Da li se osim indexa straha…mjeri negdje i index mrzovoljstva ………?
Vrijednosti mu očito rastu do pregrijanosti….
Da li se osim indexa straha…mjeri negdje i index mrzovoljstva ………?
Vrijednosti mu očito rastu do pregrijanosti….
A zašto te točno to interesira?
Ti si ako me sjećanje ne vara na crobex<1800 sugerirala kupovinu odjeće u Sloveniji na rasprodajama umjesto kupovine dionica.Jel tako bilo?
Mrao, pa ja nisam mrzovoljna, makar sam umjesto dionica kupila jeftinu odjeću vani.
Daj se smiri, molim te, nikome nije lako u ovim uvjetima u Hrvatskoj.Pritisak na troškove je ogroman
a ja sam polovicu svoje dividende od VDKT-a potrošila na režije, obaveze , vrtić…itd.itd.itd,
Ostatak ću pokloniti, a onda ću ko budala, kad cijene budu najniže prodati dionice.
Ja sam isti glupi investitor ko i naša Vlada. Kupujem dionice kad su najskuplje, a prodajem kad su
najjeftinije…
Smiri se čovječe, i rađe se izjadaj, makar nije portal za te stvari…ipak, ima veze s lovom , pa
mogu bar napisati da je situacija pred blagdane blagoživčana.
Todorić u šopingu: kupio Kerumove dućane, radnike…
http://danas.net.hr/novac/page/2010/12/21/0029006.html?pos=n1
Todorić u šopingu: kupio Kerumove dućane, radnike…
http://danas.net.hr/novac/page/2010/12/21/0029006.html?pos=n1
ima se, ima….sad će Belje opet hop hop jer će se kulen iz Belja prodavati po Splitu [lol]
crobex je prešao u plus, valjda će i kod nas krenuti božićni rally kao vani [thumbsup]
Počela je borba za preostale dionice INE, nalozi na kupnji skaču jedan preko drugoga!
Moglo bi do kraja tjedna doći do jačeg rasta crobexa i velikih prometa jer će INA povući gore i sve druge dionice [thumbsup]
bojim se da ne počme rasprodaja drugih dijonica radi uletavanja u Inu [sealed]
trebao si sutit jer se to sad pocelo dogadjat 😛
POČELO JE
S&P snizio rejting Hrvatske na BBB-
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Agencija Standard & Poor’s snizila je u utorak rejting Hrvatske za dugoročno zaduživanje u domaćoj valuti s ‘BBB’ na ‘BBB-‘, utvrdivši da je njezina fiskalna pozicija pogoršana a fleksibilnost za financiranje na inozemnim tržištima i dalje slaba
Snižena je i procjena za tranfere i konvertibilnost, s ‘A-‘ na ‘BBB+’ a potvrđen je važeći rejting za kratkoročno zaduživanje u domaćoj valuti ‘A-3’.
Prognoza je negativna, što znači da bi agencija u sljedeće dvije godine mogla ponovno sniziti rejting bude li fiskalna konsolidacija sporija no što u S&P’s-u očekuju, te ako strukturne reforme ne potaknu gospodarski rast i ne rezultiraju boljom fiskalnom izvedbom. Razlog za sniženje moglo bi biti i pogoršanje vanjske likvidnosti, navode u agenciji.
"Sniženje rejtinga odražava našu ocjenu o pogoršanoj fiskalnoj poziciji Hrvatske i nastavljenoj niskoj razini fleksibilnosti pri financiranju na inozemnim tržištima", ističe analitičar S&P’sa Marko Mrsnik.
S obzirom na pad hrvatskog BDP-a u prošloj godini za gotovo šest posto, smatramo da će utjecaj recesije u ovoj godini vjerojatno biti snažniji no što smo ranije očekivali, ističu u agenciji.
Sada očekuju da će se hrvatski BDP u ovoj godii smanjiti za 1,7 posto, u odnosu na ranije prognozirani pad za 0,5 posto, što znači da će se odužiti proces hrvatskog izjednačavanja s prosjekom Europske unije.
S&P je snizio i rejting Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za dugoročno zaduživanje u domaćoj valuti, s ‘BBB’ na ‘BBB-‘, uskladivši ga time s novim rejtingom Hrvatske.
Agencija je tako potvrdila i važeći HBOR-ov rejting za kratkoročno zaduživanje ‘A-3’ dok je prognoza negativna.
"Naši rejtinzi za HBOR temelje se na načelu izjednačavanja s onima Hrvatske i odražavaju naše mišljenje da se s ‘vjerojatnošću koja graniči s izvjesnošću’ može reći da će hrvatska vlada pravodobno i u dostatno mjeri pružiti izvanrednu potporu HBOR-u u slučaju financijskih teškoća", kazao je analitičar Standard & Poor’sa Marko Mrsnik.
Rejting HBOR-a temelji se na ključnoj ulozi te banke za hrvatsko gospodarstvo i poticanje izvoza. Važan je faktor i ‘integralna’ veza s hrvatskom vladom kroz činjenicu da je banka u cijelosti u vlasništvu države, te da je vlada i dalje financijski podupire redovnim godišnjim povećanjima HBOR-ova kapitala i zakonom propisanim bezuvjetnim jamstvima, navode u S&P’su.
Teme