Ovaj mi nije simaptičan nimalo ali mislim da ovaj put dobro zbori:
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/lovrincevic-autoceste-hitno-u-koncesiju,103886.html
meni je malo nejasno kako bi to nekom strancu bilo isplativo imati autocestu u koncesiji a nama ne…vjerujem da bi se ta razlika prelomila nama kao korisnicima autoceste na leđima, obično tako bude…
[/quote]
Vjerujem da stranac ne bi plaćao bojanje tunela milijun kuna po kvadratnom metru.
Našlo bi se prostora za uštediti, a da ne pati bottom line ni kvaliteta usluge.
E moj Leconte, pa da li je Vama ovo stvarno promaklo?
http://www.poslovni.hr/vijesti/naknada-pada-sa-100-na-10-vrijednosti-zemljista-169934.aspx
Što se tiče koncesija, apsolutno se slažem za sagrađene dionice. Žele koncesiju, neka grade, ali nivo opremanja mora biti na istoj ili boljoj razini nego do sada, a ne da stave veeeeliki ormar, a unutra ništa, i šljakera koji jurca okolo i diže osiguraće npr. Znam da je karikirano, ali vjerujem da je jasno na što ciljam.
Pozdrav
Ovaj mi nije simaptičan nimalo ali mislim da ovaj put dobro zbori:
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/lovrincevic-autoceste-hitno-u-koncesiju,103886.html
Ja mislim baš suprotno. A zašto ne bi i građani mogli postati vlasnicima d.d. koje su za sadašnji mentalitet vladajućih "svete krave". Pa kako misle razviti TK u Hrvatskoj, nove investicije itd.
Lovrinčević pripada onoj skupini savjetnika koji najradije ne bi ništa radikalno predložili i su silno uvjereni da mogu pomoći izgradnji "kapitalizma s ljudskim (hrvatskim) likom".
Slično je Kučan trubio pred raspad ex yu pa se ipak socijalizam raspao, a "ljudski lik" u Sloveniji se pretvorio u državu u kojoj su vlasnici svih vrijednijih tvrtki paradržavni fondovi.
E moj Leconte, pa da li je Vama ovo stvarno promaklo?
http://www.poslovni.hr/vijesti/naknada-pada-sa-100-na-10-vrijednosti-zemljista-169934.aspx
Što se tiče koncesija, apsolutno se slažem za sagrađene dionice. Žele koncesiju, neka grade, ali nivo opremanja mora biti na istoj ili boljoj razini nego do sada, a ne da stave veeeeliki ormar, a unutra ništa, i šljakera koji jurca okolo i diže osiguraće npr. Znam da je karikirano, ali vjerujem da je jasno na što ciljam.
Pozdrav
ja se samo sjetim istarskog ipsilona kad netko spomene koncesije… a što se tiče jeftinije prenamjene poljoprivrednog u građevinsko zemljište ok ako je u nekoj od građevinskih zona samo bojim se da će se to iskoristiti i tamo gdje nikad ne bi trebalo biti gradnje…
Sorry, ovo je bolji link za prethodnu temu:
http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/mirovinski/borislav-skegro-zasto-mirovinci-ne-bi-kupili-7-10%25-hep-a%3f,103552.html
Na pitanje novinara Globusa:
Slažete li se s tvrdnjama premijerkina savjetnika Škegre da treba ubrzati privatizaciju državne imovine, pa i kroz javne ponude dionica velikih državnih poduzeća?
potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, ministar Petar Čobanković (i formalno drugi čovjek Vlade) jasno progovara:
– Svjestan sam da o tome postoje podijeljena mišljenja, ali znam isto tako da je važno oživiti tržište kapitala i da država mora ostvariti određeni prihod od imovine. Ne bih rekao da sam protiv privatizacije državnih poduzeća, ali ne podržavam ideju da se traži strateškog partnera za Hrvatske šume ili Hrvatske vode jer ta poduzeća upravljaju velikim nacionalnim bogatstvima. Slažem se da građanima treba omogućiti da sudjeluju u privatizaciji, dati im mogućnost da kroz javne ponude kupe određeni iznos dionica u državnim poduzećima. To bi bilo višestruko korisno jer bi država ostvarila određeni prihod, oživjelo bi tržište kapitala, a građani bi postali dioničari važnih poduzeća koja upravljaju nacionalnim bogatstvima.
cijene većine dionica su u padu, da nije INA dignuta +1%, crobex bi bio u crvenome….ali bojim se da ćemo zato sutra to platiti [embarass]
kaj se dešava s tom Ingrom i Dalekovodom? zašto ne prate IGHi ostale građevince..kaj nebude ni jedna dvorana uz autoput u Crnoj gori? a tek semafori i bankine od Dalekovoda? kaj buju to crnogorci švasali ?
Jure kako si to projektirao cestu bez dvorane?
IGH: Nismo u pregovorima s crnogorskom vladom i kineskim Polyjem
sutra opet igra "najbrži prst" kako mi se čini….
btw. imaju li novinari profila Malus kakvu odgovornost za dovođenje u zabludu ulagača?
Pojedinci nikako da nauče. O CG se pričalo sto puta, sto puta su vas navukli pričom, sto puta ošišali i vama nije dosta, nasjeli ste i sto prvi put. [lol]
znam da će se na mene naljutiti oni koji su upleteni u ovu spačku čak i oni koji nisu ali imaju dionice građevinara ali jednostavno treba izgraditi normalne odnose na i oko burze, jedino tako se može očekivati povjerenje ulagača…ovako šaka špekulanata podigne dionicu 20% u prvih par minuta sa svega stotinjak dionica i kasnije se lijepe oni naivni i u jednom danu mogu izgubiti istih tih 20% i više…a zbog čega? samo zato što nema dovoljno regulative da se spriječi pisanje tekstova tipa Jure Radič večerao i sve je dogovoreno…kad će jedan portal pa i novinar biti novčano kažnjen za izazivanje štete malim dioničarima? kaj smo mi u banana državi? kakav je to poslovni kodeks?
ne bude li zaštite malih ulagača od ovakvih špekulacija nikad nećemo biti zrelo tržište…čak me ne smeta drukanje po forumima jer tko sam ja ili netko drugi koji se krije iza nicka da bi bili vjerodostojan izvor ali "ozbiljne" poslovne novine i portali bi morali imati neku granicu u iznošenju neprovjerenih činjenica koje mogu utjecati na razvoj događaja na burzi…burza nije virtualna, ovdje ljudi gube pravi novac…
i evo još jednom link za one koji vole pdf format….
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/Zzv2ktVM4nQCEiJI4K1tmg==.pdf
kaj se dešava s tom Ingrom i Dalekovodom? zašto ne prate IGHi ostale građevince..kaj nebude ni jedna dvorana uz autoput u Crnoj gori? a tek semafori i bankine od Dalekovoda? kaj buju to crnogorci švasali ?
Jure kako si to projektirao cestu bez dvorane?
INGRA I DLKV kolega imaju malo jače prodavače – pa kad bi neko htio podignu malo teže zato nisu toliko zanimljive špekulantima….
IGH, DLKV, HDEL, VDKT, THNK, rijetko koji put su prelazili milju prometa, tako da se njima vrlo lako može manipulirat sa + 5 -10 % sa relativno malom lovom…..
[sealed]