Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel moguće da je institucionalni promet nakon dva sata trgovanja 22 miljarde kuna!?

Jel vrijeme da se kapital konačno počne slobodnije plasirati u razno razne projekte…

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Jel moguće da je institucionalni promet nakon dva sata trgovanja 22 miljarde kuna!?

Jel vrijeme da se kapital konačno počne slobodnije plasirati u razno razne projekte…

jesi se ti najeo ludih gljiva?!? [shocked]
NHF

a ovo pumpanje crobexa na +2% isključivo pomoću INE je više nego degutantno i vrijeđa zdrav razum ulagača!!!

a ovo pumpanje crobexa na +2% isključivo pomoću INE je više nego degutantno i vrijeđa zdrav razum ulagača!!!

Kolega, nije samo zbog Ine, HNB povećava likvidnost banaka za nekih 6 milijardi kuna, što je pritisak na pad aktivnih kamatnih stopa, a samim time i pasivnih, onih na depozite, što će direktno utjecat na veći priljev novog keša na burzu.

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Kakva je razlika kod INE po 1500-1700 kn i ove po 3500 -3720kn

Molio bi vrsne fm od AZ MIO

Dinkec oglasi se ipak su to pare od naroda ne tvoje i tvoga tate

Sve i da nije nikakva razlika kod INE ali je velika razlika dali netko ima 50% +1 dionici ili 49,999% u slobodnih je još dionica svega nešto više od 1%
Lijep pozdrtav !

Finance neslužbeno: Agrokor predao ponudu za Mercator.

[thumbsup]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

[thumbsup]

lp

http://www.poslovni.hr/vijesti/slovenski-mediji-agrokor-predao-ponudu-za-2334-posto-mercatora-174171.aspx

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

[thumbsup]

lp

http://www.poslovni.hr/vijesti/slovenski-mediji-agrokor-predao-ponudu-za-2334-posto-mercatora-174171.aspx
[/quote]
http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042429707

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Moze li mi netko odgovoriti o cemu razmisljaju ovi mulci sto sada kupuju inu?Misle da ce netko od njih otkupiti po 10 000kn komad?Ili riskiraju zbog par stotina kuna? Stvarno ne razumijem toliku pohlepu.

par stotina kuna je 10%,
[/quote]
moram ovo malo bolje objasniti

ti mulci-kako ste ih vi nazvali-jako malo riskiraju(bar dok netko ne skupi 50%+1 dionicu)
ne radi se o nikakvoj pohlepi,nego o cistom,zdravom i logicnom razmisljanju.
znaci sanse za pad cijene su jednake nuli,a OMF-ovi ce morati dizati letvicu nebi li dosli do 50%+1 dionicu(ne zaboravimo i to da se u skupljanju dionica sa njima natjece tajanstveni kupac skriven iza PBZ skrb racuna koji isto tako svako malo podigne cijenu)
iskreno ja sam rasprodao skoro cijeli svoj portfelj i dokupio po 2900,2960,cak i nesto sitno po 3172,jer sam mislio da ce ovo biti najjednostavniji nacin zarade uz minimalni rizik,sto se i pokazalo tocnim.
ne ocekujem da ce ih netko otkupiti od mene za 10 000,nego bas za tih par stotina kuna vise koje ste spomenuli(kako sam napisao u postu iznad-cca 10%)
da i sad dodem do casha vjerojatno bih kupovao i po 3600 zbog svega gore navedenog

moram priznati da me kopka zasto je takva navala na ovu dionicu,zasto je MOL u vrijeme kad se pazi na svaki novcic ponudio 60% vecu cijenu za otkup,zasto su nakon toga OMF-ovi navalili sa kupnjom po jos vecoj cijeni od MOL-ove(navodno u dugovoru sa vladom),zasto se pojavio neki treci kupac(PBZ skrb) koji kupuje ogromne kolicine( i dalje po ovim cijenama)-o ovom sam pisao i na temi INA
ako ina ne vrijedi toliko, zasto vlada nije prodala MOL-u po znatno skupljoj cijeni,nego se sada jos i natjece sa njima za vecinsko vlasnistvo???mislim da je odgovor na sve ovo buduci priljev iz sirije za kojeg se PREDPOSTAVLJA da bi mogao biti 40 mil dolara mjesecno i tako sljedecih 20 godina.MOL,vlada i ostali veliki igraci znaju sta se krije iza posla u siriji,a ne PREDPOSTAVLJAJU kao neki nasi novinari.
mozda neki "mulci "koji sad kupuju razmisljaju isto ovako kao i ja pa nece prodavati za par stotina kuna skuplje nego cekaju jos bolju cijenu(ne 10 000 kako ste napisali,ali mozda 5 000)-ja cu najvjerojatnije kroz par dana prodati pola(sigurno je sigurno),a sa pola jos pricekati
ne mislim da sam pohlepan,a sadasnje kupce nikako ne bih nazvao mulcima(po meni su mulci prodali na 2830)

…razmislite malo o ovom svemu…
[/quote]
od ovoga je proslo jedva mjesec dana,dok je vecina padala ina se drzala na 36xx,a vidi je danas…
jos uvijek mislite da inu kupuju mulci i da je jako rizicna?

svakoga dana u svakom pogledu...

Ovo ne vodi na dobro,ak blokiraju Zagreb bit će kaosa i u zemlji na tržištu.

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/sirenje-prosvjeda-traktori-nadomak-zagreba,107009.html

Ajde da i mi narastemo poprilično, a europa u minusu. Ovaj dan treba zabilježiti 🙂

Kolega, nije samo zbog Ine, HNB povećava likvidnost banaka za nekih 6 milijardi kuna, što je pritisak na pad aktivnih kamatnih stopa, a samim time i pasivnih, onih na depozite, što će direktno utjecat na veći priljev novog keša na burzu.
[/quote]

Hm, kolega, nisam sigurna da bih se baš u potpunosti složila.

Naime, laičkim rječnikom rečeno, banke sve ono što ulazi u deviznu pasivu, više neće morati pokrivati s 20%, već 17% deviznih stavaka u aktivi.
Točno je da banke sada mogu prodati svoje euriće i utjecati na kratkoročni pad tečaja, ali ne i na osjetni pad kamatnih stopa.
S druge strane, ako pratite što je HNB još ponudio je i pad kamatnih stopa na novčane depozite koje su banke preko noći davale u HNB, jer su imale višak sredstava. Ta sredstva nisu imali gdje plasirati nego u HNB i to sve do danas po 0,5%, a od danas po 0,25%. S druge strane banke imaju nešto što se zove obvezna pričuva. Na to su dosad dobivale neku kamatu i na kunsku i na deviznu OP, sad više neće ni na kune (na devinu OP su ukinuli prije par mjeseci).
Dakle, ako i vi nešto držite u banci, banka mora iz vašeg depozita nešto izdvojiti na ime obvezne pričuve, a neće više za taj dio dobivati nikakvu kamaticu, tako da realno ne očekujete nagli pad kamatnih stopa.
Strukturirana je to priča, ali poanta puštanje ove lovice je više populističke prirode, nego stvarno prijeko potrebe zadovoljavanja gladi banaka za novim likvidnim sredstvima koje će plasirati u velike projekte ove zemlje.
Osim pokrivanja dugova prema inozemstvu i financiranja države od strane banaka, drugih projekata nema na vidiku.

New Report

Close