Kako se počelo zveckat oružijem na bliskom istoku, kako rizik i nervoza rastu…. uključuju se ameri… a Gadafi prijetri i bojnim naoružanjem…nikako mi se ne sviđa ta demonstracija sile… a to su burze počele osjećat.
Ukoliko se sukob proširi na Siriju, konačno bi kupci na INI ostvarili brzo svojih 50 %!
Već su se neke dionice vratile na razine CROBIJA od 1900 …DLKV, ATPL, VDKT, HDEL, ADRS, INGRA,…….. a ERNT, INA, HT,IGH drže CROBI visoko…
INA prije svih drži CROBEX ovako visoko , HT ne oscilira puno ali recimo da je INA na onoj cijeni od 1700 kn koja je bila prije ove pompe sa MOL-om Crobex bi bio oko 1975 bodova. Imate tu xls file, INA , HT , ADRS čine skoro 40% udjela u crobexu , ERNT oko 6% a utjecaj IGH je mali- oko 2%
ah usporedi cijenu gorina u sijecnju ove sa sijecnjom prosle godine pa ces znati zasto se proracun puni bolje,pa jos dodaj tome inflaciju pa mi je sve jasno da se razumijemo ful sam u dionicama
Ako će gorivo biti ovako visoko pomnoži i turističku sezonu, koliko će onda tek rast priljeva u proračun biti………
Kako se počelo zveckat oružijem na bliskom istoku, kako rizik i nervoza rastu…. uključuju se ameri… a Gadafi prijetri i bojnim naoružanjem…nikako mi se ne sviđa ta demonstracija sile… a to su burze počele osjećat.
Ukoliko se sukob proširi na Siriju, konačno bi kupci na INI ostvarili brzo svojih 50 %!
Već su se neke dionice vratile na razine CROBIJA od 1900 …DLKV, ATPL, VDKT, HDEL, ADRS, INGRA,…….. a ERNT, INA, HT,IGH drže CROBI visoko…
INA prije svih drži CROBEX ovako visoko , HT ne oscilira puno ali recimo da je INA na onoj cijeni od 1700 kn koja je bila prije ove pompe sa MOL-om Crobex bi bio oko 1975 bodova. Imate tu xls file, INA , HT , ADRS čine skoro 40% udjela u crobexu , ERNT oko 6% a utjecaj IGH je mali- oko 2%
[/quote]
[thumbsup]
Gledam na vijestima kako Čobanković kaže da kruh nije poskupio, već da se samo radi o korekciji cijena.
KRUH-R-A u korekciji !
Eto, od danas riječ korekcija ima jedno sasvim drugo značenje od uobičajenog dosadašnjeg – to vam znači rast cijena !
Korekcija (lat. correctio) – popravak, popravljanje, ispravak, ispravljanje
Korekcija na tržištu kapitala je uvijek imala isto značenje, a to je promjena suprotna trendu.
Ako je trend bio rastući, korekcija je padanje cijena. Ako je trend bio padajući, korekcija je rast cijena.
Tako da korekcija može značiti i rast cijena.
(nevezano za Čobankovićev kontekst korekcije)
Gledam na vijestima kako Čobanković kaže da kruh nije poskupio, već da se samo radi o korekciji cijena.
KRUH-R-A u korekciji !
Eto, od danas riječ korekcija ima jedno sasvim drugo značenje od uobičajenog dosadašnjeg – to vam znači rast cijena !
Korekcija (lat. correctio) – popravak, popravljanje, ispravak, ispravljanje
Korekcija na tržištu kapitala je uvijek imala isto značenje, a to je promjena suprotna trendu.
Ako je trend bio rastući, korekcija je padanje cijena. Ako je trend bio padajući, korekcija je rast cijena.
Tako da korekcija može značiti i rast cijena.
(nevezano za Čobankovićev kontekst korekcije)
[/quote]
Sada si mi skroz pokvario zahebanciju pretjeranim objašnjavanjem. [cry]
pa ne trebaju nam iz eu javiti da još nismo spremni. tome svjedočimo iz dana u dan na svim poljima. kad bi ovakvi ušli u eu onda bi to bilo preko veze [bye]
Sve mi se čini da su veliki odlučili da se ide u korekciju. btw samo 30% mi je keš. doduše drugih 40% je isto praktički ko da imam keš 🙂 (kodt)
Najbolje se na KORFu može vidjeti napucavanje (di sam btw izvuko živu glavu kad sad gledam kako su se stvari odvijate i još pritom fino zaradio), pa rušenje.
trigger je vjerojatno negativno mišljenje o poglavlju 23.
samo da INA ne popusi,ode crobex onda ispod 2000