Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naši FM nerazmišljaj o oporavku ZSE svojih nekojliko gubitaša drže a ostatak u pljačku i tako oni pljačkaju nas a na vanjskim burzama pljačkaju njih

Naši FM nerazmišljaj o oporavku ZSE svojih nekojliko gubitaša drže a ostatak u pljačku i tako oni pljačkaju nas a na vanjskim burzama pljačkaju njih

molim da navedete koji su to "naši FM"…

molim da navedete koji su to "naši FM"…
[/quote]

Ha, kolega, eto mene opet da pojasnim u ime drugog kolege.

Pa to su vam "naši" zato jer kupuju il su barem 2007 kupovali domaće dionice, a sad uglavnom nakon šta su napravili diletantski minus, iste rasprodaju nemilice, a u portfeljima drže "perspektivne" dionice tipa gore navedenih.

Pa pogledajte naprimjer taj rajfajzen fond. Izgleda kao dijete koje se igra sa šibicama, a ne umirovljenički fond koji nastoji svojim ulagačima donijet solidne prinose na mirovine.

Da se vidi njihov stil ulaganja ne govore samo i ove nedavne transakcije, to je proces koji traje dulje vrijeme, u stilu trlja baba lan da joj prođe dan, branjenje cijene nekih upitnih ulaganja s nevjerojatno neopravdano visokim cijenama. A pogledajte s druge strane samo ove poteze rajfajzena s virom – prestrašno!

Tako to "naši" fond menađeri rade. S našim novcem, za tko zna čije interese. Oni nikom ne odgovaraju, nitko ih ne kontrolira, regulator ne postoji i svaki njihov potez je neovisan, zaseban i nedodirljiv! Bez obzira šta mi il netko treći mislili o tome.

never surrender

I evo, sve šta sam neki dan rekao da je pametnije ulagat na beogradskoj burzi stoji:

a ) nema bezrazložne divljačke korekcije cijena, izvedene silovanjem od strane par fondova, dapače, cijene dionca bez zadrške umjereno rastu
b ) belex opet u solidnom plusu
c ) dnevni promet na belexu dosegao promet na crobexu ( 1,35 milijuna eura )

U buduće možemo gledati još bolje izvedbe srpskog indeksa, a još gore našeg. Jer tamo imaju investitore, a mi ovdje imamo diletante i špekulante.
[bye]

never surrender

Tako to "naši" fond menađeri rade. S našim novcem, za tko zna čije interese. Oni nikom ne odgovaraju, nitko ih ne kontrolira, regulator ne postoji i svaki njihov potez je neovisan, zaseban i nedodirljiv! Bez obzira šta mi il netko treći mislili o tome.

e to…poentirali ste na kraju..
to sam htio čuti…
hvala na odgovoru…

Bivši guverner slovačke središnje banke ulazi u NO PBZ-a

Evo ja tipujem da će naš barem biti neki savjetnik u Svjetskoj banci ili u MMF. Lik je stvarno zaslužio. [lol] [lol]

Ne mogu izdržati, jednostavno moram nešto napisati na ovo novo poskupljenje goriva !

Nakon protekle turističke sezone sam ovdje reagirao i upitao se – koje to budale sjede u Vladi da su odlučili povećati trošarine na naftne derivate tek nakon turističke sezone, umjesto da su porez uveli tijekom ljeta i time ubrali dodatni prihod od turista kojima je gorivo ionako skuplje nego kod nas, a o prihodima da ne govorim ?!
Nevjerojatno je koliko su retardirani ovi koji nam kroje sudbinu! Ogorčen sam do boli na njihovu nesposobnost, bahatost i laži, a posebno što su oni izgleda uvjereni da smo svi mi ograničene budalei magarci kao oni i članovi njihove stranke koji jednoglasno bleje ko ovce. Što je najgore, još će se pohvaliti kako se proračun puni bolje nego lani !
Pa kako neće kada 55% cijene goriva ide državi?
Kakvi su to kreteni i gulikože to je da ti pamet stane! Umjesto da su ogulili strance, oni gule vlastiti narod i stvaraju pogodno tlo za porast cijena proizvoda i usluga, odnosno malo-pomalo potiču inflaciju.
Jeste li primjetili da se Rohatinski već duže vrijeme ne javlja bilo kakvim upozorenjima ? Izgleda da je i on digao ruke od ovih luđaka.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Ne mogu izdržati, jednostavno moram nešto napisati na ovo novo poskupljenje goriva !

Nakon protekle turističke sezone sam ovdje reagirao i upitao se – koje to budale sjede u Vladi da su odlučili povećati trošarine na naftne derivate tek nakon turističke sezone, umjesto da su porez uveli tijekom ljeta i time ubrali dodatni prihod od turista kojima je gorivo ionako skuplje nego kod nas, a o prihodima da ne govorim ?!

Prihodi jesu veći… ali cijene goriva??

Cene goriv:

95 oktanski: 1,279
98 oktanski: 1,286
Diesel: 1,237
Kurilno olje: 0,875
Avtoplin: 0,775

sve u eurima, uzmi zadnji tečaj, pa računaj..
izvor: http://www.petrol.si/

Nevjerojatno je koliko su retardirani ovi koji nam kroje sudbinu! Ogorčen sam do boli na njihovu nesposobnost, bahatost i laži, a posebno što su oni izgleda uvjereni da smo svi mi ograničene budalei magarci kao oni i članovi njihove stranke koji jednoglasno bleje ko ovce. Što je najgore, još će se pohvaliti kako se proračun puni bolje nego lani !
Kakvi su to kreteni i gulikože to je da ti pamet stane! Umjesto da su ogulili strance, oni gule vlastiti narod i stvaraju pogodno tlo za porast cijena proizvoda i usluga, odnosno malo-pomalo potiču inflaciju.
Jeste li primjetili da se Rohatinski već duže vrijeme ne javlja bilo kakvim upozorenjima ? Izgleda da je i on digao ruke od ovih luđaka.

Kolega kad već spominjete Rohatinskog i turizam samo da vas podsjetim da isti uopće ne reagira tijekom turističke (monetarna politika namjerno ne prati ponudu i potražnju deviza što uzrokuje jačanje kune u tom razdoblju) i time svake godine čini hrvatski turizam (pa i gorivo) nekonkuretnim u odnosu na ostalu konkurenciju odnosno regiju.[bye]

Cene goriv:

Hebi ga, znači ponovno smo pretekli slovence. Godinu-dvije su imali skuplje gorivo od nas, iako su im prethodno cijene goriva godinama bile niže od naših. [angry]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

btavo, potpisujem!

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Cene goriv:

Hebi ga, znači ponovno smo pretekli slovence. Godinu-dvije su imali skuplje gorivo od nas, iako su im prethodno cijene goriva godinama bile niže od naših. [angry]

[/quote]
A eto… a i austrijski automobilisti vole Hrvatsku zbog blizine.
Tamo su plaće još veće nego u Sloveniji. A cijene goriva?

Evo npr. zadnje cijene za Beč: http://www.verkehrsline.at/benzin.html
Dakle tu negdje kao i u Sloveniji, mrvicu skuplje ali isto jeftinije nego kod nas.

New Report

Close