Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kao sto i predvidjeh ujutro dan je bio truba. Vidljivo je po prometima da su ljudi zbrisali na produljeni vikend.

SLK: ” Lucijan: ” Novi pravilnik HANF-e nam na slucaju Tisk-a pokazuje kako nema nitko vise da nam cuva ledja niti sprecava da brzopleto srljamo. Bit ce interesantno trgovati po novim pravilima igre. Pozdrav ” Mene to veseli. Dobar filter. Tko prati, zna, uči, čita, ide dalje. Tko baca strelice napamet, ide doma. ” Upravo tako, ovo je pomak na bolje u svakom slučaju.

Hm, koliko god pljuvali po praviliku, on je najviše koristi donio neiskusnim i novopečnim ulagačima. Ova izmjena pravilnika praktički ukida njegovu bit. Pričekaš tri sata i opet sve po starome. Ne vidim zašto bi se uprava uopće očitovala kada se nastavlja trgovanje. Jedino što ti ostaje su tri sata da dobor razmisliš, odnosno ako je blokada poslije 13, onda ti ostaje cijeli dan da razmišljaš što si učinio i što trebaš učiniti.

I love the Smell of Profits in the Morning

Ovaj mjesec je kraj drugog kvartala. Treba skupit casha i dobro otvorit oči i uši oko 25.06 pa na dalje. Već pred kraj kvartala će bit onih koji će znat dobre vijesti. Samo treba prepoznat signal. Evo, gledajte koji su rastovi bili prije i oko 1.4., kad još nitko nije pojma u javnosti imao o FI za 1Q. Ali netko je. I dok dođe vijest do tebe, ona već odradila rast.

No respect

Ovaj mjesec je kraj drugog kvartala. Treba skupit casha i dobro otvorit oči i uši oko 25.06 pa na dalje. Već pred kraj kvartala će bit onih koji će znat dobre vijesti. Samo treba prepoznat signal. Evo, gledajte koji su rastovi bili prije i oko 1.4., kad još nitko nije pojma u javnosti imao o FI za 1Q. Ali netko je. I dok dođe vijest do tebe, ona već odradila rast.

1/3 portfelja mi je cash i vrebam. A sve skupa portfelj nikad veci [smiley2]

SLK:

Kakva kuknjava onda zbog korekcije? [smiley1]

Ajde, da sve ide kao po loju, kakav bi to bio život? Mora malo bit gnjavaže da bude zanimljivije.

No respect

Pinokio: ” Radi se o Jakši Marasoviću koji mu je do prije neku godinu sjedio u Nadzornom odboru. Inače stoje ulaz do ulaza. Radić je Žderiću vjenčani kum. Jedan od sudaca Trgovačkog suda koji mu je upisivao nezakonite promjene u spisu postao je uskori odvjetnik tvrtke Konstruktor inžinjering. Jedan od onih koji su sjedili u Nadzornom odboru KI d.d je sadašnji šef Porezne uprave Mladineo, inače dobar Sanaderov prijetelj. Ima tu još bisera ali neda mi se više pisat. ” Kolega, rijetko bogat info. Hvala lijepa.

svaka čast kolega pinokio, zar toga ima još? hvala

Alien:

SLK:

Kakva kuknjava onda zbog korekcije? [smiley1]

Ajde, da sve ide kao po loju, kakav bi to bio život? Mora malo bit gnjavaže da bude zanimljivije.

Dovoljno sam gnjavaze imao i imam pa ne trebam jos i neke korekcije onda [smiley2]

http://www.jutarnji.hr/novac/clanak/art-2007,6,8,analiza_fondovi,77741.jl

Ovaj clanak je jedan od najtebilnijih koje sam procitao u zadnje vrijeme. Sta znaci imovina je reasla i u vrijeme korekcije, kakva debilana, sta da dionice rastu.
Zbog ovakvih novinara imamo puno previse neznalica na burzi koji misle da dionice rastu samo tako, ko od sale.
U imovinu fonda ulazi i cash kao sto ulazi kad ga ja uplatim na brokerski pa gle portfelj mi raste. Majko mila kakvi novinari. Ako imovina raste, nemora znaciti da raste prinos.

Iako mi portfelj stagnira ali ne pada prizeljkivao sam ovakvu situaciju, jel je pocelo dolaziti sve vise likiova na forum tipa, ma ide Viro na 2000, koncar na 2000 do kraja ljeta, DLKV samo sto nije na 2000, Ina na 5000 do kraja godine sigurno…
Kada trziste pada onda se postaje pravi igrac na burzi, lagano je likovati i trkeljati svasta kada sve raste. Neka jos malo padne pa cemo imati vise skolovanih igraca i svrsishodnijih postova na forumu.
Neki kazu zasto guiti vrijeme na forumu ali moze se dosta lijepih i zanimljivih postova izmijeniti koji je nazalost postao vec neko vrijeme deleted items folder. No nadam se da ce sa eventualnom jos jacom korekcijom ljudi nauciti analizirati dionice, citati clanke, citati izvjestaje a ne, kupio Podr na 620, jelda da to ide na 1000 uskoro..
Beh….

Sto se tice trgovanja vidljivo je da su fondovi utihnuli na vecini dionica i da jos nece braniti pad koji se polako dogadja..
No misljenja sam da ce ova godina biti spektakularna sto se tice izvjesca prema 1Q koji je bio zaista jako dobar, te da za neke dionice ima jos puno prostora za rast.

Uzivajte u lijepom vikendu.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Iako mi portfelj stagnira ali ne pada prizeljkivao sam ovakvu situaciju, jel je pocelo dolaziti sve vise likiova na forum tipa, ma ide Viro na 2000, koncar na 2000 do kraja ljeta, DLKV samo sto nije na 2000, Ina na 5000 do kraja godine sigurno…

Slažem se, tržište je totalno pomahnitalo. Treba malo stati na loptu.

kakav VIRO, INA i DLKV, biseri se prosipaju na KSST, PUNT, i sl.

Po mojim informacijama nije se desilo ništa bitno u poslovanju firme što bi utjecalo na pad cijene sa 1800 na 1250. Prema tome sada je vrijeme za kupnju, mislim da dionica ima potencijal bar za 2500

I love the Smell of Profits in the Morning

kakav VIRO, INA i DLKV, biseri se prosipaju na KSST, PUNT, i sl. Ford: ” Po mojim informacijama nije se desilo ništa bitno u poslovanju firme što bi utjecalo na pad cijene sa 1800 na 1250. Prema tome sada je vrijeme za kupnju, mislim da dionica ima potencijal bar za 2500 ”
[/quote]
Tocno tako, ne pratim navedene dionice pa neznam. Ako ima razloga za rast, obrazlozite, tu smo da razmjenjujemo znanje. Da ova je najbolja, nema nista bitno u naznakama poslovanja ali ide gore 80%. Bravo

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Dlkv je debelo podcijenjeni građevinar , otišao je 10 % gore zadnjih par mjeseci dok su ostali građevinari otišli po nekoliko puta gore. Dok ekipa odluči ode Dlkv na 2000 kn gdje mu je i mjesto. I to mislim ozbiljno. Tak su i PBZ kočili na 1100-1200 a dok su otkočili ode na 2000. pozdrav! [smiley1]

New Report

Close