Slijedeći tjedan biti će zanimljiv zbog JDPL i BPBA, jedno i drugo za znalce i hrabre.
Za kupovati JDPL stvarno treba imati hrabrosti.I kamikaze su morale imati hrabrosti da bi izvršili svoj
sveti ćin.Ako ovako nastavi poslovati još deset kvartala JDPL bi imao NAV o/zero/kn.
Čovječe,70 mil kn gubitka u jedniom kvartalu,a ovaj prvi kvartal je počeo lošije od predhodnog.
Jedini razlog za rast ove dionice može biti informacija o privatizaciji.
BPBA je za pametne investitore.Tu ne treba hrabrosti nego mudrosti i strpljenja.
Za kupovati JDPL stvarno treba imati hrabrosti.I kamikaze su morale imati hrabrosti da bi izvršili svoj
sveti ćin.Ako ovako nastavi poslovati još deset kvartala JDPL bi imao NAV o/zero/kn.
Čovječe,70 mil kn gubitka u jedniom kvartalu,a ovaj prvi kvartal je počeo lošije od predhodnog.
BPBA je za pametne investitore.Tu ne treba hrabrosti nego mudrosti i strpljenja.
[/quote]
E sada si rekao sve o investiranju,da znaš navlačiti i drukati to već znaju svi,zapamti Lopina JDPL je dobitnik ove godine s privatizacijom ili bez,Nisi ti glup ali se praviš.
[/quote]
Ti neznaš čitati FI i zato nemoj pisati gluposti ! pogledaj dobro Fi JDPL,nemoj se brinuti ima nas dosta koji nsmo pismeni.
Moze li mi netko odgovoriti o cemu razmisljaju ovi mulci sto sada kupuju inu?Misle da ce netko od njih otkupiti po 10 000kn komad?Ili riskiraju zbog par stotina kuna? Stvarno ne razumijem toliku pohlepu.
par stotina kuna je 10%,
[/quote]
moram ovo malo bolje objasniti
ti mulci-kako ste ih vi nazvali-jako malo riskiraju(bar dok netko ne skupi 50%+1 dionicu)
ne radi se o nikakvoj pohlepi,nego o cistom,zdravom i logicnom razmisljanju.
znaci sanse za pad cijene su jednake nuli,a OMF-ovi ce morati dizati letvicu nebi li dosli do 50%+1 dionicu(ne zaboravimo i to da se u skupljanju dionica sa njima natjece tajanstveni kupac skriven iza PBZ skrb racuna koji isto tako svako malo podigne cijenu)
iskreno ja sam rasprodao skoro cijeli svoj portfelj i dokupio po 2900,2960,cak i nesto sitno po 3172,jer sam mislio da ce ovo biti najjednostavniji nacin zarade uz minimalni rizik,sto se i pokazalo tocnim.
ne ocekujem da ce ih netko otkupiti od mene za 10 000,nego bas za tih par stotina kuna vise koje ste spomenuli(kako sam napisao u postu iznad-cca 10%)
da i sad dodem do casha vjerojatno bih kupovao i po 3600 zbog svega gore navedenog
moram priznati da me kopka zasto je takva navala na ovu dionicu,zasto je MOL u vrijeme kad se pazi na svaki novcic ponudio 60% vecu cijenu za otkup,zasto su nakon toga OMF-ovi navalili sa kupnjom po jos vecoj cijeni od MOL-ove(navodno u dugovoru sa vladom),zasto se pojavio neki treci kupac(PBZ skrb) koji kupuje ogromne kolicine( i dalje po ovim cijenama)-o ovom sam pisao i na temi INA
ako ina ne vrijedi toliko, zasto vlada nije prodala MOL-u po znatno skupljoj cijeni,nego se sada jos i natjece sa njima za vecinsko vlasnistvo???mislim da je odgovor na sve ovo buduci priljev iz sirije za kojeg se PREDPOSTAVLJA da bi mogao biti 40 mil dolara mjesecno i tako sljedecih 20 godina.MOL,vlada i ostali veliki igraci znaju sta se krije iza posla u siriji,a ne PREDPOSTAVLJAJU kao neki nasi novinari.
mozda neki "mulci "koji sad kupuju razmisljaju isto ovako kao i ja pa nece prodavati za par stotina kuna skuplje nego cekaju jos bolju cijenu(ne 10 000 kako ste napisali,ali mozda 5 000)-ja cu najvjerojatnije kroz par dana prodati pola(sigurno je sigurno),a sa pola jos pricekati
ne mislim da sam pohlepan,a sadasnje kupce nikako ne bih nazvao mulcima(po meni su mulci prodali na 2830)
…razmislite malo o ovom svemu…
…..jer sam mislio da ce ovo biti najjednostavniji nacin zarade uz minimalni rizik,…
Po čemu si zaključio da je tu rizik minimalan?
Zašto misliš da je rizik pada ovdje manji nego na JNAF ili KODT ili HT ili …?
ovisnik
Ovaj tjedan biti će zanimljiv,zbog Egipta i ostalih afričkih događanja a ne zbog Jadroplova i pišljive Vabe.
Mogao bi biti jako stresan za pojedince ako s e ne pripreme na vrijeme.
ovisnik
Ovaj tjedan biti će zanimljiv,zbog Egipta i ostalih afričkih događanja a ne zbog Jadroplova i pišljive Vabe.
je da, to su dnevno politička zbivanja kojih se za dva tjedna nitko neče ni sječati……
ovisnik
ove vjesti iako mozda za tjedan dana budu potpuno nebitne znace da bar na krace vreme niko nece gradit ceste po sjeveru afrike i nikakvi poslovi se tamo nece u gradjevini dobivat dok se stanje malo ne smiri.
tako da se crno pise gradjevinarima koji su tamo ppokusavali nesto usicarit.
ove vjesti iako mozda za tjedan dana budu potpuno nebitne znace da bar na krace vreme niko nece gradit ceste po sjeveru afrike i nikakvi poslovi se tamo nece u gradjevini dobivat dok se stanje malo ne smiri.
tako da se crno pise gradjevinarima koji su tamo ppokusavali nesto usicarit.
U dnevniku išao prilog o mogućem udruživanju hrvatskih i srpskih građevinskih snaga na nekim poslovima u africi… Lijepo je Jure Radić rekao da je cijela naša građevina (da se zbroje svi građevinari u RH) kao 10% jedne svjetske građevinske firme.
A lik iz srbije (zaboravio ime, ali mislim da je direktor nekog građevinskog preduzeća) kaže da "…ne mogu dva sirotana zajedno…" Prejako!