Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vjerojatnost ovih dana:

burza rokavela , LKPC cindarella

c yaa

Pitanje za 100 bodova
Zna li netko zašto je naše tržišt euopće raslo,
uskoro neće biti novaca ni za plaće ni za mirovine,rebalans već u 3 ili 4.mjesecu,
sve više nezaposlenih uskoro 350.000
sve više onih koji rade ne dobijaju plaću
brodogradilišta pred zatvarenjem,zabranjeno im ugovaranje novih poslova,snjima zajedno pada još oko 5000 obrta s barem 10000 zaposlenih
u zemlju prosvjedi branitelja ribara,uskoro (u 3.mj) pridružuju se seljaci s traktorima,zaključak s Viro-expa novostvorene koordinacije 5 Slavonskih županija
odgoda završetka pregovora s EU jer nismo isPunili zahtjeve niti u pravosuđu niti poljoprivredi.
Jedino svjetlo na kraju tunela MIROVINSKI FONDOVI koji kupuju iNU po 3600 a nije im pasala po 1700kn
jer je vlada tako naredila(čitaj HDZ da spase vlast i svoje guzice u udobnim foteljama.
Samo pitanje koliko novaca još imaju…
Bliži se suočavanje s stvarnošću kao što s eto trenutno dešava u nekim zemljama.

Cista stotka od mene,ne znam zasto se vecina prave glupi da ne vide ovo sto ste napisali

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

ddjh je interesantan.
jedan dan u pozitivnu blokadu drugi u negativnu.

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

kad inu prestanu braniti ,bit će belaja

Pitanje za 100 bodova
Zna li netko zašto je naše tržišt euopće raslo,
uskoro neće biti novaca ni za plaće ni za mirovine,rebalans već u 3 ili 4.mjesecu,
sve više nezaposlenih uskoro 350.000
sve više onih koji rade ne dobijaju plaću
brodogradilišta pred zatvarenjem,zabranjeno im ugovaranje novih poslova,snjima zajedno pada još oko 5000 obrta s barem 10000 zaposlenih
u zemlju prosvjedi branitelja ribara,uskoro (u 3.mj) pridružuju se seljaci s traktorima,zaključak s Viro-expa novostvorene koordinacije 5 Slavonskih županija
odgoda završetka pregovora s EU jer nismo isPunili zahtjeve niti u pravosuđu niti poljoprivredi.
Jedino svjetlo na kraju tunela MIROVINSKI FONDOVI koji kupuju iNU po 3600 a nije im pasala po 1700kn
jer je vlada tako naredila(čitaj HDZ da spase vlast i svoje guzice u udobnim foteljama.
Samo pitanje koliko novaca još imaju…
Bliži se suočavanje s stvarnošću kao što s eto trenutno dešava u nekim zemljama.

Tržište je raslo zato što je od Ine došlo nešto svježeg kapitala i odmah se upucalo u dionice. Osim toga, na tržištu ima prilična količina špekulativnog kapitala koji sada opet ulazi u izabrane dionice. Da li će to biti kratkog daha ili ne, ostaje za vidjeti. Najbolji primjer toga je, po mojem mišljenju, DKVS-R-A gdje se kupuju dionice firme koja se zove Đakovština d.d. u stečaju i gdje je stečajni upravitelj rekao da će uskoro rasprodati i preostali dio imovine i ugasiti svjetlo, a i dalje se svakodnevno trguje sa volumenima od 100.000 – 200.000 kn.
U svakom slučaju, da bi išli ovim tempom dalje trebat će nam neki novi impuls. Friška lova za tržište – strana ili domaća.

Btw. sumnjam da će seljaci u prosvjede. Barem su njima narasle cijene prehrambenih proizvoda (pšenica, žito, pa čak i šećerna repa).

Tržište je raslo zato što je od Ine došlo nešto svježeg kapitala i odmah se upucalo u dionice. Osim toga, na tržištu ima prilična količina špekulativnog kapitala koji sada opet ulazi u izabrane dionice. Da li će to biti kratkog daha ili ne, ostaje za vidjeti. Najbolji primjer toga je, po mojem mišljenju, DKVS-R-A gdje se kupuju dionice firme koja se zove Đakovština d.d. u stečaju i gdje je stečajni upravitelj rekao da će uskoro rasprodati i preostali dio imovine i ugasiti svjetlo, a i dalje se svakodnevno trguje sa volumenima od 100.000 – 200.000 kn.
U svakom slučaju, da bi išli ovim tempom dalje trebat će nam neki novi impuls. Friška lova za tržište – strana ili domaća.

Btw. sumnjam da će seljaci u prosvjede. Barem su njima narasle cijene prehrambenih proizvoda (pšenica, žito, pa čak i šećerna repa).

pa nije bas od ine doslo friskog kapitala. mozda su skrti fondovi malo izdasnije dozvolili trgovanje ali ostalo se prelili sa iskrcavanja iz ht i dlkv i ostalih dionica koje su bile u plusu kada je krenula prica ina.
sto se tice dkvs ne pratim aktualnosti oko te dionice od kada su proglasili stecaj meni je preriskantno. ali zar nije neko kupio dkvs i vratio nesto u pogon i sada polako pocinje rad po starom.

a sto se tice seljaka. sada je psenica na ATH i vjerojatno ce jos koju lipu gore. ali u jesen ce pocet kuknjava jer sada seljaci siju psenicu kao da ce je uvjek prodavati po ovim cjenama.
tako da ako neko zna kako zaraditi na tome kada cjena psenice pada sa 2.xx kuna na 0.7 kn nek se javi sa idejama

