Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…skori ulazak u EU a stime i veći dolazak stranih investitora..

u EU ulazimo 2013. – 2015., znači još najmanje 2 godine ništa
[/quote]

hm… ne znam baš… pozicije se obično zauzimaju ranije.
ako će uopće biti rasta uzrokovanog ulaskom u EU, on će se dogoditi puno prije od trenutka službenog ulaska… otprilike u trenutku kad datum ulaska postane izvjestan.
kažem, AKO…. jer imamo nažalost primjera gdje ulazak u EU nije doprinio značajno porastu vrijednosti dionica…

Ulaskom u eu se izlazi iz dionica,pozicije se zauzimaju bar 7 mjeseci unaprijed.U nas situacija nije krasna al dionice i crobi raste iskljucivo sta su puno pali i dionice su jos podcijenjene.Na burzi se ne kupuju samo dobre firme vec podcijenjene a jos bolje ako su dobre.Trziste ce jos neko vrijeme ići up,a onda dolazi vrijeme po zaslugama il selektivni rast ili pad.Jos uvik je steta bit u kešu.

ah objave poslovanja za proslu godinu krecu sredinom drugog mjeseca. sto je tu za desteak dana.
sada se preslaguju portfelji i pripremaju planovi koje ce se dionice cuvat sto ce se rasprodat.
jos par dana bi crobex mogao negativno oscilirati dok se ne zavrsi pretumbavanje i vracanje dugova mirovincima i tako dalje.
nakon toga objave poslovanja. a to znaci smrt za neke firme i potop na burzi a uzlet za druge.
q4 ce pokazati koliko su firme kvalitetne i koliko brzo reagiraju na pozitivne trendove.
nadam se da smo svi rasprodali nekvalitetne firme i pokupovali samo kvalitetne.

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

Treba ova država uopće preživjet do petog mjeseca,na pomolu je bankrot državnog budžeta kao što sam prije neki dan i napisao,samo što će izgleda doći još prije,čeka nas scenarij Grčka.
seljaci neće dobiti poticaje(nema otkuda) i kreću traktorima u blokade i na Zagreb.
Vojska nezaposlenih stalno s e povećava ,tko da puni proračun.
Ionako gladni umirovljenici do 5 mjeseca ostat će bez barem jedne mirovine i gdje je tu svjetlo za naše tržište kapitala.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/02/02/0637006.html

ma ne brini do recimo 01.09 si miran od bankrota. a onda ukoliko hdz vidi da nemoze pobjediti na izborima bit ce novaca za sve. nakon toga kada sdp dodje na vlast bit ce najveca babaroga koja to sve mora i vratiti.

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

@many
Poštovani "katastrofičaru" ,nas čeka scenario Hrvatska,a ne Grčka!
Taj scenario je završetak pregovora za EU u lipnju ove godine i gospodarski rast 1,5-2,5%.
Čeka nas oporavak gospodarstva i uzlet burze.
Nitko ne misli toliko loše o nama kao mi sami!!!
Hrvatska ima ogroman potencijal i sigurno će ga bolje koristiti.
Što se seljaka tiče,cijene žitarica i šećera su iznimno visoke na svjetskim tržištima i ne brinite
za prosvjede!
Pozdrav

[/quote]
Sa aspekta stranih investitora to ništa ne znači!
"Okidač" je završetak pregovora,vjerovatno za 5 mjeseci.
Prihvaćanje parlamenata članica EU Hrvatske kao punopravnog člana je samo stvar tehnike odnosno
procedure i nebitno je hoće li to trajati godinu ili tri!
Pozdrav
[/quote]

a ti si strani investitor pa znaš da li njima nešto igra ili ne igra ulogu?
a referendum o ulasku u EU si zaboravio? većina građana RH je i dalje protiv EU pa je pitanje kako će ovo klečanje pred EU završiti!
[/quote]
To jednostavno nije točno.
Većina građana je za EU.
Pozdrav

