Molim moderatora da pusti ovu poruku:
Je li netko dobio poziv tetki iz Zagrebačke banke da za stambeni kredit koji otplaćuej mora potpisati izjavu da li koristi nekretninu za koju je odobren stambeni kredit?
Mene je danas zvala tetka iz ZABE i tražila da dođem u poslovnicu potpisati nekakvu izjavu toga tipa. Ja sam ju odmah nakon toga u startu sasjekla i rekla joj da mi reče po kojem to ona zakonu traži da joj potpisujem najnoviju u nizubankarskih izmišljotina i šta njun briga za što mi je nekretnina. Tetka nije znala odgovor nego je rekla da će me neko nazvati i objasniti mi, ali za sada nije.
S druge sam strane saznala da se to navodno radi o nekakvom tihom skupljanju podataka za poreznu upravu.
Jel se to prikupljaju podaci za oporezivanje imovine?
Spremaju li nam uskoro porez na dividenu i kapitalnu dobit? Ima netko infooooo?
da i moga brata su zvali jer ima dva stana za drugi stan u kojem stanuje a ima kredu u Pbz-u su trazili tocnu kvadraturu stana kojeg renta
Pa niste valjda ludi davati im takve podatke ?
Ako uredno vraćate kredit i plaćate anuitete, tada vas nemaju zašto zvati! Svu ste dokumentacju predali kod ishodovanja kredita, a ako su vam odobrili kredit, nakon hebanja nema kajanja !
Po meni ne treba potpisivati nikakvu izjavu dok se ne vidi koji je zakonski temelj, tj. iz kojeg razloga i s kojim ciljem se takva izjava traži. Ako banku zanima u što su uložena sredstva kredita, onda neka o svojem trošku pošalje svojeg čovjeka pa neka obilazi nekretnine da vidi što radi i gradi.
Meni to smrdi ! Još malo pa će mi za minus na tekućem tražiti izjavu na što sam koristio sredstva iz minusa !
nama su isto doma došli obrasci od PBZ-a za ispuniti.
također traže podatke dali se koristi nekretnina za koju je odobren stambeni kredit i šta ti ja znam šta sve još ne pitaju….
pripremaju se za berbu!
Sve OK, svi ponekad griješimo. Ja ne znam nikoga tko je uvijek pogodio i nikad nije "krivo procijenio".
DLKV – izašao prerano, no doubt.
INA – tu sam više bio ljut što mirovinci troše pare, umjesto da je MOL donio svježih 2,2 milijarde na naše tržište. Što misliš kolika bi tek u tom slučaju sada bila cijena DLKV? Recimo 450?
Ja samo znam da sam na INI dobro zaradio a na DLKV i ostalim građevincima debelo izgubio. DLKV sam plaćao po 1600km a tu cjenu vjerovatno neće više nikad postići kao ni IGH 5000 kn. Meni bi odgovaralo da građevinci porastu pa da ih se oslobodim jer u principu ne prodajem ništa ispod cjene po kojoj sam kupio ali iskreno sumnjam da ću to doživjeti a imam tek 47 godina. Pozdrav i puno sreće naroročito sa građevincima jer tu stvarno tereba više sreće nego pameti
[/quote]
Kolega. najviša cijena DLKV je bila 1950 kn, a IGH 16.000 kn. Nedavno je IGH bio poprilično bio blizu cijeni koju ste vi naveli ( 5.000 kn ). Pa ako već funkcionirate na način da ništa ne prodajete ispod cijene po kojoj ste nekaj kupili, dobro bi bilo dokupiti sada po nižim cijenema. Onoliko koliko ste potrošili kupujući DLKV po 1600 kn, uložite sada na DLKV na 300 kn. Prosječna cijena će vam biti ohoho niža. Ako nemate tolko sredstava, nastojte kupiti barem onoliki broj dionica sada po cijeni od 300 kn koliko ste kupili tada po 1600 i prosjećna cijena će vam biti prepolovljena.
A to da te dionice nikad više neće doseći te cijene, hmmm….kolega, malo optimizma. Zakaj su te cijene uopće toliko pale? Nije realan pad bio…tako da ćete se iznenaditi koliko će to odjednom odletjeti… mnogi će ostati zarobljeni u cashu.
[/quote]
zarobljeni u cashu?
zanimljiv izraz [thumbsup]
Bravo Martina Dalić.Novi IPO -i će definitivno pokrenuti tržište kapitala.
Zadnji "val" IPO-a digao je cijene dionica u "nebesa".