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

frckavi ,
Živim na selu i znam što ti pričam u vezi seljaka,bunt se sprema i koordinira već mjesecima
(operativno,taktički,materijalno i organizacijski)
Ovaj put policija neće imati šanse ,vjeruj mi ,moći će samo sjest i plakat da ih puste da prođu..
Samo se čeka sms poruka i u roku par sati biti će cjela država blokirana( u slavonskim ,baranjskim podravskim županijama).
Policija nema ni ljudstva ni tehnike da su suprostavi,nemaju novaca ni da registriraju ono malo vozila što imaju,nego stavljaju makete vozila i Policajaca uz cestu,kao d a se mala djeca igraju.
Zadnji put su seljaci zauzeli samo dva granična prijelaza,ovaj put će biti mnogo gore.Upravo sad na sajmu VIRO expo je formirana još veća koordinacija seljačkih udruga.

Inače,pšenica se žanje tek u sedmom mjesecu ,a repa vadi u 9,10,11…
do tada treba živjeti ,a pitanje je i kakva će cjena biti tada.
I da se ra zumijemo nebih volio da do tih prosvjeda dođe.

I koja VAM JE SELJAČKA IDEJA ????

Želie li smaknuti sve koji ne misle kao VI ?

NTNK sve Vas zajedno s vladom . Najlakše je ne raditi i buniti se . Nabijem Vas na John Deere Auspuhe,koje ste kupili od državnih poticaja uz 0 kamata i to ne vraćate ….meni ćete raditi seljačku bunu….

O ČEMU VI SANJATE ? Borba protiv policije, blokada granice ? JESTE LI VI NORMALNI ?

Jeste li čuli kada za normalne pregovore ? Predstavnička tijela ? Ili mislite da je samo sila zakon ?

Sve koji misle da imaju pravo remetiti normalni život i funkcioniranje građana RH, a u cilju postizanja sebi bitnih ciljeva treba zatvoriti.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

A što je s nama koji živimo ovdje na kršu, bura dere a posolica uništi i ono malo vrtla što imamo? Kome ćemo se mi žaliti. Zar i mi ne bi trebali živjeti. Vi imate zemlju a mi ništa! Ostavite se vi blokada i budite malo skromniji jer vi zemlju imate a mi nemamo ništa nego krš i buru!

[color=blue][/color]vizionar

Crumarix,
Ako ste se meni obratili time što ste napisali,moram Vam reći da ste pogriješili jer iako živim na selu nisam seljak tj ne bavim se poljoprivredom,samo znam što se sprema .Inače imam VSS.
Iako sam se cjeli život školovao i radio većina onih o kojima sam pisao bolje živi i više zarađuje jer samo od poticaja mogu živjeti da ništa i ne rade.Imaju traktore s klimom i ljue koji kod njih rade,a oni s edogovaraju po restoranima kako ucjeniti državu.
To im je ova država omogućila . Na to naviknuli i kad ne dobiju ono što im je obećano u stanju su svašta napraviti jer su dobro organizirani o tome pišem.

A iz Vašeg pisanja mogu zaključiti samo da vjerojatno niste seljak po profesiji ,ali po zaključivanju i kulturi pismenog izražavanja izgleda da jeste.

Ne mogu da ne reagiram,svima je teško pa i vama seljacima….Vi koji sijete pšenicu imate rada oko nje 5-8 dana i htjeli bi biti bogati i živjeti od toga cijelu godinu…ma ne želim više komentirati [tongue]

frckavi ,
Živim na selu i znam što ti pričam u vezi seljaka,bunt se sprema i koordinira već mjesecima
(operativno,taktički,materijalno i organizacijski)
Ovaj put policija neće imati šanse ,vjeruj mi ,moći će samo sjest i plakat da ih puste da prođu..
Samo se čeka sms poruka i u roku par sati biti će cjela država blokirana( u slavonskim ,baranjskim podravskim županijama).
Policija nema ni ljudstva ni tehnike da su suprostavi,nemaju novaca ni da registriraju ono malo vozila što imaju,nego stavljaju makete vozila i Policajaca uz cestu,kao d a se mala djeca igraju.
Zadnji put su seljaci zauzeli samo dva granična prijelaza,ovaj put će biti mnogo gore.Upravo sad na sajmu VIRO expo je formirana još veća koordinacija seljačkih udruga.

Inače,pšenica se žanje tek u sedmom mjesecu ,a repa vadi u 9,10,11…
do tada treba živjeti ,a pitanje je i kakva će cjena biti tada.
I da se ra zumijemo nebih volio da do tih prosvjeda dođe.

ma nebudu seljaci mogli na ceste jer nisu registrirali traktore a nemaju ni za gorivo, pa kak ih budu upalili…….sve su pare potrošili na gradnju kuča i kupovanje automobila umjesto da su delali……čast izuzetcima koji su mislili šta rade i bili svjesni da kredite treba i vratiti……a mnogi nisu mislili i išli su ko guske kroz maglu…….blokirali su razum i dizali nepotrebne i velike kredite a sad bi i ceste htjeli blokirati……treba raditi a ne drugima ograničavati slobodu kretanja…..znam ja takvih preko nekoliko koji nisu ništ radili osim dizali kredite a sad bi još i druge terorizirali……a ne, nebu išlo……

New Report

Close