Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pero, kako koji dio Hrvatske ! Mi ovdje sjeverno, crnčimo cijelo vrijeme, malo nam samo potkrešite državnu upravu, policiju i ostale sitnice i bit ćemo još bolji..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Ovdje upišite svoj komentar…Vaš link

Čuj ove vrlo ležerne izjave.

Dobro se zna da baš ništa neće pokrenuti zse, jer zse je ogledalo države, a država je u totalnoj banani. Bilo bi dobro jednom zauvijek umirovit sve analitičare s naše burze, pričaju samo isprazne priče.

Zašto neće bit bolje? Evo iznosim samo jedan poražavajuć podatak o imovini naših dioničkih fondova, a riječ koja ih najbolje opisuje je – krah. Nekad su ti fondovi bez srama kupovali dionice po izuzetno precjenjenim valuacijama, a danas su spali na prosjački štap, kako bi opstali prodaju dionice, te dionice opet kupuju neki sitni ulagači koji ih opet prodaju nekim drugim sitnim ulagačima na prve znakove panike i tako cijene klize i klize i klize.

Samo za primjer, sredinom 2007 su četiri najveća dionička fonda u nas rvata imali imovinu vrijednosti, redom, 2.75 milijardi + 2.6 milijardi + 2.1 milijarde + 1 milijardu.

Danas, tri i pol godine poslije, isti ti imaju, redom, 490 milijuna + 380 milijuna + 200 milijuna + 200 miljuna…a o prinosima bolje da ne pričam.

Drugim rječima, naši dionički fondovi su se pretvorili u strojeve za uništavanje novca. I sredstvo samouništenja. Samo mazohisti ostaju još u ovim fondovima. Stvari na površini drže samo omf-ovi, s debelim mjesečnim priljevom love iz naših džepova, koji su se jedno vrijeme držali po strani kad su u pitanju domaće dionice ( kao da ih ne zanima šta se događa na tržištu kapitala ), al svjedoci smo da su se i oni lagano pogubili u zadnje vrijeme, kao i tijekom 2007, pa kupuju i prodaju dionice stihijski.

Ako se ovaj trend nastavi, nema našoj burzi spasa….

never surrender

Da ne bi netko pogrešno protumaćio moje pisanje, ja nisam EU skeptik nego pokušavam tehnički sagledati ulazak HR u EU.
Cijeli svijet se povezuje u globalno društvo i jasno je da niti HR tu ne smije zaostajati, pitanje je samo što nam to povezivanje donosi i što trebamo ućiniti da ta integracija rezultira boljim ekonomskim prosperitetom građana RH.

Skeptičan sam prema rukovodstvu RH koje provodi predpristupne pregovore u naše ime i ime našega potomstva jer se već previše puta pokazalo se da su nedorasli funkcijama jer se ponajprije brinu za vlastiti pojedinačni prosperitet i to na račun svojih građana te ne vidim razloga da i sa pregovorima o pristupu EU ne bude tako.

Mnogo smo istrpili za te prilagodbe i još ćemo istrpiti a još uvijek nemamo pojima što su to izdogovarali i u što se upuštamo, nego nas kao ovce vode u jednome smjeru uz jedini argument je da je to "za naše dobro".

Ako je to za sveopće dobro građana RH, onda neka umjesto da kriju, objave Ugovor o pristupu EU sa svim poglavljima da ja, kao obićan građanin, sam odlućim da li je to za moje dobro, inaće ću sasvim sigurmo sutra na referendumu zaokružiti"protiv" jer se bojim da me aktualno HR rukovodstvo ne prevesla kao i X puta do sada!

Svi ti naši političari su si postavili ulazak u EU kao jedini cilj…što onda kada se postigne taj cilj?
EU košta a mi smo i sada prezaduženi, sa njvećim porezima na svijetu, ogromnom i tromom birokracijom te sa tendencijom pada standarda i radnih mjesta, što onda kada se ekipa preseli u Brisel a mi tu ostanemo podmirivati naše i sada još njihove račune … na koji naćin su to isplanirali jer nama onda više nema nazad u samostalnu i suverenu RH?

Mnogo je tu otvorenih pitanja na koje nitko ne daje odgovor, mnogo je nesigurnosti i jedini način da se ta integracija odradi kako treba je transparentnost i pravednost !
Da li je HDZ vlada sa Jadrankom Kosor kao premijerkom transparentna i pravedna?

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Drugim rječima, naši dionički fondovi su se pretvorili u strojeve za uništavanje novca.

