Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nemate vi toliko dionica koliko mi imamo novaca!

tako nekako bi se moglo opisati razmišljanje ljudi koji trenutačno hvataju padajuće sjekire 🙂

Ako se uzme u obzir koliko je hrvatsko TK pltko tako i ispada.
Lijep pozdrav

http://danas.net.hr/novac/page/2011/03/04/0024006.html?pos=n1

a baš su janezi [lol] [lol]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Kaže mi kolega kaku se ljudi sve više raspituju za margin kredite. Iako ih još ne uzimaju u velikoj mjeri, raspituju se i čekaju. Čeka se kraj pregovora (lipanj), a oni hrabriji će vjerojatno krenuti već sredinom travnja ili početkom svibnja. Margini će opet biti hit i to vrlo brzo. Samo da završimo već jednom te pregovore…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

sve samo da se pokrene likvidnost na ZSE
da sto lakse oplodimo svoj cisti kapital bez ikakvih kredita
ova trgovanja sad su dosadna i spora
mora da lete i frcaju dionice na sve strane bez obzira na krizu

Think twice befor investing , dont rush in any stock , dont be greedy

MIROVINCI UOPĆE NEMAJU GRAĐEVINARE…

Danas je došao Predstavnik RBA sa ponudom za kupnju udjela u dobrovoljnom III stupu …..
Pregledom portfelja njihovog društva / A IMAJU GA SAMO ZA 2009.g. vidljivo je da su
oni PRODALI sve građevinare – uglavnom….! /

Obzirom da će ovih dana dobiti friške podatke o portfelju za 2010. g / a već je treći mjesec..
ja to ne mogu shvatiti …???!!! / da li je možda negdje objavljena struktura
ostalih mirovinskih fondova ….tj. njihovog fonda- gdje bi se trebao uplaćivati
iznos za starost…… s godišnjim prinosom udjela cca 8,1–12,5 ?

To je kod svih isto?

Dakle, vrijeme kad se može s tim novcima raspolagati je IZNAD 50 GODINA starosti ….
a za deset godina jamče najmanje 45 % povećanje udjela ……

Moram reći ko poslodavac – DA DJELATNICI O TOME- N E Ć E N I T I Č U T I ! …..

Nakon fondovskog cirkusa….i gubitaka….nije ni čudno.

nije čudno dok ima ht-a po ovim cijena i prinosom, dajte Vi svoj portfelj na upravljnje djelatnicima, to je siguran put do rasta istog

http://www.poslovni.hr/vijesti/pivovarna-lasko-blizu-dogovora-s-bankama-nista-od-prodaje-mercatora-173767.aspx

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Kaže mi kolega kaku se ljudi sve više raspituju za margin kredite. Iako ih još ne uzimaju u velikoj mjeri, raspituju se i čekaju. Čeka se kraj pregovora (lipanj), a oni hrabriji će vjerojatno krenuti već sredinom travnja ili početkom svibnja. Margini će opet biti hit i to vrlo brzo. Samo da završimo već jednom te pregovore…

Dobar dan svima,

manje više redovno pratim čitajući postove svih vas ovdje, a i šire, no danas sam odlučila pridružiti vam se. Ima pametnih i opreznih, strpljivih i mudrih, ali ima i onih koji izljeću s takvim stvarima, za koje samo mogu reći da lutaju bespućima tundre izazivajući čuđenje u svijetu i smijeh. Ono što je smješno, a zapravo i nije toliko smješno je što se isti ti igraju što svojim novcima, što tuđim.
Hajde ako su vlastita sredstva u pitanju, reklo bi se svatko je krojač svoje sudbine, ali kad su izvori tuđi, hm… To je već opasna igra.

U posljednje vrijeme, ne znam zašto je tomu tako, mogu samo pretpostaviti, ima toliko drukanja da je to gotovo degutantno, možda mali hint; osvijestite se, realno pogledajte oko sebe, barem sagledajte što se valja iza brda.
Ako nemate čvrste nožne palce da se na iste propnete, naći ćete neku stolicu i barem baciti pogled preko ili…? (Hint za one koji vjeruju da je za RH spas ulazak u EU). Što se EU tiče, neutralna sam, nisam ni ekstremno za, ni ekstremno protiv.
Zašto, pa neće ti nitko pomoći ako si sam ne pomogneš i ako se sam ne osiguraš, ako ne stvoriš svoj mali samoodrživi kutak. Sve ostalo je tlapnja.

DDJH neopravdano drukanje. Ništa novo i značajno se s Djurom neće dogoditi. Nekad div, danas postorojenje s velikim opustošenim halama. Bili su tamo instalirani nekad veliki tokarski strojevi kojih više nema. Prodani su. A kao što kroz Bodalecove džepove jure vjetrovi, tako pušu i kroz te hale. Bilo je tamo imovine, zaista vrijedne imovine, koja je nestala. Djuro je danas prazan, otpustili su brdo radnika (čast izuzecima, ali nema kvalificiranu radnu snagu) i nekad firma koja je zapošljavala slavonsku i bosansku posavinu od Broda do Šamca više ne postoji.
Ova danas nije joj ni sjena.

