Ovo polako postaje neizdrživo, EU preko 1,5 % u plusu, futuresi također, svrbe me prsti ..
Premda volim kupovati sa bida, a prodavati sa aska..
lp
Slažem se kolega plavi, ipak na našem tržištu je čini mi se prevladao razum, panične rasprodaje su uglavnom iza nas, na TK su uglavnom najizdržljiviji investitori ostali u ovom vremenu turbulencija…..
ps Ipak, EU I AMERI su imali vrlo snažnu korekciju u zadnjih 7 dana, pa time je i odbijanac snažniji..
Još je puno stvari koje kolebaju ulagače, nesigurnosti…..koliko sam stigao vidjeti prometi na svjetskim burzama su znatno smanjeni….OPREZ
[proud]
[/quote]
Vrlo pronicljivo uvaženi kolega ING, vrlo pronicljivo.
[thumbsup]
.
A mi na ZSE nismo kao imali korekciju sve cijene dionica otresle 20-30% a Crobex skoro narastao to je samo moguće u ljepoj našoj punoj bandita
A mi na ZSE nismo kao imali korekciju sve cijene dionica otresle 20-30% a Crobex skoro narastao to je samo moguće u ljepoj našoj punoj bandita
ajde prestani svaki dan kukati ko baba narikača, svima si već dosadio. i mi imamo svoje minuse pa ne palčemo ovdje po cijele dane [yawn]
Jesam li ja propustio kakav tsunami u HR ili je kihnula nuklearka u krškom ? Nije mi jasno zašto stojimo ukopani u mjestu? [shocked]
Jesam li ja propustio kakav tsunami u HR ili je kihnula nuklearka u krškom ? Nije mi jasno zašto stojimo ukopani u mjestu? [shocked]
Dovoljno smo rasli zadnje 2 godine da bi možda i bilo red malo predaha.
Međutim predaha za sada baš i nema, sasvim lijepo rastemo, što ćeš više? Da je svaki dan + cca. 0,50 % u godinu dana bi se indeks gotovo učetverostručio [lol]
Na današnji dan 2009, crobex je bio 1315, narastao u medjuvremenu 70%.
a kako su rasle dionice ima tu :
http://www.mojedionice.com/trg/IzvPromjenaCijene.aspx?idF=11&idDrz=1&dat1=17.3.2009.&dat2=17.3.2011.&likv10poc=0&likv10kraj=0&SortDir=sil&minPromPoc=&minPromKraj=&SortEx=Promjena
Da nevidim rast za Ksst(500%) vjerovatno nisu mogli izračunat a vama predlažem da sutra dobro radite jel se očekuje burni vikend subota i nedelja a u ponedeljak je več kasno.
JACA JE TOTALNO PROLUPALA!
Ako vam prijatelj u fušu popravlja perilicu, a nije vam bliži susjed, platit će do 50.000 kn kazne!.
Vlada je zato odlučila pojačati inspekcijski nadzor, osobito u djelatnostima u kojima je ‘siva ekonomija’ raširena, posebno turizamu
ZAGREB – Ako vam susjed odluči popraviti televizor ili automobil, to se neće tretirati kao „siva ekonomija“. No, uvjet za to je da živi najviše 500 metara od vas i da vam pomaže bez financijske naknade, kao i da nije registriran kao obrtnik ili tvrtka za obavljanje tih djelatnosti.
U protivnom, na njega će se primijeniti odredbe novog Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, kojeg je Vlada u četvrtak uputila u Sabor. Cilj je tog zakona, kojim se za obavljanje posla na crno uvode kazne i do 50.000 kuna, stati na kraj „sivoj ekonomiji“.
….
Jutarnji list
JACA JE TOTALNO PROLUPALA!
Ako vam prijatelj u fušu popravlja perilicu, a nije vam bliži susjed, platit će do 50.000 kn kazne!.
Vlada je zato odlučila pojačati inspekcijski nadzor, osobito u djelatnostima u kojima je ‘siva ekonomija’ raširena, posebno turizamu
ZAGREB – Ako vam susjed odluči popraviti televizor ili automobil, to se neće tretirati kao „siva ekonomija“. No, uvjet za to je da živi najviše 500 metara od vas i da vam pomaže bez financijske naknade, kao i da nije registriran kao obrtnik ili tvrtka za obavljanje tih djelatnosti.
U protivnom, na njega će se primijeniti odredbe novog Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, kojeg je Vlada u četvrtak uputila u Sabor. Cilj je tog zakona, kojim se za obavljanje posla na crno uvode kazne i do 50.000 kuna, stati na kraj „sivoj ekonomiji“.
….
Jutarnji list
Polako kolega.
Ne nasjedati na žutilo i senzacionalizam.
Radi se o pokušaju suzbijanja rada ne crno uz plačanje bez plačanja ikakvih obveza prema državi i
lokalnoj zajednici.
Razna novinarska "doljevanja dramatičnosti" i fabriciranja imaju za cilj prodaju tiskovina i medija,
a ne iznošenje istine.
Pozdrav