@many

Poštovani "katastrofičaru" ,nas čeka scenario Hrvatska,a ne Grčka!
Taj scenario je završetak pregovora za EU u lipnju ove godine i gospodarski rast 1,5-2,5%.
Čeka nas oporavak gospodarstva i uzlet burze.
Nitko ne misli toliko loše o nama kao mi sami!!!
Hrvatska ima ogroman potencijal i sigurno će ga bolje koristiti.
Što se seljaka tiče,cijene žitarica i šećera su iznimno visoke na svjetskim tržištima i ne brinite
za prosvjede!
Pozdrav

JA SAM INAČE PO PRIRODI OPTIMIST
SAMO B IH ZAKLJUČIO DA SMO NAJBOGATIJA DRŽAVA NA SVIJETU.
neki će vjerujem na ovo da kolutaju očima no to je lako za dokazati.
koliko je ova država-narod pokraden, koliko je lopova sudjelovalo u krađi i koliko je ih još kradu da je Njemačka do sada bi propala a ne ovako mala državica.
obično za svoju državu mislimo dobro ako što sam i sam, ali nikada nisam bio sigurniji da ova država u financijskom smislu nema šanse za propas kada je preko nje prošlo toliko lopova, mafijaša, prevaranata, ulizica, pedera i slične bagre koja je sve radila da propadne ali nije uspjela.
zato mogu sa sigurnošću reći da imamo pred sobom sjajnu budućnost samo trebamo biti strpljivi sve će doći na svoje.
a kako smo ovdje zbog burze na njoj se treba dugoročno ulagati a ja vidim da dugoročno nas čeka sjajna budućnost.
svi putevi vode u nebo

[/quote]
Sa aspekta stranih investitora to ništa ne znači!
"Okidač" je završetak pregovora,vjerovatno za 5 mjeseci.
Prihvaćanje parlamenata članica EU Hrvatske kao punopravnog člana je samo stvar tehnike odnosno
procedure i nebitno je hoće li to trajati godinu ili tri!
Pozdrav
[/quote]

a ti si strani investitor pa znaš da li njima nešto igra ili ne igra ulogu?
a referendum o ulasku u EU si zaboravio? većina građana RH je i dalje protiv EU pa je pitanje kako će ovo klečanje pred EU završiti!
[/quote]
To jednostavno nije točno.
Većina građana je za EU.
Pozdrav
[/quote]
ako vjerujemo Vama kolega onda je to točno no ako vjerujemo anketama onda je manjina za ulazak RH u EU-u
lako Vam dam par friških linkova istraživanja iokoja to potvrđuju.

Ima onih koji dobronamjerno pišu o krizi u Hrvatskoj ali ima nažalost puno jugonostalgičara koji bi bili najsretniji da kriza traje vječno jer im je to dobar paravan za pljuvanjem po ljepoj našoj kao što je drug Jovanović i ostali njemu slični! [thumbsup]

[color=blue][/color]vizionar

@toka 1
Zašto se na burzi "treba dugoročno ulagati"???
Objavite ,molim Vas ta istraživanja(ankete i istraživanja),a ne "rekla-kazala" po kojima većina građana
Hrvatske nije za ulazak u EU!!!
Ne članke iz žutog tiska ,molim.
Pozdrav

može dobiješ ih, samo mi reci što u RH nije žuti tisak
informacije koje se rade putem istraživanja su jedino moguće koje danas imamo
a zar Vaše pisanje nije na "rekla-kazala" bez ikakvih argumenata, i nformacija
tv nova:straživanje: 35 posto ispitanika glasovalo bi ZA ulazak u EU
Gallup Balkan Monitora:Samo 25 posto podupire priključenje EU-u, a na referendumu ulazak u Uniju poduprlo bi 38 posto ispitanika.
što mladi misle:http://www.novossti.com/2010/09/mladi-nemaju-iluzija-da-ce-hrvatska-u-eu-prosperirati/
istraživanja po forumima net.hr:Ulazak Hrvatske u EU podupire samo 26% građana
ima toga koliko hoćete kolega
no nema izuzev vladinih pretpostavki da će većina glasovati pa zbog toga su promjeniuli zakone da bi mogli dobiti relativnu većinu za

New Report

Close