Margini… Ha! Opet drukaža… Ulazak u EU će to kao regulirati?!?

Svjetska javnost uprla je kamere u sjever Afrike, a ni srednji istok se baš ne bi trebao zanemariti.
Iako EU nije srednji istok, iako EU nema probleme s tih područja, tamo gdje se krije opasnost je unutar same unije. Španjolske nekretnine su balon, oh da, veliki balon, a banke, banke još veći i to insolventni balon. A gdje je tu nezaposlenost, a pogotovo mladih ispod 40? Našim bankarima mladi su doduše i do 45 :-). Pojam o kojem bi se dalo raspraviti.
Pukne li jedan (što definitivno nije iracionalno), pametni znaju kako to završava.
Inflacija? Financijski kaos? Rekli bi neki nemoguće!

Sačekajmo da se slegne pijesak, a onda će fokus biti stari kontinent, a bogme i mi skupa s njim.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=34370

Od 21. ožujka AD Plastik d.d., Belje d.d. i PBZ d.d. u indeksu CROBEX©

Sukladno odredbama Odluke o indeksu Zagrebačke burze d.d. od 1. veljače 2010. godine, Komisija za indeks na svom je sastanku 4. ožujka 2011. godine izvršila reviziju indeksa Zagrebačke burze d.d. CROBEX©.

Revizija je izvršena na osnovu podataka o trgovanju u razdoblju 1. rujna 2010. do 28. veljače 2011. godine.

Uvjete za ostanak nisu zadovoljile sljedeće dionice i isključuju se iz CROBEXA©:
• Janaf d.d. i Istraturist d.d. (nisu zadovoljili uvjet broja dana trgovanja);
• Jadroplov d.d. (nije zadovoljio kombinirani uvjet prometa i free float tržišne kapitalizacije).

Uvjete za uključenje u CROBEX© zadovoljile su dionice društava:
• AD Plastik d.d.;
• Belje d.d.;
• PBZ d.d.

Promjena sastava CROBEXA© dogodit će se nakon završetka trgovine 18. ožujka 2011.

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Hlebinac, držite se svog ulaganja…. i dajte im Vi svoj portfelj na upravljanje, ako mislite da su jako pametni..

Za izdvajanje u treći stup- treba riješiti dogovor s državom…a 500,00 kuna neoporezivog dijela
stavite si , znate kam…..
Bolje da se taj novac stavi u bilo kaj drugo- osim u Vaše fondove… a HT danas ne mogu kupovati
niti moji niti bilo čiji drugi djelatnici,jer nemaju novaca za bacanje … .. …

Danas staviti novac u fondove i čuvati ih za starost ? UTOPIJA.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Janaf, Jadroplov..prvu dionicu nemam od prošle godine, drugu od drugog mjeseca ove godine. Sve stavila
na jednu građevinsku iz koje ću sada uskoro izaći- neozlijeđeno.Prerano prodala PBZ. Ostalo recimo o.k. a Vi gosp.Hlebinac?

….a zatim to ponovim još 5 puta , i ONDA SVE STAVLJAM NA ZADNJU KARTU..i zbrojim GUBITAK od
01.06.2007. do danas …. Gubitku dodam SAV POTROŠEN NOVAC -IZVUČEN IZ PORTFELJA OD TADA DO DANAS….oduzmem nekakvu 6 % glupu kamatu za to vrijeme. I ONDA ĆU VIDJETI situaciju …

A nakon toga ide trgovanje po mom. Ovo prije od 01.06.2007. – je BILO kako su me drugi učili…
od 01.06.2008. -kako je Bog htio … od 01.06.2009. je bilo spašavanje iz oluje.. a od 01.10.2010.
TOČKA NA i .

….a zatim to ponovim još 5 puta , i ONDA SVE STAVLJAM NA ZADNJU KARTU..i zbrojim GUBITAK od
01.06.2007. do danas …. Gubitku dodam SAV POTROŠEN NOVAC -IZVUČEN IZ PORTFELJA OD TADA DO DANAS….oduzmem nekakvu 6 % glupu kamatu za to vrijeme. I ONDA ĆU VIDJETI situaciju …

A nakon toga ide trgovanje po mom. Ovo prije od 01.06.2007. – je BILO kako su me drugi učili…
od 01.06.2008. -kako je Bog htio … od 01.06.2009. je bilo spašavanje iz oluje.. a od 01.10.2010.
TOČKA NA i .

Ako ste ušli na TK 1.6.2007 onda samo mogu misliti koliki Vam je gubitak bez obzira na stil ulaganja .
Kad se nađete u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu tu vam nema pomoći.

New Report

Close