Šta ovi pokušavaju? http://www.business.hr/hr/Investor/ZSE-uzivo/Kako-to-da-se-ZSE-opire-negativnim-trendovima-iz-svijeta?homesrclink=carousel
su ovi glupi ili što?
Šta ovi pokušavaju? http://www.business.hr/hr/Investor/ZSE-uzivo/Kako-to-da-se-ZSE-opire-negativnim-trendovima-iz-svijeta?homesrclink=carousel
su ovi glupi ili što?
a realno, na čemu da sad temeljimo optimizam u rast burze? završetak pregovora s EU, kao pozitivna vijest, je odrađen u petak mlakim rastom…. stanje u našem gospodarstvu je i daljevrlo loše, a vani su burze krenule u jaku korekciju…
doista, zbog čega bi ZSE trebao rasti? [rolleyes]
su ovi glupi ili što?
na cug zakasnili
nek se njima bavi …..
su ovi glupi ili što?
a realno, na čemu da sad temeljimo optimizam u rast burze? završetak pregovora s EU, kao pozitivna vijest, je odrađen u petak mlakim rastom…. stanje u našem gospodarstvu je i daljevrlo loše, a vani su burze krenule u jaku korekciju…
[/quote]
Samo što li su burze vani radile posljednih godinu i pol dana [rolleyes]
su ovi glupi ili što?
[/quote]
Samo što li su burze vani radile posljednih godinu i pol dana [rolleyes]
[/quote]
možda su rasle jer je BDP njihovih gospodarstava rastao po 3-4% godišnje ili čak više, a ne padao kao kamen kao npr. HR gospodarstvo?
možda su rasli jer imaju sposobne vlade i premijere, a ne nesposobnu vladu na čelu s jacom?
ili vi kolega mislite da mi trebamo rasti jer su i oni rasli? pa kad su oni, što ne bismo i mi? zanimljiva logika [lol]
U trećem kvartalu očekuje se tj gotovo je sigurno da će Hrvatska izaći u čvst pozitivni teritorij s BDP-om.
Što znači i izlazak iz recesije.
Prtegovori su EU su završeni,što znači priljev stranog kapitala u Hr.
Uspješna turistička sezona i žetva u kojoj ove godine poljoprivrednici mogu dobro zaraditi.
Približavanje izbora i sigurno nastojanje mirovinica da podignu burzu da bi masa malih dioničara bili zadovoljni.
Sve to povećat će priljev kapitala i na burzu i nema dvojbe što se može očekivati,samo još malo strpljenja.
Strane burze su u korekciji ali su i rasli do sada non-stop pa je to normalno,dok je naša stagnirala više od godinu dana.
ponekad kad čitam koje se usporedbe prave našeg gospodarstva naspram gospodarstava EU ,SAD,Japana i ostalih "jadnih" država,naprosto ne mogu da vjerujem.
da li NAMJERNO tako pišete ili jednostavno ne želite prihvatiti stvarnost i zbilju.
kao da su neki u oblacima .
samo da se zaradi za koji "burek".
vidim na nekim topicima,pišu se takve nebuloze da ne možeš vjerovati.
sve nešto,"šta bi bilo ,kad bi bilo","ako bude ovo,biće ono".sve neke teorije ne bi li se nekako navukle dionice za koju lipu ili kunu.
kakve sve ideje nekima padaju na pamet.love se za neku slamku.
a ne želi se pogledati stvarnosti u oči.
trenutna je situacija jadna i teška,a kao če tek biti znaju samo oni koji žive u stvarnosti,a ne u oblacima.
možemo se samo moliti dragom Bogu da ako je ikako moguče da ostane i ovako,jer bolje neče biti još desetlječima.
vi koji živite u oblacima,recite šta vam se promjenilo u životu od petka,kao i šta če vam se promjeniti od 24.6.,kao i od 1.7.2013.
to što če neki od nas tada uloviti koji "burek",to je sve kratkoročno.
preko 90% neče uloviti ni za "jogurt".
također kao ni 98% građana RH.ništa im ti datumi neče promjeniti u životu.
tko misli da če nam ulaskom u EU teči med i mlijeko,neka se pazi da se ne utopi u tom mlijeku.
moja vam je preporuka da čuvate to malo novaca što imate,da ne "oberemo bostan" kao prije 3 godine.
zar mislite da če sada doči stranci izvana da bi digli našu burzu kako bi mi zaradili za stare dane.
vjerojatno je budu digli nešto,ali če nas isto tako i "izuti u zraku" kada im se prohtije.
eto tako!radite i dalje po svom nahođenju,ali nemojte za koji tjedan ili mjesec da ovdje lijete suze i proklinjete opet onog jadnog Samodola,Jacu,EU ………………………………………………….
ovo što je crobex trenutno na ovoj razini,možemo samo zahvaliti Mađarima tj.MOL-u.
što znači da u stvari ovo nije trenutna prava vrijednost crobexa.
za crobex je trenutno bolje da je INA zablokirana,jer kad je oblokeraju eto nas opet na 1xxx.,a tada če biti "kuku pomagaj".
