@sapy
Čovječje Božji!, jel se ti praviš da ne kužiš, to je nekakva (psihiloški) "obrana", ili zbilja nemaš nikakvo niti osnovno razumijevanje problematike, te općenito prava i pravde?
Ovdje je jasno da google nema nikakve veze s time (jer sadržaj nije hostan na njegovom serveru, on pretražuje po tuđim serverima, uz njihovo dopuštenje i tvoje traženje koji preuzimaš svojim "zahtjevom" odgovornost za korištenje pronađenog, jer NIJE ti to google sam dao bez da si ga pitao, a on kao umjetna inteligencija nije znao niti mogao znati pravni status onoga što ti je slučajno dao kao ogovor na tvoje pitanje kao intelignentom i za svoje postupke ogovornom entitetu!). Barem je tako logično i po trenutno je važećim zakonima koliko je meni poznato. Dakle Google je "nož", koji je namijenjen za pripremu hrane, a to što si ti tim nožem nekoga (nezakonito!, ne u samoobrani ili kao egzekutor osuđeniku na smrtnu kaznu, btw koju ne podržavam) ubio, to nije kriv nož niti njegov proizvođač nego samo ti koji si ga tako upotrijebio.
A ovi ćevapi, što s njim? Taj recept je zaštičen od kopiranja (copyright)? To je moguće? Mislim bilo bi da je po nečemu dovoljno originalan autorski uradak (kao npr. receptura Coca Cole), ali teško mi je to vjerovati, ćevapi su meni svi isti (doduše nisam ih puno probao i rijetko to jedem, češće odem u McDonalds) i ne vjerujem da je čovjek uopće i pokušao provesti takav postupak.
A razlika između štancanja kopije zaštićenog proizvoda (lažnog Rolexa, lažnog "zaštićenog ćevapa" i sl.) i štancanja zaštićenog digitalnog sadržaja (knjiga, glazba, software…) ili slično tome analognog ali velike "nematerijalne a male materijalne vrijednosti" nadam se da shvaćaš na koji način je različita ako je uopće moguće na taj način govoriti, razlikovati "malo ukradeno i puno ukradeno".
Različita je na taj način da je puno veća krađa štancanje te knjige/softwarea nego štancati lažni Rolex zbog toga što taj Rolex u svojoj biti ima i tu neku materijalnu vrijednost i "intelektualnu", pa ti npr. nisi možda ukrao materijal i strojeve s kojim si ga napravio, taj dio je tvoj, ali si ukrao drugi važan dio, formu, i zato je taj tvoj proizvod polu ukraden polu tvoj vlastiti.
Ali kad ukradeš nešto digitalno ili analogno bez velike materijalne vrijednosti (nije poanta u tim papirima, njihovoj kvaliteti, dojmu, ljepoti… nego u onome što piše na njemu) tada si praktički 100 % u krađi jer taj proizvod se gotovo 100 % sastoji od te nematerijalne vrijednosti koja je zaštićena, tj. puno više si u krađi nego sa onim Rolexom, ovdje sada si u krađi slično kao da si otišao u dućan i ukrao gotov originalnil Rolex!! (dakle isto ako da si otišao u TisakMedia i istrčao iz dućana s tom knjigom, isto!!!!!)
Pa sad ako se tu na Balkanu u dućanima slobodno krade "za svoju upotrebu" i to je onda ok, i slobodno drugima odaje gdje stoji ključ, kada je smjena zaštitra i sl. kako bi si i oni "ukrali za svoju upotrebu" (ali ti "ih ništa ne nagovoraš, samo im daješ podatke kako da obave svoju krađu"), ako je to normalno… onda stvarno – ja selim u Švicarsku. Prvom prilikom. U ovakvoj divljoj državi nema smisla živjeti jer lopovska država će zauvijek ostati lopovska dražva ako su ljudi duboko duboko u mentalitetu lopovi.
Jel vama jako dosadno u životu??
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/Stecaj-Dakovstine-izreziran-i-odraden-za-pojedince
Evo kako se krade a neodgovara u ovom djelu Slavonije svi znaju da je ratni profiter TODORIĆ odvezao svu pšenicu iz silosa u silos VK i nikom ništa osim što je ČOBANKOVIĆ malo zamuckivao iznojio dok je gledao u kameru i smišljao koje kakve laži a da ne izgovori ime TODORIĆ
Tko će više stati tom i takvim na kraj ratnim profiterima
Lynks…, skidam kapu…, zbog stava, principa i ustrajnosti u istome….
