Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas kad će ameri kako sad izgleda okrenuti na zeleno, mi smo okrenuli na crveno [lol]

baš me zanima kakva če biti sutra reakcija burze i ako će je uopće biti nakon objave eventualnih pozitivnih vijesti iz EU.

To je uračunato bojim se, ali da je uračunat i ulazak u Eu u to ne vjerujem a čini mi se da je plan baš da povjerujemo u to. Dno od burze, ovo je šabanstvo.
[/quote]
Čime se mi kitimo sa crobex od 2260 bodova Odbijemo li Inu koja je skočila sa 1600kn na 4100kn što u % iznosi 250% Kako Ina učestuje u crobex skoro 17% što znači da je dignula crobex za 25% ili za približno 450 bodova Znači da se nije desila Ina crobexs bi bio oko 1800 bodova
[/quote]
mogao bi vrlo lako i biti,netreba isključivati ovu mogućnost.

danas kad će ameri kako sad izgleda okrenuti na zeleno, mi smo okrenuli na crveno [lol]

baš me zanima kakva če biti sutra reakcija burze i ako će je uopće biti nakon objave eventualnih pozitivnih vijesti iz EU.

To je uračunato bojim se, ali da je uračunat i ulazak u Eu u to ne vjerujem a čini mi se da je plan baš da povjerujemo u to. Dno od burze, ovo je šabanstvo.
[/quote]
Čime se mi kitimo sa crobex od 2260 bodova Odbijemo li Inu koja je skočila sa 1600kn na 4100kn što u % iznosi 250% Kako Ina učestuje u crobex skoro 17% što znači da je dignula crobex za 25% ili za približno 450 bodova Znači da se nije desila Ina crobexs bi bio oko 1800 bodova
[/quote]
mogao bi vrlo lako i biti,netreba isključivati ovu mogućnost.
[/quote]
Ispravak Ina je skočila 150% a ove druge brojke su točne

mislim da ipak sutra idemo u zeleno, tavorimo već duže vrijeme na ovim razinama..
mislim da će likvidne sutra lijepo zelenit…a i u ponedjeljak….
skupljanje na ovim razinama je već poduže…

http://www.poslovni.hr/vijesti/kosor-sutra-je-velik-i-vazan-dan-181163.aspx pa ćemo ga i obilježiti sa plusom od ravnih +0,31%

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Ma ajde konačno da vidimo šta će bit sutra kad nam i službeno kažu da ćemo u eu za 2 godine.

Ja kažem da neće bit ništa posebno šta nismo gledali zadnjih godina, jer ništa se zapravo s objavom te vijesti ni neće dogodit a da se nije ranije znalo.

To je isto kao i kad se čeka sudnji dan, svi pričaju da je to baš taj dan, a onda kad on dođe i prođe, svi se čude kako to da se ništa nije dogodilo.

Tako isto i s našom burzom i ulaskom u eu. Iako iz fundamentalnih razloga, ne bi me čudilo da pola dionica na burzi čak rokne s osjetnim postotkom, šta zbog prijetećih stečajeva, šta zbog vrlo loših poslovanja, jer kad dođe EU može im bit samo lošije ( bolja provedba zakona, prilagodba novim tržišnim uvjetima itd itd ).

Dakle, prilično je moguće da dobar dio dionica pošteno rokne ( ne znam baš jel odmah sutra, il će se možda pričekat da proradi short selling ), al dio dionica će vjerojatno pozitivno odreagirat, samo pravo pitanje je koji dio…

never surrender

Ma ajde konačno da vidimo šta će bit sutra kad nam i službeno kažu da ćemo u eu za 2 godine.

Ja kažem da neće bit ništa posebno šta nismo gledali zadnjih godina, jer ništa se zapravo s objavom te vijesti ni neće dogodit a da se nije ranije znalo.

To je isto kao i kad se čeka sudnji dan, svi pričaju da je to baš taj dan, a onda kad on dođe i prođe, svi se čude kako to da se ništa nije dogodilo.

Tako isto i s našom burzom i ulaskom u eu. Iako iz fundamentalnih razloga, ne bi me čudilo da pola dionica na burzi čak rokne s osjetnim postotkom, šta zbog prijetećih stečajeva, šta zbog vrlo loših poslovanja, jer kad dođe EU može im bit samo lošije ( bolja provedba zakona, prilagodba novim tržišnim uvjetima itd itd ).

