@Kliring
Evo nam Varteks na 20 [thumbsup]
– upucate cca 100.000kn i eto vam ga na 30kn.
– i onda pišete koliko vrijedi zemljište, dućani, brend….
– i eto vam virtualnog procvata tekstilne industrije.
– I love this game.
Pozdrav !
– upucate cca 100.000kn i eto vam ga na 30kn.
– i onda pišete koliko vrijedi zemljište, dućani, brend….
– i eto vam virtualnog procvata tekstilne industrije.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
eto,mi glupi a vi pametni
[/quote]
neka neka. ovo vam ide up up. kad će taj bankrot?
nikad.
Hanfa odobrila nova pravila Zagrebačke burze, omogućen ‘short selling’
Izuzevši priču s inom, ovo je nesumnjivo najbolja vijest na našem tržištu kapitala unazad 4 godine. Ovo jamči izvrsnu volatilnost cijena dionica ( kakva postoji i na stranim burzama ). To je ono šta je našoj burzi falilo, a pravim trejderima pogotovo.
E sad ćemo vidjet kako se trguje, šorta i tehnicira, kad se krenu otvarat i zatvarat pozicije…Al će bit plača i leleka..neko će masno gubit a neko masno zarađivat…i sve to počevši od 24.6.
[thumbsup]
Ajoj šta će svega tu bit, prostora za muljažu na kvadrat! Preživjet će najbolji…
Dok sam ovlaš čitao nova pravila nekoliko mi stvari zapelo za oko:
– varijabilni završetak trgovine
– short selling
– stop loss nalozi
– minimal fill nalozi
i šlag na kraju ( kako za koga ), vraća se zadavanje naloga po principu sante leda ( kod nas popularnije zvani – skriveni nalozi )
Kažem ja, bit će opet plača i prozivanja hanfe…Bit će ovo vruće ljeto
[cool]
Hanfa odobrila nova pravila Zagrebačke burze, omogućen ‘short selling’
Izuzevši priču s inom, ovo je nesumnjivo najbolja vijest na našem tržištu kapitala unazad 4 godine. Ovo jamči izvrsnu volatilnost cijena dionica ( kakva postoji i na stranim burzama ). To je ono šta je našoj burzi falilo, a pravim trejderima pogotovo.
E sad ćemo vidjet kako se trguje, šorta i tehnicira, kad se krenu otvarat i zatvarat pozicije…Al će bit plača i leleka..neko će masno gubit a neko masno zarađivat…i sve to počevši od 24.6.
[thumbsup]
vanka su to zabranili a to nam uvode na ovakvomplitkom tržištu ko da nas želle betonirati na ove razine
a ako se budu igrali s ovim šta imaju više žetona neće baš najbolje proći
Pitanje je hoće li se uvesti shortanje, baš sam jučer čitao da EU to planira dosta ograničiti ili čak potpuno ukinuti zbog masovnih manipulacija na burzama…..
Kako sad majku mu pitanje je hoće se uvesti šortanje kad je već riješeno da hoće!
Imaš na zse nova pravila zagrebačke burze u pdf-u, pod naslovom vrste ponuda, strana 63-64.
Ako je itko mislio da je do sada bilo ikakve manipulacije ( u bilo kakvom obliku ) na našoj burzi, sad će tek spoznat šta zapravo znači pojam te riječi i šta znači pridjev masovno…u nekom drugom žargonu i prenesenom smislu, moj slobodan prijevod je – krvi do koljena. Naravno, sve pod paskom novih Pravila.
[wink]
Ja već vidim super pogodne kandidate za šortanje, samo nek ih u narednih mjesec dana napumpaju još više il bar održe na ovim razinama…ah već vidim da će mi ova godina nakon 2007. bit najdraža u recentno doba.
pogledaj vijesti iz EU od jučer, ima baš o ograničavanju/ukidanju shortanja,bilo je jučer na HRT. nije još usvojeno, ali rade na tome. Taman kad izglasaju, mi ćemo morat opet mijenjati [lol]