Danas je dionice BLJE i ADPL.vjerojatno kupovao OTP indeksni fond. Zato su i malo porasle posto im se zurilo. Kako je imovina fonda 150 mil kn a bar 90% po statutu ima u dionicama , znači 135 mil kn. Ako računamo udio u CROBEXU u postocima ADPL 1.65 % i BLJE 1.4% , ispada da je trebao skupiti 2,2 mil ADPL (oko 17 000 dionica ) i 1,89 mil BLJE (oko 19000 dionica) .
[/quote]
Da li znate u kojem roku taj indeksni fond mora skupiti te dionice?
Kakve rezultate daje ta strategija unaprijed praćenja indeksnog fonda?
Za koliko pobjeđujete Crobex? 🙂
kako da ne, oni stavljaju naloge pola sata prije početka trgovanja da bi nama dali znak da će kupovati. prije će biti dati i tvoja svojta stavljate te naloge da ljude uvjerite da će kupovati indeksni. stvarno prejadno drukanje. [bye]
[/quote]
Vidite kako ste ispali bedasati, s oproštenjem, kolega.
Mogli ste umjesto toga, kao ja, lijepo zaraditi.
+3 % + 4 % obje dionice danas danas.
[thumbsup]
lp
[/quote]
dosta je pogledati službene podatke da se vidi da pričaš gluposti i loviš se na jučerašnju statistiku:
ADPL: otvaranje 128 kn, zaključna 127,41, prosjek 129,09
BLJE: otvaranje 98,79, zaključna 99,90, prosjek 98,51
možda tebi tih par bureka nešto znači u životu, meni je to smiješno…da ne spominjem kako si se pred mjesec dana hvalio "jeftinim" dokupima ADPL na 134-137 kn…tamo još nisi ni minus popeglao
ajd uživaj…
[/quote]
KolegA, vidim da pratite moj lik i djelo.
Tako i ja pratim lik i djelo Warrena Buffeta.
tnx
[thumbsup]
Ali ne pratite baš najbolje, niste napisali da sam i prodavao po 143 i 144 ADPL kako i piše na forumu. A kupovao po 110-112, 122, istina i preko 130.
Zato pratite malo bolje, pa se javite s vremena na vrijeme.
Nije vam niti matematika jača strana vidim, ja ne brojim zaradu u burecima, prije bi to bili dani odmora na Sejšelima što se tiče ovih transakcija ADPL i Belje u par dana.
[wink]
lp
Danas je dionice BLJE i ADPL.vjerojatno kupovao OTP indeksni fond. Zato su i malo porasle posto im se zurilo. Kako je imovina fonda 150 mil kn a bar 90% po statutu ima u dionicama , znači 135 mil kn. Ako računamo udio u CROBEXU u postocima ADPL 1.65 % i BLJE 1.4% , ispada da je trebao skupiti 2,2 mil ADPL (oko 17 000 dionica ) i 1,89 mil BLJE (oko 19000 dionica) .
[/quote]
[/quote]
Jedina strategija je dobiti informaciju na vrijeme. [lol]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
taj fond je pasivni, dakle on samo sljedi CROBEX , ne pokusava ga ni pobijediti niti izgubit od njega.
OTP indeksni fond za postizanje svojih ciljeva koristiti pasivnu strategiju ulaganja u indeks hrvatskog tržišta kapitala. Kao usporedna vrijednost za vrednovanje povrata koje će Fond ostvarivati koristit će se CROBEX, indeks Zagrebačke Burze. Pasivna investicijska strategija Fonda i prihvaćanje CROBEX-a za usporedbu povrata koje će Fond ostvarivati u budućnosti podrazumijeva da će Društvo imovinu Fonda ulagati pretežito u dionice koje se nalaze u sastavu CROBEX-a te sukladno omjerima koji su njime određeni.
CROBEX je indeks tržišne kapitalizacije vagan slobodno raspoloživim dijelom tržišne kapitalizacije (engl. free float) svake dionice koja je u sastavu indeksa. CROBEX je dobar reprezentant hrvatskog dioničkog tržišta iz razloga što u svome sastavu sadrži sve dionice s najvećim slobodno raspoloživim dijelom tržišne kapitalizacije koje su uvrštene na Zagrebačkoj burzi. Osim toga, dionice koje su u sastavu CROBEX-a u pravilu su i najlikvidnije, odnosno najlakše unovčive dionice na hrvatskom tržištu kapitala.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Pogrešno kolega veki, potpuno pogrešno.
Kad investirate onda morate biti upučeni u sve.
A da jeste znali bi što je vrijeme prilagodbe i sl.