Molim te da preciziraš što to smatraš pod "naši dionički fondovi"…

Da ne bi netko pogrešno protumaćio moje pisanje, ja nisam EU skeptik nego pokušavam tehnički sagledati ulazak HR u EU.
Cijeli svijet se povezuje u globalno društvo i jasno je da niti HR tu ne smije zaostajati, pitanje je samo što nam to povezivanje donosi i što trebamo ućiniti da ta integracija rezultira boljim ekonomskim prosperitetom građana RH.

Skeptičan sam prema rukovodstvu RH koje provodi predpristupne pregovore u naše ime i ime našega potomstva jer se već previše puta pokazalo se da su nedorasli funkcijama jer se ponajprije brinu za vlastiti pojedinačni prosperitet i to na račun svojih građana te ne vidim razloga da i sa pregovorima o pristupu EU ne bude tako.

Mnogo smo istrpili za te prilagodbe i još ćemo istrpiti a još uvijek nemamo pojima što su to izdogovarali i u što se upuštamo, nego nas kao ovce vode u jednome smjeru uz jedini argument je da je to "za naše dobro".

Ako je to za sveopće dobro građana RH, onda neka umjesto da kriju, objave Ugovor o pristupu EU sa svim poglavljima da ja, kao obićan građanin, sam odlućim da li je to za moje dobro, inaće ću sasvim sigurmo sutra na referendumu zaokružiti"protiv" jer se bojim da me aktualno HR rukovodstvo ne prevesla kao i X puta do sada!

Svi ti naši političari su si postavili ulazak u EU kao jedini cilj…što onda kada se postigne taj cilj?
EU košta a mi smo i sada prezaduženi, sa njvećim porezima na svijetu, ogromnom i tromom birokracijom te sa tendencijom pada standarda i radnih mjesta, što onda kada se ekipa preseli u Brisel a mi tu ostanemo podmirivati naše i sada još njihove račune … na koji naćin su to isplanirali jer nama onda više nema nazad u samostalnu i suverenu RH?

Mnogo je tu otvorenih pitanja na koje nitko ne daje odgovor, mnogo je nesigurnosti i jedini način da se ta integracija odradi kako treba je transparentnost i pravednost !
Da li je HDZ vlada sa Jadrankom Kosor kao premijerkom transparentna i pravedna?

– VOLIM HRVATSKU, ZATO NE U EU.

– I love this game.
Pozdrav !

Drugim rječima, naši dionički fondovi su se pretvorili u strojeve za uništavanje novca.

Molim te da preciziraš što to smatraš pod "naši dionički fondovi"…

[/quote]

Moram priznat da više ni sam ne znam šta znači "naši", jer da rade za nas – ne rade, da nam zarađuju – ne zarađuju. Naši su samo zato jer djeluju u republici Hrvatskoj i imaju naše dionice.

No, kako vidim, sve više njih ni nema hrvatskih dionica u portfeljima, sve su rasprodali i raspustili, oni koji imaju domaćih dionica gledaju kako će ih i kome prodat, samo da zadrže imovinu, a nekima je dobro došla disperzija na strana tržiša da ne gomilaju minuse iz mjeseca u mjesec, vani barem to dobro štima, ako ništa drugo nema forsirane prodaje, uvijek ima zainteresiranih i na bidu i na asku i to po adekvatnim cijenama ( za razliku od zse ).

Kod "naših" omf-ova ista priča, kupuju tek par dionica, uglavnom ht, ina…na ostalima jad i bijeda, mizerne ponude i kod kupnje i kod prodaje, dionice neinteresantne, nema drugih ulagača, samo špekulacije cijenom bez osnove. Dok je ovakva slika na tržištu i u državi, nema nade za zse.

Dok se naše dionice ne izlistaju na drugim burzama nema im spasa, mogu samo tonut. Čast iznimkama ( u koje ne ubrajam inu, ht i par fondovskih igrački ). Po istoj logici, nema spasa ni našim fondovima, a u konačnici nema ni nama.

Dobro sam neki dan napisao, ako netko želi približno normalno ulagat u dionice, bez da svako malo gleda korekciju cijena od 20 posto, a ne želi europske il američke dionice, eno na beogradskoj burzi prilika za ulaganje ko u priči. Osim dobrih dionica, oni imaju investitora, za razliku od nas, eno i promet polako raste, pitanje je vremena kad će nas i po tom pitanju prešišat.

never surrender

Moram priznat da više ni sam ne znam šta znači "naši", jer da rade za nas – ne rade, da nam zarađuju – ne zarađuju. Naši su samo zato jer djeluju u republici Hrvatskoj i imaju naše dionice.

No, kako vidim, sve više njih ni nema hrvatskih dionica u portfeljima, sve su rasprodali i raspustili, oni koji imaju domaćih dionica gledaju kako će ih i kome prodat, samo da zadrže imovinu, a nekima je dobro došla disperzija na strana tržiša da ne gomilaju minuse iz mjeseca u mjesec, vani barem to dobro štima, ako ništa drugo nema forsirane prodaje, uvijek ima zainteresiranih i na bidu i na asku i to po adekvatnim cijenama ( za razliku od zse ).

