Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Konačno, silna iščekivanja oko datuma ulazka u EU su razriješena! Jupiiiiiiiii!
Tržištu još kao da niko nije šapnuo ej, probudi se 01.07.2013. ulazimo u EU, promet 12,5 miljuna kuna!

Mala likvidnost ne ulijeva samopouzdanje, nebi me čudilo da CROBEX danas zaroni prema minusu nakon euforije od + 0,88 bodova.

[cool]

Nije naraslo više i jače zbog vas burekđija koji ste odmah pohitali danas prodati. Što se mene tiče, ja ću ipak sačekati, za ovu siću ne dam svoje dionice [thumbsup]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Ovaj slabašni rast burze najbolja je poruka našoj Vladi i EU što ulagači misle o ulasku Hrvatske u EU….možda je vrijeme da se "gospoda" političari malo zamisle o svemu ovome?

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

INGKonačno, silna iščekivanja oko datuma ulazka u EU su razriješena! Jupiiiiiiiii!
Tržištu još kao da niko nije šapnuo ej, probudi se 01.07.2013. ulazimo u EU, promet 12,5 miljuna kuna!

Mala likvidnost ne ulijeva samopouzdanje, nebi me čudilo da CROBEX danas zaroni prema minusu nakon euforije od + 0,88 bodova.

Nije naraslo više i jače zbog vas burekđija koji ste odmah pohitali danas prodati. Što se mene tiče, ja ću ipak sačekati, za ovu siću ne dam svoje dionice

Moram Vas kolega demantirati, već dugo vremena nisam na burecima i jogurtu, prešao sam na janjetinu, znam da škodi al kad volim vunene travopase.

[lol]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

ma općenito je negativan sentiment vani, velika je neizvjesnost kamo će indeksi, neki prizivaju W recesiju i sl. ameri su u pravoj korekciji. Da nije bilo naznaka da se u 6 mjesecu bliži kraj pregovora mi bi debelo ronili posljednjih mjesec dana, samo nas je to održavalo u kakvom takvom rastu.
Smatram da bi mogli snažnije potegnuti ukoliko se opći sentiment vani popravi.

ma kakav cash-r-a, 100% in

Kao da su naše dionice krastavci ili klice graha

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Uračunato [lol]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Ovaj slabašni rast burze najbolja je poruka našoj Vladi i EU što ulagači misle o ulasku Hrvatske u EU….možda je vrijeme da se "gospoda" političari malo zamisle o svemu ovome?

Ovaj slabašni rast burze najbolja je poruka našim ulagačima da kupuju uglavnom praznu slamu ulažući u dionice pred stečajom, dionice firmi s nagomilanim dugovima, dionice firmi sa sklopljenim poslovima kojima je kumovala vlastita država, dionice firmi iza kojih leži tisuće sitnih malverzacija, dionice firmi čija je cijena fiktivno nabijena više zbog fiktivnih vrijednosti imovine nego zbog vlastitog poslovanja…možda je vrijeme da se gospoda ulagači malo zamisle o svemu ovome?

Ulazak u EU za takve firme i dionice znači samo jedno – gubitak. Pravi pokazatelji za prave dionice kojima bi svi trebali težiti su uredno poslovanje firmi, ulaganje u znanje i primjena znanja, konkurentnost, pa onda rast dobiti itd itd.

Obzirom da se zse sastoji uglavnom od ovih prvonavedenih dionica plus one koje nisu ni vamo ni tamo, pa kumulativni učinak ovih vijesti o primiću RH u EU na burzu je zapravo još i vrlo dobar kakav je mogao bit.

never surrender

Uračunato [lol]
[/quote]
Ma, nije uračunato, nego nema love! [smiley]

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Uračunato [lol]
[/quote]
Ma, nije uračunato, nego nema love! [smiley]
[/quote]

Ček, do prije par mjeseci, tjedana, dana, pa čak i jučer, rast naše burze na temelju vijesti ulaska RH u EU je bio neupitan od strane mnogih članova ovog foruma ( koji se danas uopće ne javljaju ).

Sad kreće ona faza kad se isti počinju javljat, al s izgovorima. Tj počinju se izmišljaju razlozi zašto nije došlo do rasta tipa rakete na svim dionicama i slično. Prvo ide set postova gdje se svi bune kako to da sve raste osim zse, onda set postova gdje se pljuje da su oko nas svi lopovi, pa da netko štopa rast, pa da smo jadni, pa da je burza jadna, itd itd.

A nitko nema hrabrosti reći da su nam dionice jadne i s takivm fundamentima ni ne zaslužuju rast. A još manje ima netko hrabrosti ukalkulirati šta tržište EU nosi našim firmama izlistanim na zse.

Svi misle da će EU dočekat naše firme otvorenih ruku koje su još uz to pune eura koji jedva čekaju da se pokupe. A situacija je suprotna, na naše tržište će lakše ući firme iz EU, koje nude kvalitetnije proizvode za istu cijenu ili jednako kvalitetne proizvode za nižu cijenu. Pa kako će onda firme koje se ni u eri nepotizma i sveopće muljaže nisu uspjele snaći da pristojno zarade u takvom novom okruženju moći zarađivat???

never surrender

Nisam danas ništa tržio, nisam bio ni prisutan, al od euforije za EU meni portfelj danas -0,32%.
Nisam niti očekivao neku ludnicu, al nisam niti ovo.

http://www.poslovni.hr/vijesti/kosor-sutra-je-velik-i-vazan-dan-181163.aspx pa ćemo ga i obilježiti sa plusom od ravnih +0,31%

I to je bilo preoptimistično [bye]

Koja vijest nas uopće može dignuti? Aha, da nas stranci kupe. Samo strance mi volimo a pljujemo po njima sve u šesnaest. Prodat sve, ali sve i onda se grabat za ono malo prava koje još imamo (uopće ne aludiram na INA-u, uopće) onda to prodano plaćat 200-300% skuplje, tu smo najbolji, nema nam premca. Živjeli! Kkao bih sad jednog Tita klonirao [rolleyes]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Pet tjedana za redom crobi raste.
Promet 120,857mil.kn, uz rast indeksa +0,23%.

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

New Report

Close