Ali pošto me provocirate i insinuirate loše stvari, ne mogu vam u ovom trenutku to objasniti.
unatoč tome, lp i sretno
[thumbsup]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
taj fond je pasivni, dakle on samo sljedi CROBEX , ne pokusava ga ni pobijediti niti izgubit od njega.
OTP indeksni fond za postizanje svojih ciljeva koristiti pasivnu strategiju ulaganja u indeks hrvatskog tržišta kapitala. Kao usporedna vrijednost za vrednovanje povrata koje će Fond ostvarivati koristit će se CROBEX, indeks Zagrebačke Burze. Pasivna investicijska strategija Fonda i prihvaćanje CROBEX-a za usporedbu povrata koje će Fond ostvarivati u budućnosti podrazumijeva da će Društvo imovinu Fonda ulagati pretežito u dionice koje se nalaze u sastavu CROBEX-a te sukladno omjerima koji su njime određeni.
CROBEX je indeks tržišne kapitalizacije vagan slobodno raspoloživim dijelom tržišne kapitalizacije (engl. free float) svake dionice koja je u sastavu indeksa. CROBEX je dobar reprezentant hrvatskog dioničkog tržišta iz razloga što u svome sastavu sadrži sve dionice s najvećim slobodno raspoloživim dijelom tržišne kapitalizacije koje su uvrštene na Zagrebačkoj burzi. Osim toga, dionice koje su u sastavu CROBEX-a u pravilu su i najlikvidnije, odnosno najlakše unovčive dionice na hrvatskom tržištu kapitala.
[/quote]
Da, ali
– unaprijed se zna koje će dionice taj fond kupovati i prodavati
– radi se o manje likvidnim dionicama, jer samo takve ulaze i izlaze iz Crobexa
– zbog toga će fond srušiti ili podići cijenu tih dionica za nekoliko posto kad bude izlazio ili ulazio
iz svega toga se može zaključiti da investitor koji obavi transakcije prije fonda može imati bolji prinos od tog fonda, pa tako i od Crobexa
mislio sam da to radite, pa me zanimalo kako ova teorija funkcionira u praksi
ZAGREBAČKA BURZA
Vjeran Rubeša: Burzu i dalje čeka niska likvidnost i stagnacija indeksa
ZAGREB – Na Zagrebačkoj se burzi prošloga tjedna trgovalo oprezno zbog nesigurnosti na svjetskim burzama, izazvane nuklearnom krizom u Japanu i žestokim sukobima u Libiji, a blagi rast Crobexa ponajviše je rezultat skoka cijene dionice Ine.
Dodaje da bi i sve glasnije špekulacije o mogućoj odgodi završetka pregovora o pristupanju Europskoj uniji mogle negativno utjecati na buduće odluke o kreditnom rejtingu.
Ako potonji sukob. oko kojeg još nema čvršćih stajališta i konsenzusa vodećih sila svijeta, preraste u sukob između Irana i Saudijske Arabije, to će imati značajan utjecaj kako na kretanje cijena nafte, tako i na svjetska tržišta kapitala", zaključuje Jureša.
…Ali ne pratite baš najbolje, niste napisali da sam i prodavao po 143 i 144 ADPL kako i piše na forumu. A kupovao po 110-112, 122, istina i preko 130.
Zato pratite malo bolje, pa se javite s vremena na vrijeme.
nakon prodaje po 143 opet si (u više navrata) kupovao po 134-136, a nakon tih tvojih ponovnih kupnji cijena ADPL otišla je sve do 122 kn, tako da s tim kupnjama nisi još došao ni na 0…. ali nije bitno, za mene si i tako beznačajan forumski lik, moja reakcija bila je isključivo zbog tvog prozirnog drukanja oko postavljanja naloga u predtrgovanju. ….
ovime je rasprava za mene završena.
uživaj!
Počelo je fino iskrcavanje na našoj burzi iz dosta dobrih dionica izgleda da netreba žuriti s kupnjom .
možda baš treba djelovat suprotno, … puno je ljudi zarobljeno u dionicama a novci im trebaju ..
ne znaš tko je gori u vladajućooj koaliciji, HDZ ili HSS [bye]
Nema prometa ništa, koja dosada od burze.
Što rade ovi na ZSE, treba ih sve u Upravi smjeniti, nitko ništa ne radi, samo sjede u udobnim foteljama i primaju plače.
Da li se itko zapitao što napraviti kako bi se prometi poboljšali?
lp
Nema prometa ništa, koja dosada od burze.
Što rade ovi na ZSE, treba ih sve u Upravi smjeniti, nitko ništa ne radi, samo sjede u udobnim foteljama i primaju plače.
Da li se itko zapitao što napraviti kako bi se prometi poboljšali?
Trebali bi uvesti 2-3 nova kružna toka…
lp