A koga ne nervira . mene jer sam se rano iskrcao po 3400. ali čestitam onima koji su imali živce da drže do sad. Sad počinje prava borba za svaku dionicu INE. Nije trebalo biti baš previše pametan da bi se predvidjela ovakava situacija a ko je nama kriv što nismo imali dovoljno strpljenja čekati a znamo da burza obilato nagarađuje strpljive
[/quote]
Ja ne govorim o tome. Ina me više ne zanima kao dionica već mi ide na nerve to što ne možemo pošteno pasti ni rasti jer se njome sve štima.
[/quote]
Slazem se,ovo je potpuno neocekivano da jedna tako dosadna dionica poput Ine napravi ovakav cirkus.
Prije par mjeseci ju nitko nije htio ni pogledati i temu Ine si morao traziti na cetvrtoj stranici foruma gdje su svi pisali da je precijenjena i kriminalna firma.
-Danas ona diktira rast i pad trzista i zbunila je vecinu investitora,iako zdrav razum govori da Crobex mora na hladenje.
ma to s INA-om je živa manipulacija, sve je u minusima, ali s par komada INE po 1650 eto crobexa na 0, a skoro i u umjetnom plusu. što ne izbace INU iz crobexa kad free float skoro da ne postoji više?? [angry]
ma to s INA-om je živa manipulacija, sve je u minusima, ali s par komada INE po 1650 eto crobexa na 0, a skoro i u umjetnom plusu. što ne izbace INU iz crobexa kad free float skoro da ne postoji više?? [angry]
Ne razumjem zašto se toliko opterećujete CROBX – om. Svaka dionica je priča za sebe. pa toliko dionica je nekad bilo u sastavu CROBEX-a a sad više nije a ADPL koja je to odavno trebala postati mislim da još nije. Pa neke dionice iz sastva CROBEX-a u zadnjih mjesec dana su porasle 50% a neke se nisu ni mrdnule. Pozdrav.
Aha reci to meni koji sam jedini i najveći pušing doživio baš na ovoj razini. Probilo 2320, ja u silnom plusu i opla.. nazad na 1700. Zato ovaj puta kanim biti oprezan ali sad je nova igrica u điru i zove se INA s kojom šminkaju kako žele dok se svaka dijonica pojedinačno ne digne a sve na toj famoznoj granici 2320 gore dole.
Aha reci to meni koji sam jedini i najveći pušing doživio baš na ovoj razini. Probilo 2320, ja u silnom plusu i opla.. nazad na 1700. Zato ovaj puta kanim biti oprezan ali sad je nova igrica u điru i zove se INA s kojom šminkaju kako žele dok se svaka dijonica pojedinačno ne digne a sve na toj famoznoj granici 2320 gore dole.
I moje mišljenje je da je ovdje šišanje.
Kupnja neće izdržati.
Stari igrači prodaju sa solidnim plusom, a ovo nešto novih su na bidu.
[lol] [lol]
Pa do kada će ovaj BDI padati, do kuda to može ići, nije mi jasna politika brodarskih kompanija koje prihvaćaju prijevoz po ovim cijenama, pa to ne pokriva ni 50% troškova osim ako nije istina da se jedan dio prevoznina njima isplaćuje na crno, ovako to je neodrživo.
Evo nas u plusu. Do maja smo na 3000 minimum a vi se plačite koji ste se iskrcali….
Daj Bože. U plusu i u minusu svejedno je dok se vrtimo oko ove hebene razine.
Priljev sredstava u državni proračun je izrazito pozitivniji nego u 2010. i 2009..
Trend je započet ukidanjem kriznog poreza, nastavljen zbog utjecaja ine, to je reflektiralo na veću potrošnju u RH, priljev u državni proračun zbog potrošnje i visoke cijene goriva, ali i pojavom stranog kapitala koji se želi pozicionirati prije završetka krize i pregovora RH. Više je slobodnijeg kapitala, ljudi više ulažu……..
Stvara se jak zamah koji pogoduje domaćim firmama…..
To se sve reflektira na cijene dionica………
Trebao sam napomenuti da će se država zbog jačeg priljeva u državni proračun morati manje zaduživati, banke će imati više slobodnijeg kapitala, koji već sada plasira na tržište dionica a i u komercijalne zapise……..Krize više nema, sada slijedi samo rast…………
Priljev sredstava u državni proračun je izrazito pozitivniji nego u 2010. i 2009..
Trend je započet ukidanjem kriznog poreza, nastavljen zbog utjecaja ine, to je reflektiralo na veću potrošnju u RH, priljev u državni proračun zbog potrošnje i visoke cijene goriva, ali i pojavom stranog kapitala koji se želi pozicionirati prije završetka krize i pregovora RH. Više je slobodnijeg kapitala, ljudi više ulažu……..
Stvara se jak zamah koji pogoduje domaćim firmama…..
To se sve reflektira na cijene dionica………
Jel’ to citat iz Vjesnika ili osobni komentar?
Jel’ to citat iz Vjesnika ili osobni komentar?
Moj osobni komentar…….