Katastrofičara nema nigdje! Ovo će biti loša godina za njih.
Pozdrav
Još je oko 100 radnih dana do očekivanog zaključenja hrvatskih pregovora s Europskom unijom. Taj podatak će sve više dobivati na važnosti, znajući da nakon zaključenja pregovora počinje novo vrijeme. Tu prvenstveno mislim na ulazak (dolazak) stranih investitora na ZSE i (veći) rast likvidnosti na hrvatskom tržištu uz neminovni rast cijena dionica.
Budite pametni, uskoro počinje Novo vrijeme!!
udio dionice u crobexu limitiran je na 15% od ukupne trzisne kapitalizacije
Što znači na tabeli % od limita? Kojeg limita..
nama su isto doma došli obrasci od PBZ-a za ispuniti.
također traže podatke dali se koristi nekretnina za koju je odobren stambeni kredit i šta ti ja znam šta sve još ne pitaju….
pripremaju se za berbu!
Sudeći po informacijama s prošle strane meni ovo više lići na to da poretna skuplja podatke o tome tko koristi a tko iznajmljuje stan kako bi poćeli naplačivati porez na iznajmlivanje..Trenutno 90% ljudi koji rentaju stan ne plaća porez na isto stoga porezna očito želi uvesti reda u taj segment.
Bravo Martina Dalić.Novi IPO -i će definitivno pokrenuti tržište kapitala.
Zadnji "val" IPO-a digao je cijene dionica u "nebesa".
Katastrofičara nema nigdje! Ovo će biti loša godina za njih.
Pozdrav
IPO trenutno nece pokrenuti trziste kapitala, a osim toga, mislim da trenutno nije dobro vrijeme za raditi IPO. Takve stvari se rade kad je trziste na visokim razinama jer tako firma i/ili prodavac moze skupiti vise novaca. Npr. da sad idu raditi IPO HEP-a, vjerojatno ne bi postigli vecu cijenu dionice od npr. P/S = 0,5. Ako bi sa tim pricekali dok Crobex ne naraste npr. preko 4.000, vjerojatno bi mogli dobiti i cijenu od P/S = 1,0. Najbolji primjer za to su vise-manje uspjesni IPO-i Magme i Optime. U to sretno vrijeme, kad je bilo i previse love na trzistu, moglo se prodati takve firme. Sad bi to bilo nemoguce. Dakle, kad bi sad isli sa IPO-om HEP-a ili neke druge firme, vjerojatno bi uspjeli sa prodajom ali bi dobili jako malo love.
S druge strane, IPO neke velike drzavne firme u ovom trenutku bi vjerojatno srusio sve ostale dionice jer bi ljudi prodavali npr. DLKV kako bi imali lovu da kupe te nove dionice. Mislim da je kolicina love na trzistu vise-manje zadana i da bi se ljude tesko moglo motivirati da opet vade ustedjevinu da kupe nesto od drzave. Pogotovo u ovo vrijeme.
IPO trenutno nece pokrenuti trziste kapitala, a osim toga, mislim da trenutno nije dobro vrijeme za raditi IPO. Takve stvari se rade kad je trziste na visokim razinama jer tako firma i/ili prodavac moze skupiti vise novaca. Npr. da sad idu raditi IPO HEP-a, vjerojatno ne bi postigli vecu cijenu dionice od npr. P/S = 0,5. Ako bi sa tim pricekali dok Crobex ne naraste npr. preko 4.000, vjerojatno bi mogli dobiti i cijenu od P/S = 1,0. Najbolji primjer za to su vise-manje uspjesni IPO-i Magme i Optime. U to sretno vrijeme, kad je bilo i previse love na trzistu, moglo se prodati takve firme. Sad bi to bilo nemoguce. Dakle, kad bi sad isli sa IPO-om HEP-a ili neke druge firme, vjerojatno bi uspjeli sa prodajom ali bi dobili jako malo love.
S druge strane, IPO neke velike drzavne firme u ovom trenutku bi vjerojatno srusio sve ostale dionice jer bi ljudi prodavali npr. DLKV kako bi imali lovu da kupe te nove dionice. Mislim da je kolicina love na trzistu vise-manje zadana i da bi se ljude tesko moglo motivirati da opet vade ustedjevinu da kupe nesto od drzave. Pogotovo u ovo vrijeme.
Ok, znači treba pričekat da se svi problemi sami od sebe rješe pa onda pobrat vrhnje? Dobar plan.