Evidentno je bilo danas,
da je CROBI sa par dionica dizan i držo se u +, dok je EU bio u kontinuiranom -, a onda preokret Eu nakratko zakorači u + kao i ameri a mi u -!!!
Primjećujem, da je npr. na HT podignut umjetno do 287 da bi se kupac kad se stvori pozitivni sentiment mogao snažnije iskrcavat…
Kako bi to izgledalo, EU u -, fjć…-, a iskrcavanje na likvidnijim u punom jeku, CROBI – 2-3, kome prodat, ovako se kupci isprse sa svojim nalozima….i udri dinkec……
[thumbsup]
Evidentno je bilo danas,
da je CROBI sa par dionica dizan i držo se u +, dok je EU bio u kontinuiranom -, a onda preokret Eu nakratko zakorači u + kao i ameri a mi u -!!!
Primjećujem, da je npr. na HT podignut umjetno do 287 da bi se kupac kad se stvori pozitivni sentiment mogao snažnije iskrcavat…
Kako bi to izgledalo, EU u -, fjć…-, a iskrcavanje na likvidnijim u punom jeku, CROBI – 2-3, kome prodat, ovako se kupci isprse sa svojim nalozima….i udri dinkec……
[thumbsup]
Ili je HT umjetno srokan na ove razine da bi se kupac mogao snažnije ukrcavati?
Evidentno je bilo danas,
[thumbsup]
Ili je HT umjetno srokan na ove razine da bi se kupac mogao snažnije ukrcavati?
[/quote]
Onaj tko ima dionice HT misli da je ista umjetno srokana, a onaj tko nema misli da je umjetno podignut. Komu vjerovati? Ipak mislim da po ovim cijenama se ne isplati prodavati ako je ulazna cijena ispod 280. Oduzimajući dividendu cijena HT će biti negdje ispod cijene IPO. Pa i to je dobro, zacijelo bolje nego kod većine dionica na ZSE. Imamo još nepuna dva mjeseca za razmišljanje.
… da po ovim cijenama se ne isplati prodavati ako je ulazna cijena ispod 280. Oduzimajući dividendu cijena HT će biti negdje ispod cijene IPO. Pa i to je dobro, zacijelo bolje nego kod većine dionica na ZSE. Imamo još nepuna dva mjeseca za razmišljanje.
znači, po tebi tko je kupio HT po npr. 315 kn, njemu se sad isplati prodavati? time ima gubitak od 30 kn po dionici te još -23 kn gubitak dividende!?! čudna neka logika…
a što se tiče kretanja cijene, mogu se okladiti da će cijena HT-a na burzi polako rasti kako bude bliže ex-dividend day, kad će doseći svoj maksimum. također sam uvjeren da će cijena HT-a do tada prijeći 300 kn (osim ako ne dođe do nekog većeg sranja u svijetu s ovim pobunama i ludilom koje je zavladalo, ali HT je u tom slučaju jedna od mirnijih i sigurnijih luka jer ako on padne -15%, ostale dionice će -50%)
Na otvaranju kikiriki promet.
Prodavači i kupci uzeli predah. Mogao bi cijeli dan biti ovakav.
Nikako mi nije jasno kako to da su indexi tako jako u plusu a većina dionica u crvenom kao npr. HT, INA, ERNT..
kako se nakon jutrošnje dobre kupnje složila sad prodaja na dalekovodu…
nadam se da neće bit kao i na INGRi…
DZS – Tromjesečni bruto domaći proizvod za četvrto tromjesečje 2010., prema prvoj procjeni,
realno je manji za 0,7% u odnosu na isto tromjesečje 2009.
čudno…CROBEX u plusu… HT i INA u minusu…
KOKA
bacite oko na igru najbrži prst
da li će Koka uspjeti napraviti 8 transakcija samo danas,a to je mjesečna kvota
KOKA
bacite oko na igru najbrži prst
da li će Koka uspjeti napraviti 8 transakcija samo danas,a to je mjesečna kvota
Ja sam sam napravio danas 7 trasakcija na koki odnosno dokupio još 30 komada pa da ti ispinim želju. Bilo je ukupno puno više od 8 transakcijaja valda smo uspjeli sad samo da vidino kako će to utjecati na cijenu same dionice.