Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta mislite kakav utjecaj će imati povratak sanadera i raskrinkavanje kleptomanske stranke na vodeće dionice ZSE?

Ipak mnoge tvrtke trebaju dokape, investicije, kapital a mnoge od njih će s druge strane fasovati lijepe kazne zbog "odluka odgovornih osoba"….. ne čine se kao neki privlačne meke za investitore u svjetlu ulaska u EU … pa još + lokalna ekonomija je u kontrakciji itd

Funkcioniranje pravne države osnova je za funkcioniranje kapitalizma a time i pozitivna za tržišta kapitala posljedično.
Svima će nam odgovarati da se sve loše raskrinka i omogući dobrome da živi, raste i cvjeta!

Ekonomija je zanost, u kakvom je stanju hrvatska ekonomija zbilja ne bih znao, raspitaj se na EFZG, jel objavljuju kakve radove u uglednim znanstvenim publikacijama, koliko su citirani i sl., ali što se tiče hrvatskog gospodarstva: ono je svoju kontrakciju vjerojatno završila prije par tjedana! 😉
[/quote]
Pa nije baš da će to svima odgovarati. Neke naše tvrtke koje su izrasle na kriminalu, korupciji i oligopolima će neslavno završiti.
A određeni broj konkurenata iz EU također mora u našu malu baruštinu.
Kad kriminalci odu u remetinec, ruše se kule od karata a dioničari bi mogli gadno zaplakati.

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Pa nije baš da će to svima odgovarati. Neke naše tvrtke koje su izrasle na kriminalu, korupciji i oligopolima će neslavno završiti.
A određeni broj konkurenata iz EU također mora u našu malu baruštinu.
Kad kriminalci odu u remetinec, ruše se kule od karata a dioničari bi mogli gadno zaplakati.

Koji su krali, krali su sebi za džep a ne drugima, nema kod nas Robin Hoodova. Nisu valjda krali radi svojih dioničara? Malo je kompanija izlistanih na ZSE koje su se okoristile nekim mutnim poslovima, uglavnom su one ako je kroz njih što od toga prolazilo oštećene tim mutnim poslovima a okorisili su se onda njihovi menadžeri koji su radili za svoj džep a ne za kompaniju/dioničare tj. kompanijama će biti bolje kada se riješe tih mangupa i tada će poslovati bolje, što se može samo pozitivno odraziti na njihovu vrijednost. Ali uglavnom te stvari nisu čak niti tako usputno prolazile kroz naše izlistane kompanije nego su to koliko vidimo i do sada i sasvim očekivani/logično kroz manje zatvorenog vlasništva kompanije (ali i veći razno razni čudni d.o.o.-ovi bez zaposlenih a velikim prihodima, zaradama…) te prije svega kroz DRŽAVNE kompanije, stvari poput HEP-a i sl.

Tako da svim normalnim i poštenim ljudima odgovara da se kriminalci iskorijene. I ako se u vašoj kompaniji nalazi neki direktor čudnog morala, upravo vam je cilj baš kao dioničaru prvenstveno vama je cilj da on što prije ode u zatvor a kompaniju da vode tada pošteni ljudi koji će je voditi na način da posluje što profitabilnije svojim dioničarima.

Naše kompanije strašno malo zarađuju, i one koje su tobože u pozitivnom, to je često ROE manji od 7 % (državnih obveznica) što je "kao da je negativno", radi se o lošoj alokaciji kapitala koja loše utječe na cijelo gospodarstvo posljedično. Naše kompanije ne mogu imati manje zarade nego ih imaju jer su one koma, dno dna, jedino što se bilo kakvim pozitivnim promjenama može učiniti je "povećanje zarada", a ovo ustoličenje vladavine prava sigurno da je pozitivna promjena i u skladu sa drugim pozitivnim promjenama to sve skupa mora dovesti do konačnog stvaranja profitabilnosti u našim kompanijama jer druge alternative nema. Alternativa je dugoročna depresija hrvatskog gospodarstva, jedan veliki veliki i nevjerojatno dugotrojani korak unazad za cijelo domaće gospodarstvo i standard većine građana. Ja sam prilično uvjerena da će stvari ići suprotno od toga, da ne idemo u depresiju nego se upravo izvlačimo iz te 20-godišnje kvazi-depresije (često umjetno "skrivne" raznim "umjetnim" rastovima) a to je velika promjena naprijed, velika promjena u vrijednosti i očekivanim opravdanim budućim valuacijama kompanija.

