ma nisam ja za barikade to smo valjda ostavili u 90-tima i jesam za rad i ostalo tržišno natjecanje, al mi je krivo da se za malo bure traži naknada ili obeštečenje za malo vitra
realno pogledaj malo: kuče prizemnice s dvorištem od zemlje(kad kiši onda je od blata)ili 2 do tri kata s popločenim dvorištem od Istre do Dubrovnika. srednji stalež na moru se tim bavi i može se zaraditi a ovaj se ubi na zemlji i to mu ne uspije svaki put(tuča,suša,poplava)
Ima li jos netko problema s pregledom kupnje i prodaje?
Mene na vecini dionica ponudjena cijena na kupnji veca od ponudjene cijene na prodaji? WTF???
[sad]
Jooj koliko bi se tu moglo napisati……..
Velika večina hrv.puka je protiv prosvjeda iz nekoliko razloga.
Kao prvo svi ti novci koji se daju šakom i kapom čitaj(poticaji),uzimaju se od privatnog sektora kao i sve što se dosad uzimalo da bi se održalo HDZ biračko tijelo(sami zaključite koje).
Šta se tiče seljaka preko 70-80% ima manje od 300 hektara zemlje,što nije dovoljno da se natječu na tržištu sijajući sjemenarske kulture.
Drugi problem koji se javlja je da vjerujem nitko od njih nema zatvorenu poljoprivrednu proizvodnju(što znači da merkantilnu robu i silažu ne ulažu u stočarstvo i time do sjetve zatvaraju proiz.proces-(i sad tu dolazimo do pitanja šta rade tijekom zimskog perioda?),ili za puk koji ne razumije imaju tri radna mjeseca u godini a žele odnosno očekuju da imaju primanja kao ljudi koji rade puno radno vrijeme.
Ne prate potražnju tržišta,siju kulture koje nisu tražene tekuće godine i što je još veći apsurd to rade na malim površinama.
Na malim površinama se sade povrrtlarske kulture-tu je novac ali i rad tijekom cijele godine i tu je najveći problem.
Svi samo čekaju da im kapne iz državne sise…………
http://www.banka.hr/Naslovnica/IzBanke/tabid/393/View/Details/ItemID/66615/ttl/Ante-Samodol-Obveznim-mirovinskim-fondovima-trebaju-upravljati-i-clanovi/Default.aspx
Neki novi vjetrovi su ovom pustopoljinom počeli puhati. Šta to ima biti? Da nije frka šta će biti poslije izbora?
pustite te priče o poljoprivredi, ajmo malo komentirati burzu?
prometi se iz dana u dan smanjuju, razlog je valjda što je lova od INE već uložena u druge dionice, a OMFovi iz sličnog razloga (kupnja dionica INE za 1 milijardu kuna) više namaju keša za dizanje drugih dionica
također,iskustvo ranijih godina podsjeća nas da nakon euforije i jakog rasta dionica u 1. mjesecu, sljede 1-2 mjeseca padanja dionica i korekcije crobexa od min. -15% (znači razine 1900-2000 bodova)
što ostali očekuju na ZSE?
prometi se iz dana u dan smanjuju, razlog je valjda što je lova od INE već uložena u druge dionice, a OMFovi iz sličnog razloga (kupnja dionica INE za 1 milijardu kuna) više namaju keša za dizanje drugih dionica
također,iskustvo ranijih godina podsjeća nas da nakon euforije i jakog rasta dionica u 1. mjesecu, sljede 1-2 mjeseca padanja dionica i korekcije crobexa od min. -15% (znači razine 1900-2000 bodova)
Pa normalno je da se promet smanjuje i to me uopće ne brine a ovaj put ne očekujem ozbiljniju korekciju jer se najavljuju veće investicije i oporavak. Poslovni rezultati su uglavnom očekivani a nismo baš odgoarajuće pratili opravak svjetskih burzi tako da je kod nas još uvijek večina dionica podcjenjena. U svakom slučaju ja ove godine očekujem dalj rast barem još 20% a nebi me iznenadilo da bude i 50% jer su po mkeni to nekakve realne razine. Novaca u svijetu ima puno više nego što mislimo samo je pitnje koliko će od toga završiti na ZSE. Ako je neko u stanju još kupovati Grčke obveznice onda znaš koliku muku muči gdje plasirati višak sredstava.
ocekujem krajem 2 mjeseca streloviti rast pojedinih dionica.npr.građevina
A što je s nama koji živimo ovdje na kršu, bura dere a posolica uništi i ono malo vrtla što imamo? Kome ćemo se mi žaliti. Zar i mi ne bi trebali živjeti. Vi imate zemlju a mi ništa! Ostavite se vi blokada i budite malo skromniji jer vi zemlju imate a mi nemamo ništa nego krš i buru!
je zato vi u dalmaciji imate kuće na 3 kata , u njima po 5 apartmana, vještiji malo bace udicu ili rone pa hopa jedan zubatac ili neka ribica, a odi u slavoniju pa vidi od čega su kuće- 75% su prizemnice, u dvorištu blato do koljena, rad s stokom i zemljom da ne govorim
cjena kvadrata na moru i u slavoniji i ko je tu lud
rješenje za tebe: prijavi se za socijalnu pomoć kod države možda ti daju, jer oni tak i onak daju neradnicima i probisvjetima a ne pravim seljacima i radnicima
[/quote]
M ne ptosvjeduju obični seljaci po Slavonioji koji imaju kuće prizemljice i stoku i i stare traktore jer onei nemaju vremena ze to moraju raditi. Prisvjeduju oni što su nepromišljeno podizali ogrone kredite na nepotrebno skupe traktore od 2do 3 miliona, pa usto još pokupovali Audije A8 jer im je država svašta obećala a većinu toga nije u stanju ispuniti. Mali i pravi seljaci još uvijek teško žive a puno rade a prosvjeduju samo veliki koji misle da se na selu može luksuzno živjeti.
Institucionalni promet:
201.492.670,09 kn