S čim / kojim novcima / će oni koji posude dionice , podići cijenu , da na padu kupe jeftinije-
kad nemaju niti novaca za svoje vlastite dionice ?
Short sellingom se mogu – dakle, baviti DRUŠTVA , koja imaju propisani TEMELJNI KAPITAL , za rad
– NE MANJI OD , npr. 5.00 MIL kuna!
Nikakvi egzibicionisti !
A sad nek riješe kako , posuditi dionice – a da ne zahebu investitore, a pogotovo one , koji su im
povjerili PORTFELJE NA UPRAVLJANJE !
miami @ proguglaj malo prije nego izlanes ovako nesto [sad] al ce bit šišanja
Vi stalno govorite da nitko ništa ne razumije, i da će biti šišanja…
Tko smije ili MOŽE – posuditi tuđe dionice ?
Kako će ih skinuti s mog portfelja – ako ih ja TEBI POSUDIM ?
Što ako mi ih ti ne vratiŠ
Što ako cijena padne toliko- da je niža od posuđene cijene ?
Doći ćemo mi do JAMSTAVA ! Samo se Vi čudite ….. Ako društvo ima na posudbi 1.00 vrijednosti
dionica po x nabavnoj cijeni , zar ti nije logično – da ćeš morati za to pripremiti
BANKARSKU GARANCIJU – DEPOZIT ILI SLIČNO – za SKDD- za namiru investitoru – u slučaju
gubitka …
Ja ću ti samo u tom slučaju posuditi dionice – ako mi daš takvo jamstvo! Pa, onda shortaj…
futuresi se lijepo zelene nakon šest tjedana uzastopnog pada,
moguć preokret trenda
da i će se to odraziit i na našu burzu
I ja sam se nadao većem plusu u amera ali su zasada jako sramežljivi. Samo nek oni danas završe u blagom plusu pa polako gore…
Zasad se s&p odbio od dna koje su dostigli u petak i krenuo lagano gore, vidjet ćemo što će biti do kraja dana. A kako će završiti tjedan vidjet ćemo tek nakon broknih izvještaja, pogotovo onih u četvrtak.
Posuditi tuđe dionice , je kao i posuditi NOVAC. Za kredit treba čvrsto jamstvo povrata.
Zato će postojati neka vrsta PRIČUVE, koju će posuditelji plaćati na poseban dio – KAKO- ODREDIT ĆE
HANFA I SKDD.
Tu će se nalaziti ČVRSTA GARANCIJA povrata gubitka i zaštite ulagača- tj. dionica investitora.
Radi se o negativnoj razlici cijene dionica -na dan povrata . Zarada nikoga ne muči.
Tako da shortanju pristupe ONI KOJI IMAJU NOVACA, a ne oni koji misle, da će iz ničega stvoriti
SVEMIR.
Najstroža pravila, i najstroža kontrola. Najbolja društva , fondovi i oni koji imaju pokriće za rad
s tuđim vrijednostima. Zaprijećene najstrože kazne za manipulaciju i obmane.
Čvrsta i brza naplata investitora koji posuđuje novac.MAKSIMALNA ZAŠTITA . O.K. ?
P.S. Neću posuditi dionice nikome. Ne vjerujem ovoj državi. Do sada me nije uvjerila u poštene namjere.
P.S. Neću posuditi dionice nikome. Ne vjerujem ovoj državi. Do sada me nije uvjerila u poštene namjere.
Ni dragome bogu. Žena, auto i dionice se ne posuđuju. Treba imati i ponos.
Pa kolegice ponestalo rušiteljima municije pa bi sad iznajmljivali i opet rušili.
A na kraju svega ostat će bez gaća!
[thumbsup]
Pa kolegice ponestalo rušiteljima municije pa bi sad iznajmljivali i opet rušili.
A na kraju svega ostat će bez gaća!
[thumbsup]
[/quote]
Rušitelja uvijek može biti jer papira uvijek ima.
Sa uvođenjem šortanja biti ći ih beskonačno.
Ali kupaca ne mora uvijek biti.
Bitno je da tržište diše i da bude življe nego do sada.
Snaći ćemo se.
Ipak,treba biti malo oprezniji,jer sa uvođenjem šortanja sve će biti drugačije.Nadajmo se da će
ovo unaprijediti ZSE.Ili će joj ovo biti dodatni udarac.
Na ZSE će danas teći med i mlijeko!
Daleki istok lijepo zazelenio.
Europa predviđa da će isto biti zelena.A i mi smo Europa,28.članica.
A i ovi lažovi Ameri obečavaju špinat za glavno jelo.Ali njima nije za virovati.
Ali moraš nekome.
Prognoza:Ne bi trebali padati,znaći da ćemo rasti.Buregđije ne žurite u kupnju.Polako,vi se uvijek imate vremena ukrcati.A vi veliki kešoljupci imate donijeti tešku odluku.
Kupovati ili ne,pitanje je sad.
Jasno da sam 100% u dionicama,pored jučerašnje bogate trpeze.
Ma ja sam uvijek 100% u dionicama.
Ni dragome bogu. Žena, auto i dionice se ne posuđuju. Treba imati i ponos.
[/quote]
Ne,ako je cijena dobra sve može na bubanj,naravno i u najam ako je prilika dobra.
Ponuda:I
znajmljujem stan od 70 m2 za 300 EUR a mjesečno,ako mi je iznajmitelj spreman iznajmiti
sličan stan za 100 EURa po mogućnosti u istoj vertikali,u istoj zgradi.
Šifra:oko za oko,zub za zub
znači, za 10 dana kreće šortanje?
bit će opasno biti u nekim volatilnim dionicama s velikim free floatom, koje već i sada osciliraju po +/-5% na dan [undecid]