Sorry Lynx …biti ću slobodamn prekinuti ovu diskusiju s jednim trivijalnim događajem.

Naime, često se ovdje komentiraju manipualcije, padovi kompjutora i sl. Evo upravo jedan primjer iz USA.

Nakon ADP jako pozitivnih podataka (čitaj manipulacije) od jučer, sve je letjelo u nebesa. Danas nakon vrlo loših službenih (potvrda) podataka, FINVIZ se zamrznuo. Futuresi su još uvijek u plusu (na FINVIZU)! A zapravo su pljusnuli ko s kruške.

Tak se to dela u velikom svijetu.

Ovo nipošto nema za namjeru pravdati naše.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Sorry Lynx …biti ću slobodamn prekinuti ovu diskusiju s jednim trivijalnim događajem.

Naime, često se ovdje komentiraju manipualcije, padovi kompjutora i sl. Evo upravo jedan primjer iz USA.

Nakon ADP jako pozitivnih podataka (čitaj manipulacije) od jučer, sve je letjelo u nebesa. Danas nakon vrlo loših službenih (potvrda) podataka, FINVIZ se zamrznuo. Futuresi su još uvijek u plusu (na FINVIZU)! A zapravo su pljusnuli ko s kruške.

Tak se to dela u velikom svijetu.

Ovo nipošto nema za namjeru pravdati naše.

aha, pozitivni podaci su prevara a negativni su pravi.
dobro za znati, jesi javio to ovima na nyse i nasdaqu?

MMM je u pravu…….ameri su velemajstori manipulacije…..ni kinezi im nisu ravni….

[lol]

sad bi mi mogli prema 2300 jer kad vani pada mi većinom rastemo i čudimo se
već koliko puta je tako bilo
kad se vani želeni mi se crrvenimo pred cilim svitom
i blesovu facu imamo jer ne kuzimo zastopadamo kad svi rastu

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Nema većih manipulatora već u RH i ZSE svi ostali su male bebe za ove otimače

Kao dokaz Crobex na visini od nekih 1500 bodova kad oduzmete dionice mirovinaca vječitih gubitaša dok u istom razdoblju cjeli Svijet je bio došao na nekih 7-10% od početka krize a mi još 75% u minusu zar je to normalno il je očiti kriminal resudite sami

kriminal je bilo pumpanje crobexa na 5000. no to je bio "dobar kriminal" jer se dalo zaradit. Sad kad se puši, onda je sve kriminal i svi su krivi

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

kriminal je bilo pumpanje crobexa na 5000. no to je bio "dobar kriminal" jer se dalo zaradit. Sad kad se puši, onda je sve kriminal i svi su krivi

A znaš li ti o čemu pričaš i koga braniš

Bez obzira na tvoje interesno pisanje po nalogu malo realnosti nebi bilo na odmet

Samo činjenice ništa više sve je vidljivo a istodobno ne kažnjivo to je ZSE i RH

Pitalica:
Zašto raste SNHO,a pada LCDS i KORF

1.SNHO raste jer je tkz.turistička dionica,a LCDS pada jer je lucidna,a KORF bakićevska

Molio bi da cijenjeni forumaši daju svoj ozbiljan odgovor na ovu pitalicu.

Najduhoviji odgovor će za nagradu dobiti moj pušing na LCDS!

na zse ni meda ni mlijeka

I dalje velike manipulacije na ZSE.
Broj turista raste dvocifreno,a turističke dionice padaju samo jedenocifreno.Jedino LCDS bio u trendu,a
i on je sada izmanipuliran,čak je uša u plus.

Na ZSE ni meda ni mlijeka za poštene ljude.

A znaš li ti o čemu pričaš i koga braniš

Bez obzira na tvoje interesno pisanje po nalogu malo realnosti nebi bilo na odmet

Samo činjenice ništa više sve je vidljivo a istodobno ne kažnjivo to je ZSE i RH
[/quote]
pričam o kriminalu i ne branim nikoga

pisao sam neke naloge ovih dana, suočen sa realnošću

sve je vidljivo i ne kažnjivo i ZSE i HR samo su odraz svjetske realnosti

što se tiče ZSE, što je manje prometa, to je očito manje kriminala, to je reala

Toliko sam put realnost spomenuo da bi netko mogao pomisliti kako sam sam Kuljić glavom i bradom al nisam..

a jel ti znaš o čem pišeš? nekako mi se tvoje misli čine nepovezane

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close