Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Putem facebooka zove na prosvjed za rušenje Vlade

Ova vlast jednostavno mora pasti, piše Pernar, te dodaje da ako građani ne ustanu sada da će ih se jednog dana pitati kako su mogli dozvoliti da ih "ovakva kriminalna vlast uništi".

Budući da vlada koja vodi zemlju više ne predstavlja građane, te svojim svakodnevnim odlukama otežava život građana, te vodi zemlju u gospodarsko rasulo, smatram nužnim pozvati sve ljude na rušenje ove vlade – piše u pozivu na prosvjed za rušenje Vlade koji je danas preko svog profila na facebooku odaslao Ivan Pernar, a koji se tijekom popodneva proširio internetom.

Pernar, 25-godišnji viši medicinski tehničar koji studira i PR komunikacijski menadžment, jedan je od troje prosvjednika koji su u četvrtak svoje nezadovoljstvo Vladom izrazili prosvjedujući s transparentima u rukama na zagrebačkom Markovu trgu. Prosvjed na koji poziva trebao bi se održati u utorak u 13 sati na istom mjestu, a iz prepiske s prijateljima na facebooku vidi se kako je svjestan zabrane prosvjeda na Markovu trgu, ali kaže kako je nužno ići prosvjedovati.

U pozivu piše kako su "Građani na koljenima, banke svakoga dana oduzimaju domove, te zapljenjuju plaće i mirovine. Nelikvidnost je rekordna, pravne osobe (poduzeća) više ne mogu poslovati. Pronaći posao postala je nemoguća misija. 30.000 mladih ljudi sa diplomom je nezaposleno, a ista sudbina čeka i ostale koji će uskoro završiti svoje školovanje. HRT kao javni medij više ne postoji, sve se cenzurira."
Ova vlast jednostavno mora pasti, piše Pernar, te dodaje da ako građani ne ustanu sada da će ih se jednog dana pitati kako su mogli dozvoliti da ih "ovakva kriminalna vlast uništi".

"Više nemamo izbora. Stavljeni smo pred zid, nalazimo se u kutu i ako uskoro nešto ne napravimo sljedi nam uspostava dužničkog ropstva, uvođenje novih poreza i harača te konačni obračun sa srednjom klasom. Istom onom koju se sustavno uništava i izrabljuje u interesu političkih i financijskih elita. Nemojte ih se bojati, manje ih je nego nas!", završava poziv na prosvjed.

Večernji list

kakve su šanse za uspjeh? kakve reakcije na burzi? nikome u načelu ne odgovaraju demonstracije i štrajkovi, ali izgleda d aje to jedini način da se ova nesposobna vlada makne s vlasti jer ako ostanu još 9 mjeseci, bit će prekasno za sve!!! [angry]

Taj Pernar izgleda želi pratiti svjetske trendove…pa zašto bi Hrvatska zaostajala za Egiptom i Libijom? [lol]
Ja bi njega odma za premijera… 25-godišnji viši medicinski tehničar koji izgleda zna rješenje na sve probleme koji tište ovaj napačeni narod…[lol]
Ali izgleda da je zaboravio da je ova Vlada izabrana od većine građana ove zemlje na demokratski način…a ne znam kaj će se to dogodit za 9 mjeseci da bi bilo prekasno za "sve"…kao da postoji neka opcija na našoj političkoj sceni koja ima viziju i koja nas može izvuć iz gov*** u kojima jesmo?!? meni se vidi da bi nas netko drugi još više uvalio u njih…
Već vidim da će prosvjed uspjeti…očekuju se veliki neredi…i daljnji rast cijena nafte zbog nestabilnosti u regiji….
[lol]

… je ova Vlada izabrana od većine građana ove zemlje na demokratski način…

nije točno! izbore je dobio Ivo Sanader koji je bio kandidat za premijera, svi pamtimo njegove "garancijske kartice" i njegov program!
odlaskom Sanadera (i njegovim kasnijim uhićenjem) ova oktroirana jacina vlada ima samo formalni legalitet (jer ju je potvdio Sabor), ali nema legitimitet jer niti je dobila izbore, niti je narod podržava!

ja sam žestoko protiv ove vlade i jedva čekam da odu ali ovakve izjave kao što su Pernarove a često se može pronaći i sličnih članaka po novinama su čisti senzacionalizam i pretjerivanje. Situacija je teška ali baš ovako kako tu ispada ipak nije očito je čovjek željan osobne promocije putem medija…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Putem facebooka zove na prosvjed za rušenje Vlade

Budući da vlada koja vodi zemlju više ne predstavlja građane, te svojim svakodnevnim odlukama otežava život građana, te vodi zemlju u gospodarsko rasulo, smatram nužnim pozvati sve ljude na rušenje ove vlade – piše u pozivu na prosvjed za rušenje Vlade koji je danas preko svog profila na facebooku odaslao Ivan Pernar, a koji se tijekom popodneva proširio internetom.