Nego, pustite Linkija!! Stavite taj link da ga svi dobro vidimo…. [thumbsup]
Ne smem…, moderiraće me, pa vidi moderator me već zbrisao jednom, pametnom dosta….,…………. baš je kul pisati na srpskom, to burazer Fotije zna najbolje… [thumbsup]
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/Stecaj-Dakovstine-izreziran-i-odraden-za-pojedince
Evo kako se krade a neodgovara u ovom djelu Slavonije svi znaju da je ratni profiter TODORIĆ odvezao svu pšenicu iz silosa u silos VK i nikom ništa osim što je ČOBANKOVIĆ malo zamuckivao iznojio dok je gledao u kameru i smišljao koje kakve laži a da ne izgovori ime TODORIĆ
Tko će više stati tom i takvim na kraj ratnim profiterima
To se lako riješi;
država navodno već dugo stimulira Agrokor raznim davanjima ili posebni popustima.
Sada je vrijeme za naplatu poklonjenog, te država nacionalizira dovoljno njihovih dionica i time pokrije dug svim oštečenim sljedbenicima ove i sličnih Agrokorovih lakrdija.
Europe Fails to Agree on Greek Aid Payout
Izgleda da bi i mi danas mogli potegnuti dolje [sad]
zašto ovi moroni na ZSE ne otvore burzu u 9 sati kao cijela EU, nego tek u 10? ako već moramo u tu hebenu EU, onda bar neka otvore burzu kad i EU, a ne tek u 10 kad se trutovi sa ZSE naspavaju! [angry]
Danas očekujem turbo dosadan dan i jako mali promet, po slabom pisanju očito je da je većina ulagača spojila ova 2 radna dana s praznicima i dobila 10 dana "godišnjega", a mi ostali krepavat ćemo od dosade.
HGSPt na 10
MGMA na 10
VLDS na 10
Da li se otvaras dućan sve po 10?
Ali netko će na zero a netko na 20 i više.Tko pogodi zaradio je 100%.Tko fula i buse tvrdoglav
spušio je 100%.
Na ZSE će nekome teći med i mlijeko u potocima,a nekome krv znoj i suze!
Bože pomozi i budi na mojoj strani!
Izgleda da će uskoro pisati:sVe ispod 10
MaGMA toni,HGSP izgleda da će uskoro.
Jedino mi iz Validusa sanjamo 10 i više.Prodavaći zatucite ga,vrijemer je!
Na ZSE sve manje meda i mlijeka!
Danas očekujem turbo dosadan dan i jako mali promet, po slabom pisanju očito je da je većina ulagača spojila ova 2 radna dana s praznicima i dobila 10 dana "godišnjega", a mi ostali krepavat ćemo od dosade.
A ja očekujem slićnu sedmicu ovu i slijedeću.
Majprije nam je Goranko_Magma uvalio dokapitalizaciju po 57_mirovinci sudjelovali.
Onda nam je INGRA uvalila swap -loše poslovanje platili dobavljaći -kooperanti i naravno mali dioničari sa klizanjem cijene do 11:mili bože koja deračina
Sada DLKV svoje loše poslovanje pokriva kroz dokapitalizaciju,naravno ponovno mirovinci,vodi se
računa da vi iz drugoga stupa nebi dobili velikepenzije jer bi se mogli uzoholiti,a to je grijeh
Evo i Slovenci preko ADPL isisavaju posljednje rezerve čiste vodr iz ove bare ZSE
I sada LKPC želi isisati još 200 mil kn tadi razvoja luke.
Pa dokle pobogu,gdje ovo ide.
Iz male bare4 ne može se isisati puno vode,ostaje samo mulj i trulež.
Bit će bolje netko viće!
I ja kao možda i najveći optimista na ZSE ,a to pokazuje cilj- 100% u dionicama na kraju svakoga dana kojeg se dosljedno držim,pitam: Kada će biti bolje.Da barem postoji balans u prilivu i odlivu novca sa burze.
iPAK,NA zse ĆE TEĆI MED I MLIJEKO!