spušten kreditni rejting RH-
vrlo loša informacija , krediti još skuplji, danas realno, pad na zse .
Na prvu je informacija loša… iako je smanjenje rejtinga bilo očekivano
Ono što će bi ovo snižavanje rejtinga moglo prouzročiti i nije baš tako loše
Mogući poztitivni učinci:
Otežano zaduživanje koje bi moglo rezultirati traženjem alternativnih riješenja..štednja npr.
Vladine obveznice gube na atraktivnosti tako da je moguća alokacija imovine mirovinskih fondova u druge instrumente..dionice recimo
Pritisak na vladu da smanji javnu potrošnju i državni aparat.
Dalo bi se o oveme razglabati danima.Situacija je, istina, kompleksna i svatko bi trebao po svom nahođenju
Ja samo znam da zbog ovog ne planiram rasprodati svoj podcjenjeni portfelj..ko misli da treba neka to i učini..nitko mu ne brani
Otežano zaduživanje koje bi moglo rezultirati traženjem alternativnih riješenja..
a prodaja cijelog državnog paketa INE? to bi bila ogromna lova za državu, pogotovo ako uspiju prijeći 50%!
moguće da zato mirovinci kupuju INU zadnjih 7 dana ko sumanuti ??? [rolleyes]
bitka za INU tek počinje,a jučer je objavljeno da su počeli kupovati i amerikanci.
jedan dan vlada ili MOL prodavat će svoj dio, a tko bude imao 50%+1 dobit će 30-50% premije na cijenu
zamislit koliko bi za većinski udio u INI bili spremni platiti jedan LUKOIL ili SURGUNEFTEGAS [cool]
Mol je svojom ponudom da učvrsti svoju poziciju u Ini a bez prethodnog dogovora sa partnerom tj. vladom RH, doveo to partnerstvo pod veliki znak pitanja, uvuklo se nepovijerenje i u bližoj budućnosti će se to partnerstvo razvrgnuti na taj način da će netko morati otići.
Bez obzira tko i kako izađe iz vlasništva Ine, ključeve vrata drže vlasnici ovih preostalih 8% glasova!
….
Vjerovatno Mađari i nisu toliko lud da idu sa 65% većom cijenom ngo su smo željeli ikoristiti stanje na tržišu da se dokopaju većinskog vlasništav.
Nude isto koliko su nudili i u prošloj javnoj ponudi. To nema veze sa cijenom na burzi.
Kad su već znali od MOLA napraviti to što on danas jest a mi od INE ovo što je ona danas mislim da treba dobro promisliti tko je ovdje pametniji.
… pa ćemo ih mi time što im NE prodamo naše dionice spriječiti da od nje naprave isto što su napravili od svog MOL-a (?)
Kako netko kupuje inu pred nosom mirovinaca, ovdje će definitivno biti svašta [lol]
Država + Mirovinci su na oko 48% – po cijeni od 2830 nemaju šanse kupit preostalih 2%.
Mađari su na 47%, ni oni nemaju šanse dobit 3% po 2800.
Ugovor je mrtvo slovo na papiru, država i MOL više nisu partneri, tko skupi 50%+jednu je gazda.
Kod presudnih dionica se neće pitat za cijenu.
Ugovor je mrtvo slovo na papiru, država i MOL više nisu partneri, tko skupi 50%+jednu je gazda.
Tko skupi tih 2% je gazda, a to bi mogao biti neki špekulant iz NY ili čak neki forumaš [lol]
Debeli opet dila obveznice. Institucionalni raste.
….
Ugovor je mrtvo slovo na papiru, ….
Evo, zbog ovakvih rečenica je u Hrvatskoj tako kako je!
Zbog ovakvih rečenica normalan poslovnih svijet zaobilazi Hrvatsku!
Jesmo li raskinuli ugovor?
Debeli opet dila obveznice. Institucionalni raste.
To je već odavno izdilano,sada fondovi preprodaju.