Evo kopirani post od kolege Widre,po meni post dana, bravo kolega.
Widra
‘Nema više vremena za bilo što’. Nema više ispucavanja love u nekretnine. Njih će bit u obilju, a cijene im i nisu nešto pale. Još kad opale porez na te silne kvadrate. Kod dionica je druga stvar. Sve ih je manje, a love ima ko šodra. Banke smanjuju kamatu i to je trend koji se ne može zaustaviti. Tu se isto više neće moći dizati lova. Eventualno poništiti efekt inflacije. Mijenja se kompletna klima, polako, i tko to ne vidi nek se lati ćorava posla. Trgovinu za burek s kojom se većina ovdje do nedavno bavila nestaje. Uostalom ovdje na Đuri ste se lijepo u to uvjerili. Počastite se s pizzom i u kladionicu. Tam vam je i mjesto.
evo tužne hrvatske istine režimskim drukerima na forumu [bye]
Crne prognoze Ekonomskog instituta
Bit će još 40 tisuća novih otkaza, udar na industriju
Sindikalac Ozren Matijašević odgovornost za stanje u zemlji prebacuje na Vladu jer nije pokrenula oporavak i novi investicijski ciklus
Na početku 2011. nezaposlenost se sa 319.845 osoba bez posla i stopom registrirane nezaposlenosti blizu 19 posto vratila na rekordne razine iz 2005. godine. Crnim brojkama nije kraj jer nezavisni analitičari procjenjuju da će radnici i dalje masovno ostajati bez posla.
– Naša su očekivanja da će u veljači i ožujku broj nezaposlenih biti između 340 i 350 tisuća. Nakon toga bi povoljni sezonski učinci mogli smanjiti broj nezaposlenih, ali temeljni će trend još neko vrijeme ostati negativan. Zasad se čini da ćemo na pravi rast zaposlenosti i smanjivanje nezaposlenosti ipak morati pričekati iduću godinu usprkos blagom oporavku financijskih pokazatelja gospodarstva koje se očekuje u ovoj godini – komentira Danijel Nestić, analitičar Ekonomskog instituta.
Sindikalac Ozren Matijašević uvjeren je da će do sredine 2011. godine otkaz dobiti najmanje 40 tisuća radnika, uglavnom iz industrije, građevinarstva i trgovine. Matijašević odgovornost za stanje u zemlji prebacuje na Vladu jer nije pokrenula oporavak i novi investicijski ciklus.
………
Državni HZZ u prvi plan stavlja činjenicu da se rast nezaposlenosti usporava, ali Hrvatska narodna banka procjenjuje da će se visoka razina nezaposlenosti zadržati tijekom cijele 2011. godine, a prosječna administrativna stopa nezaposlenosti u 2011. mogla bi dosegnuti 18,1 posto.
Jutarnji list
evo tužne hrvatske istine režimskim drukerima na forumu [bye]
***jedina tužna hrvatska istina je da nas tlače i kradu vladajući, a oporba je još gora i želi nam ponovo uvesti protuzakonito dvostruko oporezivanje dividendi [tongue]
***jedina tužna hrvatska istina je da nas tlače i kradu vladajući, a oporba je još gora i želi nam ponovo uvesti protuzakonito dvostruko oporezivanje dividendi [tongue]
Apsolutno se slažem s opaskom kolege DemiZona. Populizam i demagogija caruju kao u stara "dobra" vremena
***baš me zanima da li plaćaju porez državi koju toliko "vole" na lovu koju dobe za "širenje istine" sa stranačkih compova [rolleyes]
Po svemu sudeći tržište kapitala se priprema za jednu malo jaču korekciju!
Svi al apsolutno svi oscilatori su na većini dionica pregrijani…..
Još pokoji INAŠ danas sutra nešto kupi a iza toga brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
[cry]
Hm, čini se da se sprema korekcija na ZSE?
izgleda da je st korekcija, crobex je na -0,21%
da nisu danas digli INU na 3250 kn, crobex bi bio na oko -0,50%
Ja sam je očekivao još jućer iza početne euforije na otvaranju
]
[/quote]
Moguče da je u pitanju samo blega korekcija, ali ja sam ubjeđen samo kratkotrajna jer je još uvijek dosta toga potcjenjeno na ZES-u a na TK je svašta moguće pa čak i ono što je logično
da nisu danas digli INU na 3250 kn, crobex bi bio na oko -0,50%
a tko je to digao INU, molim lijepo – i zbog čega? Valjda ne zato da spasi CROBEX