Pernar, 25-godišnji viši medicinski tehničar koji studira i PR komunikacijski menadžment, jedan je od troje prosvjednika koji su u četvrtak svoje nezadovoljstvo Vladom izrazili prosvjedujući s transparentima u rukama na zagrebačkom Markovu trgu. Prosvjed na koji poziva trebao bi se održati u utorak u 13 sati na istom mjestu, a iz prepiske s prijateljima na facebooku vidi se kako je svjestan zabrane prosvjeda na Markovu trgu, ali kaže kako je nužno ići prosvjedovati.

U pozivu piše kako su "Građani na koljenima, banke svakoga dana oduzimaju domove, te zapljenjuju plaće i mirovine. Nelikvidnost je rekordna, pravne osobe (poduzeća) više ne mogu poslovati. Pronaći posao postala je nemoguća misija. 30.000 mladih ljudi sa diplomom je nezaposleno, a ista sudbina čeka i ostale koji će uskoro završiti svoje školovanje. HRT kao javni medij više ne postoji, sve se cenzurira."

"Više nemamo izbora. Stavljeni smo pred zid, nalazimo se u kutu i ako uskoro nešto ne napravimo sljedi nam uspostava dužničkog ropstva, uvođenje novih poreza i harača te konačni obračun sa srednjom klasom. Istom onom koju se sustavno uništava i izrabljuje u interesu političkih i financijskih elita. Nemojte ih se bojati, manje ih je nego nas!", završava poziv na prosvjed.

Večernji list

kakve su šanse za uspjeh? kakve reakcije na burzi? nikome u načelu ne odgovaraju demonstracije i štrajkovi, ali izgleda d aje to jedini način da se ova nesposobna vlada makne s vlasti jer ako ostanu još 9 mjeseci, bit će prekasno za sve!!! [angry]

Taj Pernar izgleda želi pratiti svjetske trendove…pa zašto bi Hrvatska zaostajala za Egiptom i Libijom? [lol]
Ja bi njega odma za premijera… 25-godišnji viši medicinski tehničar koji izgleda zna rješenje na sve probleme koji tište ovaj napačeni narod…[lol]
Ali izgleda da je zaboravio da je ova Vlada izabrana od većine građana ove zemlje na demokratski način…a ne znam kaj će se to dogodit za 9 mjeseci da bi bilo prekasno za "sve"…kao da postoji neka opcija na našoj političkoj sceni koja ima viziju i koja nas može izvuć iz gov*** u kojima jesmo?!? meni se vidi da bi nas netko drugi još više uvalio u njih…
Već vidim da će prosvjed uspjeti…očekuju se veliki neredi…i daljnji rast cijena nafte zbog nestabilnosti u regiji….
[lol]
[/quote]
U Africi i Bliskom istoku nemiri su se dogodili u zemljama s vrlo arhaičnim oblicima vladavine, njima je i malo svjetlosti koje im je internet bacio u živote razjasnilo da njihov svijet može biti bolji, prilagođeniji čovjeku. Kod nas je obrnuto , ekipa s fejsića, inače uzoriti katolici, amateri-desničari stvarnog života, koji žive u kolibicama sazidanim u analnim otvorima svojih sumnjivih šefova, na fejsu se pretvaraju u gromovite demkorate, anarhistične govornike, borce za radnička prava. Jad i bijeda hrvatske dvoličnosti. Zato se zalažem, zbog mentalnog zdravlja hrvatske nacije , da se uvede ponovno kažnjavanja govornog delikta protiv vlasti te ukine facebook, na jedno 10 godina, pa kad nas Tun

Bilo bi dobro da se Pernar probije u politici jer je stvoren za to. Mislim da bi svojim izjavama uljepšavao svakodnevicu našem narodu. Takvog "osobenjaka" da se blago rečeno izrazim hr javnost već dugo nije vidjela. Govorim to jer ga osobno vrlo dobro znam. Puko sam od smijeha kad sam ga vidio na dnevniku prije par dana. Al neka, od 4 milja nezadovoljnika koji gunđaju i ništa ne čine jedini je pokušao organizirati prosvjed. A sad da li je to zbog samoexponiranja ili uvjerenja to je drugi par opanaka.

