Vi me uopće ne razumijete. Nemam IGH , ali ću a tom primjeru reći što želim. Npr. investitor
ima 143 komada IGH , i želi ga prodati po cijeni od 3.769,00 kuna, jer mu je to nabavna vrijednost
i bez te cijene , ako ju ne postigne – je u gubitku, jer je ne želi prodati jeftinije.
S druge strane, ima masa nadobudnih koja želi kupiti dionicu po 1200,00 kuna. Međutim , nitko
mu ih ne želi prodati, i čekanje traje,,,traje,, jer grupica trejdera i pojednica ,a tržištu, gura dionicu
niže , da je kupi što povoljnije, tj. čekaju takve – da im prodaju za plin i struju, po par komada.
Tvrdim, ako to zbilja radite, da niste normalni.
Zar nije bolje snimiti količine između npr. 3200,00 kuna i 3500,00 kuna – otkupiti ih , i onda krenuti
dalje u podizanje cijena..? Možda su to stvarno male količine – prihvatljive dugoročnim kupcima,
M.M. koji zastupaju d.d. na burzi i sl……
Ovako, što Vi znate koliko je slobodnih dionica u rukama dioničara koji bi Vam ih prodali odmah….?
I to respektabilne količine.
Ovo je organiziranje tržišta, za sad to rade samo mirovinski fondovi..svi ostali niste niti sposobni za to niti zreli za to … Ja ću svejedno staviti dionice na prodaju po nabavnim cijenama…. pa gledajte!
Pa , hebate, stavljala sam ih stalno 2008 i 2009.g. u nadi da će tržište povući gore…pa, ste se
ukakili svi skupa , i sve srušili od panike …!!!
Danas više nije tak – nego kao pritisak na PRODAJU !
Onda trgujte s ping-pong lopticama….. užasni ste- nedokazani i vrtite se u krugu sami sa sobom!
Alamaba , kak da ja to procijenim , te količine, možda je tebi 100 komada nečega puno, a možda ti je
nevažno! ?
@miami
Prosječan omjer bida i aska (k/p) na ZSE-u je 1:4 (odokativno), pa zar ga želiš još povečati?
Razumijem ja tebe jako dobro, samo ovo nije 2007. god. Crobex ne možeš dići preko noći na 3000….za to treba vremena. Biti će tu još uspona i padova, da ne kažem "krvi do koljena" dok ne prođemo 3000 crobija. Ja uvijek gledam optimistično, ali teško da ćemo ove godine prijeći 3000 crobexa. Izlaganjem ili povećanjem aska (prodaje) taj proces bi samo usporili.
Naravno, tvoje je pravo, kao i svakog drugog imatelja dionica da iste stavi na prodaju po cijeni koju želi.
Ma , ja bi to po kratkom postupku pozvala investotire da stave sve karte na stol. Zatim bi našla KUPCE
za te dionice – promijenila par članaka zakončića i to bi bila BALADA od burze! Svi zadovoljni.
Tamo gdje smo stali , idemo dalje- tko hoće -po novim pravilima igre. Oštro, i pošteno !
Uopće mi nije volja glumatati o investiranju u burzu. Znamo što hoćemo. Nitko ne traži
plodove bez motike, dosta smo se naživcirali, načitali , pratili cijeli svijet , učili od svih -sve pomalo.
Glupi smo i točka. Nepošteni i neiskreni.
Zašto je data jedinica za IGH? Vi stvarno mislite- da nema investitora koji će ju držati na toj cijeni?
Ili ćete opet ići poduzetnike uvjeravati-kako nemaju pojma su to trebali prodati, okrenuti, kupiti
7 raznih boljih itd.itd.
Ako tako mislite, onda mi je jasno što se događa s burzom. Jer, budite uvjereni – ovo je
samo sukob investitora . Poduzetnika- koji imaju kapital- i čekati će 2015 . ako treba s tim cijenama, i brokera , koji imaju migrenu od – takvih investitora ….
Tako se ne ponašaju investitori koji su ujedinjeno primili stvar u svoje ruke tj.institucionalni invest.
jer od takvih poteza nemaju koristi.Uložili su novac u dokupe, i suvereno vladaju pozicijama.
Borba traje na drugoj strani….dionica koja tone ima razlog za to. Većina dionica iz tog dijela
tone bez veze.
Alamaba , što meni znači crobex od 3000 bodova kad su ga podigli sa HT-,INA i ADRIS…To nije stvarni uspon tržišta.
Omjer 1:4 E, taj 4 mene zanima financijski / realno ?/Laku noć.
…..
TZV. IZLOŽBA ima za cilj da si budući invetsitori PREGLEDAJU kaj ih zanima i shodno tome, pripreme novce.
miami, imam za tebe kontra-prijedlog:
Daj zamoli ove tvoje "buduće" investitore da oni izlože svoje naloge na kupnju.
Da mi vidimo kaj njih zanima, pa da pripremimo papire. Neki sadašnji vlasnici možda su spremni svoje dionice prodati i po nižoj cijeni od nabavne.
Mislim da bi ova "izložba" puno više potaknula pozitivna događanja na burzi.
Vi me uopće ne razumijete. Nemam IGH , ali ću a tom primjeru reći što želim. Npr. investitor
ima 143 komada IGH , i želi ga prodati po cijeni od 3.769,00 kuna, jer mu je to nabavna vrijednost
i bez te cijene , ako ju ne postigne – je u gubitku, jer je ne želi prodati jeftinije.
S druge strane, ima masa nadobudnih koja želi kupiti dionicu po 1200,00 kuna. Međutim , nitko
mu ih ne želi prodati, i čekanje traje,,,traje,, jer grupica trejdera i pojednica ,a tržištu, gura dionicu
niže , da je kupi što povoljnije, tj. čekaju takve – da im prodaju za plin i struju, po par komada.
Tvrdim, ako to zbilja radite, da niste normalni.
Zar nije bolje snimiti količine između npr. 3200,00 kuna i 3500,00 kuna – otkupiti ih , i onda krenuti
dalje u podizanje cijena..? Možda su to stvarno male količine – prihvatljive dugoročnim kupcima,
M.M. koji zastupaju d.d. na burzi i sl……
Ovako, što Vi znate koliko je slobodnih dionica u rukama dioničara koji bi Vam ih prodali odmah….?
I to respektabilne količine.
Ovo je organiziranje tržišta, za sad to rade samo mirovinski fondovi..svi ostali niste niti sposobni za to niti zreli za to … Ja ću svejedno staviti dionice na prodaju po nabavnim cijenama…. pa gledajte!
Pa , hebate, stavljala sam ih stalno 2008 i 2009.g. u nadi da će tržište povući gore…pa, ste se
ukakili svi skupa , i sve srušili od panike …!!!
Danas više nije tak – nego kao pritisak na PRODAJU !
Onda trgujte s ping-pong lopticama….. užasni ste- nedokazani i vrtite se u krugu sami sa sobom!
Alamaba , kak da ja to procijenim , te količine, možda je tebi 100 komada nečega puno, a možda ti je
nevažno! ?
Ovakve bisere dugo nisam ćitao, čestitke za post godine
[cool]
Možda te vaše dionice niti ne vrijede više od trenutne cijene ?
Nije mi uopće jasno zašto su sad odlučili blokirati trgovinu dionicama INA. Pa svi znamo da kupuju stranci. Što sad HANFA može dodatno istražiti?
Zašto je trgovanje INA-om blokirano?
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/hAFDYO4wCn1RhqQcl8YAtw==.pdf