Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neizvjesnost oko INE ostavlja iznimno veliki utjecaj na TRŽIŠTE KAPITALA, kao nelikvidnost, stagnacija i možda najvažnije psihoza ulagača.

Teško će biti naći pravi model obrane cijene od značajnog pada kad se INA odblokira – ukoliko fondovi imaju zabranu kupnje.

Prednost je, što je ipak mali broj dionica u opticaju…

Dakako bit će zanimljivo, mislim da dobar dio hrabrih ulagača spremno čeka sa udicama.

[thumbsup]

Što mislite koliki je utjecaj indeksnih fondova koji po meni sada ruše i štopaju indeks kako bi dizanje cijena ostalih dionica anulirali pad cijene INE, tj. veliki pad crobija. dali možda isplate ulagača iz fonda utječu na pad crobija

dobro je netko rekao, ovu burzu treba ugasiti, a ove na ZSE poslati doma!
u 2 i pol sata trgovanja jedva smo došli do 2 milje kuna prometa!
JADNO BIJEDNO OČAJNO!

treba svaki dan biti trgovanje za cijelu burzu kao za dionice u posebnom režimu: 1 sekunda u 13.00 i to je to!

mizerija od prometa…izgleda da svi čekaju ponedjeljak i odblokiravanje INE da vide hoće li INA srušiti cijelu burzu [sad]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet rasprave!!!

a zašto bi npr kodt padao ako pada ina?

psihologija…možda npr. neće KODT pasti 1. dan, ali drugi hoće….

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

kolega valjda ne mislite da bi netko izlazio iz kodt, i to prodao veću količinu, da bi kupovao inu ako bi ona opet došla na 2.800-3.000
to bi možda srušilo cijenu kodt-a, ali samo na kratko dok se nakupi bid, jer bi dosta nas još kupovalo kodt po 1.000, a zašto da mi stoje novci bezveze na bidu po nekoj (po meni) nerealnoj cijeni kad vidimo da većinom ide po asku

mizerija od prometa…izgleda da svi čekaju ponedjeljak i odblokiravanje INE da vide hoće li INA srušiti cijelu burzu [sad]

Rasprodaja ine bi bila dobitak za burzu pa i negativni trend jer bi se dio novca slio na kupnju
podcijenjenih dionica na burzi,a po meni je to većina dionica.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

A zašto je npr. sve raslo kad je INA rasla.
Kao i kad je ranije bio onaj boom kad je netko pametan zaključio da je kao kriza završila pa je počelo rasti skoro sve i bez ikakvog normalnog pravila, osim psihologije.
Možemo se nadati da neće npr. kodt padati.

Točan odgovor je...

Rasprodaja ine bi bila dobitak za burzu pa i negativni trend jer bi se dio novca slio na kupnju
podcijenjenih dionica na burzi,a po meni je to većina dionica.
[/quote]
Do tada idući tjedan daljne iskrcavanje iz dionica i minusi tim prije što i američka burza dere u crveno .

A zašto je npr. sve raslo kad je INA rasla.
Kao i kad je ranije bio onaj boom kad je netko pametan zaključio da je kao kriza završila pa je počelo rasti skoro sve i bez ikakvog normalnog pravila, osim psihologije.
Možemo se nadati da neće npr. kodt padati.
[/quote]
prvo je pitanje dali će trgovanje uopće krenut u ponedjeljak.
kad krene trgovanje mišljenja sam da dionica neće pasti već samo prvi dan će ju špekulanti pokušat kupit što niže.pošto je preostali free float vrlo mali biće na kraju borba za svaku dionicu…
ipak su ina i ht perjanice ove burze….

Tko je to obmanjivao narod ? [lol]

A naslov im je malo jači. Ispada da je sumnjiv Poslovni dnevnik, a ne neki forumaš !

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Prošli tjedan nisam baš puno vremena posvetio forumu, pa tek sada vidim da to traje već par dana.

http://www.vecernji.hr/vijesti/glavnog-urednika-poslovnog-dnevnika-ispitala-policija-clanak-274404
http://www.poslovni.hr/vijesti/hanfa-informacije-trazi-na-forumima-sutnja-o-eventualnim–istragama-176851.aspx

a zanimljive komentare možete pročitati ovdje:
http://trzistakapitala.wordpress.com/2011/04/08/poslovni/

A lijepo sam još davno pokušao upozoriti i ukazati na moguće probleme kod širenja laži i dezinformacija! Tko nije neka pročita moj post od 13.01.2010. godine:

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=909&pg=4839&#post934221

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close