Dakle, prilično je moguće da dobar dio dionica pošteno rokne ( ne znam baš jel odmah sutra, il će se možda pričekat da proradi short selling ), al dio dionica će vjerojatno pozitivno odreagirat, samo pravo pitanje je koji dio…

Znimljivo razmišljanje, međutim, dosta velika je nervoza na kupnji na mnogim dionicama, prodavatelja je sve manje izuzevši HT i.e.
Neznam jel razmišljate, da će vjerojatno sutra neki evropski fondovi imat zeleno svjetlo za ulaganje u HR, ako se pojavi samo jedan – dva strana fonda na nekoj od dionica znate li što će se dogoditi na tržištu, nadoknadit će se euforija unazad nekoliko godina.
Pr. što se dogodilo na INI, naravno to je specifična tržišna situacija bila..

[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Burza uglavnom padala tj. stabilizacija/akumulacija

08.06.2011. (14:17) ING

" Pojedini investitori su bili dovoljno hrabri i ulazili u određene dionice računajući da će datum ulazka u EU značajno podignuti tržište kapitala te iskoristiti za kapitalizaciju dobiti!

U načelu datum znamo, pitanje je hoće li bit dovoljno kupaca da počiste ask!!!! "
………………………………………………………………………………………………………..

Burzovni dan gotov sa solidnim/popriličnim rastom i tendencijom nastavka trenda

09.06.2011. (20:10) ING

Znimljivo razmišljanje, međutim, dosta velika je nervoza na kupnji na mnogim dionicama, prodavatelja je sve manje izuzevši HT i.e.
Neznam jel razmišljate, da će vjerojatno sutra neki evropski fondovi imat zeleno svjetlo za ulaganje u HR, ako se pojavi samo jedan – dva strana fonda na nekoj od dionica znate li što će se dogoditi na tržištu, nadoknadit će se euforija unazad nekoliko godina.
Pr. što se dogodilo na INI, naravno to je specifična tržišna situacija bila..

……………………………………………………………………………………………………….

Interesantna analitika tzv u hodu … day by day …. [tongue]

Uglavnom bit će to dobro, fondovi će rasturiti određene dionice u mjesecu lipnju i to ful high [sealed]

Ameri skoro 1% u plusu,u RH nakon zaustavljen rast nezaposlenosti (u svibnju ove godine gotovo jednak broj nezaposlenih kao lani) i Baroso sutra RH donosi dobre vijesti

nadam se zelenilu sutra

Ameri skoro 1% u plusu,u RH nakon zaustavljen rast nezaposlenosti (u svibnju ove godine gotovo jednak broj nezaposlenih kao lani) i Baroso sutra RH donosi dobre vijesti

nadam se zelenilu sutra

Mislim da je 1.7.2013. prihvatljiv datum, sa pregovorima se moglo još malo odugovlačiti… mislim da naše treba stiskati čim više, no dobro, ako su pregovori zaključeni uskoro, ok i tako ali samo pod uvjetom da skroz do ulaska budu pod žestokim monitoringom!

Ne smije se dopustiti našim političarima da popuste sa reformama, da samo glumataju i sl., nego se mora jasno i glasno vidjeti i kontrolirati kako se sve reforme provode maksimalno ozbiljno, kvalitetno, efikasno, trajno, na korist dugoročne budućnosti građana RH.

Dakle borba protiv korupcije i svih drugih oblika kriminala, borba protiv protiv neefikasnosti države (nastavak privatizacije i slični nužni uvjeti za efikasnost i slobodnu tržišnu utakmicu) moraju biti nastavljeni punom parom do 1.7.2013., i trajno u neprestanom procesu "usavršavanja" sustava uvijek težeći boljem.

nadam se zelenilu sutra

http://www.index.hr/vijesti/clanak/drzavni-vrh-tvrdi-sutra-je-povijesni-dan/555977.aspx

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

http://limun.hr/main.aspx?id=715399

Ako ovo ne donosi veću likvidnost na burzi neznam što će, ma idemo preko 50 miliona kn

Evo ga!

http://www.seebiz.eu/viviane-reding-ek-daje-zeleno-svjetlo-za-pristup-hrvatske/ar-5523/

" Viviane Reding: EK daje zeleno svjetlo za pristup Hrvatske

LUKSEMBURG – Europska komisija daje zeleno svjetlo za pristup Hrvatske, rekla je europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding u petak ujutro prije početka sastanka Ministarskog vijeća EU, javila je austrijska agencija APA. !

[thumbsup]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close