stvarno nase trziste nema tolike veze sa EU …vani sve zeleno a kod nas CRVENO [smiley13]
…ma realno gledajuci…je li neki od europskih indeksa rastao 50tak% u proteklih 100 dana? [smiley11]
Treba nam neka jako dobra vijest ali te vijesti nema. Stovise, nije vise 100% sigurna ni pozivnica za NATO dogodine. Kakva nam vijest treba? Pa, recimo, nesto kao primjerice da smo dobili organizaciju europskog nogometnog prvenstva ali to je vec proslost. Ima li nesto drugo na vidiku? Pa ima. Recimo da bi to mogao biti dogovor EU-a o mini ustavu krajem lipnja i nedvosmisleno spominjanje Hrvatske kao 28. clanice do kraja desetljeca.
To može biti, recimo što je manje od 20 dana do kraja 2Q, a i dalje se očekuju ukupno gledajući dobri rezultati.
sangoman: ” stvarno nase trziste nema tolike veze sa EU …vani sve zeleno a kod nas CRVENO [smiley13] ” …ma realno gledajuci…je li neki od europskih indeksa rastao 50tak% u proteklih 100 dana? [smiley11]
Je, no dosta firmi kod nas je bilo podcijenjeno. VIse nije ali ima ih jos u svjetskim mjerilima jako podcijenjeno
Svijet špinat, mi cikla, fondovi cikla i regija uglavnom cikla.
Samo da se fondovi ne “zapeku” jer onda bi moglo biti krsa i loma…..
fazan:
”
”
Mogli bi polako ljudi početi izlaziti iz fondova…….
I to ponajprije oni koji su nošeni euforijom od prije mjesec-dva dana ušli početkom svibnja.
A tada ivek.. potpuno si u pravu … krš i lom
meni se i dalje čini da fondovima više paše lagano hlađenje na duže staze nego krš i lom, da se ne bi raja poplašila i napravila još veći lom.
krš i lom su teške riječi … možda jesmo precijenjeni, ali teško da će ovolike milijarde kuna uložene u fondove dopustiti krš i lom
ivek123:
”
”
meni se i dalje čini da fondovima više paše lagano hlađenje na duže staze nego krš i lom, da se ne bi raja poplašila i napravila još veći lom.
Pa koliko ja vidim po rodbini i ekipi sa posla pa po kaficima ekipa vec mumlja “da je to lopovluk”, “da su nas navukli”, “jeb… im mate..”, “sutra vadim i neka se nose u p.m.”, “nebum ja cijelo ljeto razmisljao”, itd.
A cuj, crveni se to vec neko vrijeme. A ne govorimo o “osvijestenim investitorima” nego o rulji koja ocekuje zelenilo. E, sada…. Ako ovaj tjedan bude cikla moglo bi biti opakog sran… [smiley6][smiley6]