Kod "naših" omf-ova ista priča, kupuju tek par dionica, uglavnom ht, ina…na ostalima jad i bijeda, mizerne ponude i kod kupnje i kod prodaje, dionice neinteresantne, nema drugih ulagača, samo špekulacije cijenom bez osnove. Dok je ovakva slika na tržištu i u državi, nema nade za zse.

Dok se naše dionice ne izlistaju na drugim burzama nema im spasa, mogu samo tonut. Čast iznimkama ( u koje ne ubrajam inu, ht i par fondovskih igrački ). Po istoj logici, nema spasa ni našim fondovima, a u konačnici nema ni nama.

Dobro sam neki dan napisao, ako netko želi približno normalno ulagat u dionice, bez da svako malo gleda korekciju cijena od 20 posto, a ne želi europske il američke dionice, eno na beogradskoj burzi prilika za ulaganje ko u priči. Osim dobrih dionica, oni imaju investitora, za razliku od nas, eno i promet polako raste, pitanje je vremena kad će nas i po tom pitanju prešišat.

eto…to sam želio čuti…
hvala na odgovoru…

AZ MIO samo prošli tjedan kupio oko 1500 kom dionica INE

Sjetite se kako su se ponosno slikali sa KOSORKOM na TV i kako su izašli u javnost kao sklopili su dogovor idu branit INU

Pa taj Novoselec je upropastio ZSE i bez KOSORKE sa njom su nas dotukli
Koliki je samo pušing na INI

danas je lijep dan, treba ić malo prošetat …

Cookie Monster

@ Barbosa
Slazem se sa svim sta ste naveli.Doslovno od prvog do zadnjeg slova [thumbsup] samo nazalost mi smo se sami (politika) doveli u taj polozaj da se nas vise NISTA NE PITA, nazalost ,nego nam se jos postavljaju UVJETI na koje nasa politika tesko da ima odgovore.
Upravo sa takvim razmisljanjem mi smo tamo gdije nam je i mjesto.

Htjeli mi to priznati ili ne.

p.s.
VECU STETU SMO MI NAPRAVILI SAMI SEBI (opljackali 4 mil.ljudi) nego Srbi koji su ubili 15 tisuca ljudi.

Stvarno zanimljivo,sve u Hrvatskoj korumpirano.
Od policajaca,doktora ,sudaca,političara.
Samo na Zagrebačkoj burzi sve štima ,teče med i mljeko.
U stvari zapravo se tu ništa ne smiej dirati jer je tu većina love od oplajčkanih poduzeća i građana.
Tu se pere lova.Da se tu dirne onda bi svi tajkuni digli revoluciju,a onda bi tek bio kaos.
To vlada zna i vjerojatne ne dopušta da s etu čačka mečka.
Tu jedino mogu doći strane agencije da nešto naprave jer ovima našima to je svetinja.
Kao što im i Ina vrijedi 3700 kn,moš mislit.
To samo u ovoj banana državi još može funkcionirati.
Al valjda će i tome doći jednom kraj kao i svojoj besramnoj pljački zadnjih 20g.

http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/raiffeisen-omf-marljivo-skuplja-dionice-ht-a-i-atlantic-grupe,106776.html

Daleko najaktivniji bio je Raiffeisen OMF. Najveću kupnju realizirao je u HT-u (ZSE:HT-R-A) gdje je kupio čak 20.104 dionice i povećao udjel na 4,26 posto i učvrstio poziciju trećeg najvećeg vlasnika. Nastavio je i kupnju dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) gdje je kupnjom 1.426 komada učvrstio drugo mjesto s 8,97 posto udjela. Kupio je i 771 dionicu Riviere Poreč (ZSE:RIVP-RA), 270 dionica Ericssona Nikole Tesle (ZSE:ERNT-R-A), 223 dionice Belišća (ZSE:BLDC-R-A) te 76 dionica HUP-a Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A).

PBZ Croatia osiguranje nastavlja dokupljivati dionice iz energetskog sektora. Kupio je 453 dionica Ine (ZSE:INA-R-A) gdje je i dalje šesti najveći vlasnik s 0,6 posto udjela te 225 dionica Janafa (ZSE:JNAF-R-A) čime je učvrstio sedmu poziciju s 0,66 posto udjela.

AZ OMF nastavio je kupovati dionice Ine, protekloga je tjedna kupio 1.073 dionice i povećao udjel na 2,16 posto čime i dalje drži treće mjesto među najvećim vlasnicima.

Štednja je mudrost trošenja.

New Report

Close