ne kupujem jer smatram da ih nemam kome prodati, ma koliko god povoljne bile. Da i ne spominjem kako se neke za 10.000,00kn mogu dignuti i za 200%. Tih godina je na burzi bilo svakakvih idiota pa ste sa par frendova mogli izorganizirati vlakić (cral, ipko, zdnk…), ali danas ni to više ne prolazi.
Da se vratim osnovnom problemu.
Mi "mali ulagači" smo izloženi u jednoj dionici do 100.000,00kn, neka srednja vrijednost. Mi razmišljamo da to možemo prodati i da toliko dionica možemo uvaliti ako ne za jedan onda bar za 2 do 3 dana, ovisi o likvidnosti. Mirovinski fondovi imaju po nekoliko postotaka neke firme i on ne može za pol sata to nekome uvaliti. Kad se FM odluči za neku kupnju on odmah mora dati prijedlog kada i kome to misli prodati.
Neki OIF nisu tako razmišljali (Victoria, Aureus i drugi) i sada imaju totalno nelikvidni portfelj kojega ne mogu riješiti ni za 50 godina.
Ja razumijem i gospodina xy koji se ljuti na fondove kako ne kupuju hrvatske dionice. On je kao pravi investitor imao plan i kad je kupovao pojedine dionice znao je da ih mora i nekome prodati. A kome nego mirovincima. Na njegom mjestu i ja bi bio ljutit na mirovince. Ali ponavljam da i njih treba razumjeti, a ne povoditi se svojim sitnim interesima. Ne investiraju svi na burzi, a većina se ipak nada dobiti nekakvu pristojnu mirovinu.
neće dobiti pristojnu mirovinu, tako da se te nade mogu odmah odreći.