http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/az-omf-i-dalje-rasprodaje-ht%2c-skrbnicki-racun-rba-prodao-udjel-u-koncaru,105763.html

AZ OMF i dalje rasprodaje HT, skrbnički račun RBA prodao udjel u Končaru

Raiffeisen OMF nastavio je kupovati dionice Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) pa je kupnjom 470 dionica učvrstio drugu poziciju u TOP 10 s 8,84 posto udjela. Kupio je i 295 dionica Belišća (ZSE:BLSC-R-A) gdje je također drugin javeći vlasnik s 28 posto udjela.

PBZ Croatia osiguranje nastavilo je kupovati dionice Janafa (ZSE:JNAF-R-A) pa je kupnjom 211 komada učvrstio sedmu poziciju s 0,62 posto udjela. PBZ CO kupio je i 32 dionica Leda (ZSE:LEDO-R-A) a tamo je treći najveći vlasnik s 2,37 posto udjela.

AZ OMF i ovoga je tjedna nastavio prodavati dionice HT-a (ZSE:HT-R-A), prodao je čak 36.223 dionie no i dalje je osmi najveći vlasnik s 0,73 posto udjela.

Među investicijskim fondovima, HPB Global prodao je 100 dionica Končar D&ST-a (ZSE:KODT-R-A) no i dalje je treći najveći vlasnik s 5,77 posto udjela.

Štednja je mudrost trošenja.

ja sam žestoko protiv ove vlade i jedva čekam da odu ali ovakve izjave kao što su Pernarove a često se može pronaći i sličnih članaka po novinama su čisti senzacionalizam i pretjerivanje. Situacija je teška ali baš ovako kako tu ispada ipak nije očito je čovjek željan osobne promocije putem medija…

Prijatelju, moš ti bit protiv kog oćeš, ali koja je alternativa…?
Miki?
Ili ovaj Pernar?
Mislim bljuje mi se…
I od ovih na vlasti, ali i od alternative…
(da se ne bi ovo shvatilo kao podrška vlasti)

Prijatelju, moš ti bit protiv kog oćeš, ali koja je alternativa…?
Miki?
Ili ovaj Pernar?
Mislim bljuje mi se…
I od ovih na vlasti, ali i od alternative…
(da se ne bi ovo shvatilo kao podrška vlasti)

znam da baš i nema neke alternative ali mora doći do smjene. Jednostavno se moraju proluftati sve državne institucije, ovi su sad tamo već 8 godina i ako im se dpousti još jedan mandat, to će značiti još četiri godine puštanja pipaka i ukorjenjivanja i uranjanja u samozadovoljstvo a to se onda negativno odražava na sve dijelove života u državi. Jer samozadovoljna vlast teži očuvanju statusa quo a ovoj zemlji je potreban radikalni zaokret…

ma dajte mi još jednu 1 ako će vam tako biti lakše, ali umjesto da budete zahvalni što vam netko ukaže što se sprema, vi bi najradije upucali glasnika, jel tako? [yawn] [bye]

evo s kakvom premijerkom mi imamo posla. što je najgore, ona je vjerovatno stvarno mislila da je rast prodaje automobila uzrokovan pojačanom kupnjom građana… toliko i o njenim savjetnicima koji joj te brojke podastiru…
Vaš link

trabunjate tu da mora doći do smjene…pa dajte recite tko će to voditi državu…dajte rješenje…najlakše je rušit i kritizirat…jel ima koga na političkoj sceni da dadne rješenje za probleme koji muče hrvatski narod…nezaposlenost, nelikvidnost, da se obračuna s kriminalom i korupcijom itd itd…
dajte ime i prezime toga…pa da vidimo njegov program…ako takva osoba uopće postoji…

trabunjate tu da mora doći do smjene…pa dajte recite tko će to voditi državu…dajte rješenje…najlakše je rušit i kritizirat…jel ima koga na političkoj sceni da dadne rješenje za probleme koji muče hrvatski narod…nezaposlenost, nelikvidnost, da se obračuna s kriminalom i korupcijom itd itd…
dajte ime i prezime toga…pa da vidimo njegov program…ako takva osoba uopće postoji…

***ovo je Pernar http://zelenapolitika.wordpress.com/2010/12/30/jedina-politicka-opcija-koja-trazi-smanjenje-poreznih-stopa-pdv-a-poreza-na-dobit/

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

New Report

Close