Vas dvoje nikita i samsarov i društvo destruktivaca i medvjeda kakva nam je uostalom i država ja sam 90% u kešu jer sam većinu rasprodao znajući da vas dvoje i stotine vas sličnih postojite tako da vam ovo o navlačenju za par kuna ne stoji. Što se tiče toga da će sve propast i kako ćemo vapit za bogom otom potom. Ima još vremena da sve resurse shebemo i postenemo Grčka ali prije toga moramo i odradit ćemo velik rast bar što se burze tiče. Većinu razloga za to nabrojao je kolega zzidak, mi smo uostalom kasnije i ušli u recesiju pa ćemo kasnije krenuti s oporavkom. Garantiram da ćemo u dogledno vrijeme gledati crobex 3xxx što je milion na entu veća šansa od ove nikitine 1xxx [lol] koji živi u oblacima.
I sad sigurno slijedi pitanje kako to on u kešu a navija za rast. Pa jer sam normalan i želim da svi zaradimo i uostalom nije da samo želim nego znam da ćemo gore pitanje je vremena. Do tad vjerovatno stagnacija i vrćenje između razina 2100-2350, dakle kompromis iliti zlatna sredina između oblaka i sedmog kruga pakla kojeg zazivaju kolege nikita i samsarov, dakle realnost s dvije noge na zemlji.
Ma Podravka je mrtva dok se sve ostalo ne pokrene. Ne može se samo tako dići.
Ali bih volio da potegne i ona – makar je zaboravljena. A bila je pravi blue chip.
[/quote]
S Podravkom će biti slično kao s INA-om…tavori već dugo na mjestu, dok se ne pojavi preuzimatelj, a onda će kao raketa odletjeti gore i odraditi +200%. Tko je u kešu, a boji se da mu se s kešom ne dogodi nešto slično kao s 1. generacijom, Podravka je sasvim solidno mjesto za parkirati keš naneko vrijeme dok se ne razjasni kamo će burza tj. hoće li biti rast ili pad.
ponekad kad čitam koje se usporedbe prave našeg gospodarstva naspram gospodarstava EU ,SAD,Japana i ostalih "jadnih" država,naprosto ne mogu da vjerujem.
da li NAMJERNO tako pišete ili jednostavno ne želite prihvatiti stvarnost i zbilju.
kao da su neki u oblacima .
samo da se zaradi za koji "burek".
vidim na nekim topicima,pišu se takve nebuloze da ne možeš vjerovati.
sve nešto,"šta bi bilo ,kad bi bilo","ako bude ovo,biće ono".sve neke teorije ne bi li se nekako navukle dionice za koju lipu ili kunu.
kakve sve ideje nekima padaju na pamet.love se za neku slamku.
a ne želi se pogledati stvarnosti u oči.
trenutna je situacija jadna i teška,a kao če tek biti znaju samo oni koji žive u stvarnosti,a ne u oblacima.
možemo se samo moliti dragom Bogu da ako je ikako moguče da ostane i ovako,jer bolje neče biti još desetlječima.
vi koji živite u oblacima,recite šta vam se promjenilo u životu od petka,kao i šta če vam se promjeniti od 24.6.,kao i od 1.7.2013.
to što če neki od nas tada uloviti koji "burek",to je sve kratkoročno.
preko 90% neče uloviti ni za "jogurt".
također kao ni 98% građana RH.ništa im ti datumi neče promjeniti u životu.
tko misli da če nam ulaskom u EU teči med i mlijeko,neka se pazi da se ne utopi u tom mlijeku.
moja vam je preporuka da čuvate to malo novaca što imate,da ne "oberemo bostan" kao prije 3 godine.
zar mislite da če sada doči stranci izvana da bi digli našu burzu kako bi mi zaradili za stare dane.
vjerojatno je budu digli nešto,ali če nas isto tako i "izuti u zraku" kada im se prohtije.
eto tako!radite i dalje po svom nahođenju,ali nemojte za koji tjedan ili mjesec da ovdje lijete suze i proklinjete opet onog jadnog Samodola,Jacu,EU ………………………………………………….
ovo što je crobex trenutno na ovoj razini,možemo samo zahvaliti Mađarima tj.MOL-u.
što znači da u stvari ovo nije trenutna prava vrijednost crobexa.
za crobex je trenutno bolje da je INA zablokirana,jer kad je oblokeraju eto nas opet na 1xxx.,a tada če biti "kuku pomagaj".
Jadni ljudi oko tebe.Toliko pesimizma.Trebaš ići psihijatru.Možeš i kod bilo kojeg crkvenjaka.Nije važno koje je vjere.Pružit će ti barem malo nade.Hitno ti je potrebna pomoć.
Normalno da sam 100% u dionicama.
Na ZSE će teći med i mlijeko.
Ljepa trgovina jutros ono što valja u minusu ono što nevalja u plusu e sad zašto tako ko bi ga znao