Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li se osim indexa straha…mjeri negdje i index mrzovoljstva ………?

Vrijednosti mu očito rastu do pregrijanosti….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Da li se osim indexa straha…mjeri negdje i index mrzovoljstva ………?

Vrijednosti mu očito rastu do pregrijanosti….

A zašto te točno to interesira?
Ti si ako me sjećanje ne vara na crobex<1800 sugerirala kupovinu odjeće u Sloveniji na rasprodajama umjesto kupovine dionica.Jel tako bilo?

Moj prst nemiran ko tanana bršljenova grana

Mrao, pa ja nisam mrzovoljna, makar sam umjesto dionica kupila jeftinu odjeću vani.
Daj se smiri, molim te, nikome nije lako u ovim uvjetima u Hrvatskoj.Pritisak na troškove je ogroman
a ja sam polovicu svoje dividende od VDKT-a potrošila na režije, obaveze , vrtić…itd.itd.itd,
Ostatak ću pokloniti, a onda ću ko budala, kad cijene budu najniže prodati dionice.

Ja sam isti glupi investitor ko i naša Vlada. Kupujem dionice kad su najskuplje, a prodajem kad su
najjeftinije…

Smiri se čovječe, i rađe se izjadaj, makar nije portal za te stvari…ipak, ima veze s lovom , pa
mogu bar napisati da je situacija pred blagdane blagoživčana.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Todorić u šopingu: kupio Kerumove dućane, radnike…
http://danas.net.hr/novac/page/2010/12/21/0029006.html?pos=n1

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Todorić u šopingu: kupio Kerumove dućane, radnike…
http://danas.net.hr/novac/page/2010/12/21/0029006.html?pos=n1

ima se, ima….sad će Belje opet hop hop jer će se kulen iz Belja prodavati po Splitu [lol]

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

crobex je prešao u plus, valjda će i kod nas krenuti božićni rally kao vani [thumbsup]

Počela je borba za preostale dionice INE, nalozi na kupnji skaču jedan preko drugoga!
Moglo bi do kraja tjedna doći do jačeg rasta crobexa i velikih prometa jer će INA povući gore i sve druge dionice [thumbsup]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

bojim se da ne počme rasprodaja drugih dijonica radi uletavanja u Inu [sealed]

trebao si sutit jer se to sad pocelo dogadjat 😛

Bolje protrgovati burek dnevno nego NE! Bolje burek dnevno nego burek tjedno!

trebao si sutit jer se to sad pocelo dogadjat 😛
[/quote]
na kupnji sam [lol]

POČELO JE
S&P snizio rejting Hrvatske na BBB-
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Agencija Standard & Poor’s snizila je u utorak rejting Hrvatske za dugoročno zaduživanje u domaćoj valuti s ‘BBB’ na ‘BBB-‘, utvrdivši da je njezina fiskalna pozicija pogoršana a fleksibilnost za financiranje na inozemnim tržištima i dalje slaba
Snižena je i procjena za tranfere i konvertibilnost, s ‘A-‘ na ‘BBB+’ a potvrđen je važeći rejting za kratkoročno zaduživanje u domaćoj valuti ‘A-3’.

Prognoza je negativna, što znači da bi agencija u sljedeće dvije godine mogla ponovno sniziti rejting bude li fiskalna konsolidacija sporija no što u S&P’s-u očekuju, te ako strukturne reforme ne potaknu gospodarski rast i ne rezultiraju boljom fiskalnom izvedbom. Razlog za sniženje moglo bi biti i pogoršanje vanjske likvidnosti, navode u agenciji.

"Sniženje rejtinga odražava našu ocjenu o pogoršanoj fiskalnoj poziciji Hrvatske i nastavljenoj niskoj razini fleksibilnosti pri financiranju na inozemnim tržištima", ističe analitičar S&P’sa Marko Mrsnik.

S obzirom na pad hrvatskog BDP-a u prošloj godini za gotovo šest posto, smatramo da će utjecaj recesije u ovoj godini vjerojatno biti snažniji no što smo ranije očekivali, ističu u agenciji.

Sada očekuju da će se hrvatski BDP u ovoj godii smanjiti za 1,7 posto, u odnosu na ranije prognozirani pad za 0,5 posto, što znači da će se odužiti proces hrvatskog izjednačavanja s prosjekom Europske unije.

S&P je snizio i rejting Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) za dugoročno zaduživanje u domaćoj valuti, s ‘BBB’ na ‘BBB-‘, uskladivši ga time s novim rejtingom Hrvatske.

Agencija je tako potvrdila i važeći HBOR-ov rejting za kratkoročno zaduživanje ‘A-3’ dok je prognoza negativna.

"Naši rejtinzi za HBOR temelje se na načelu izjednačavanja s onima Hrvatske i odražavaju naše mišljenje da se s ‘vjerojatnošću koja graniči s izvjesnošću’ može reći da će hrvatska vlada pravodobno i u dostatno mjeri pružiti izvanrednu potporu HBOR-u u slučaju financijskih teškoća", kazao je analitičar Standard & Poor’sa Marko Mrsnik.

Rejting HBOR-a temelji se na ključnoj ulozi te banke za hrvatsko gospodarstvo i poticanje izvoza. Važan je faktor i ‘integralna’ veza s hrvatskom vladom kroz činjenicu da je banka u cijelosti u vlasništvu države, te da je vlada i dalje financijski podupire redovnim godišnjim povećanjima HBOR-ova kapitala i zakonom propisanim bezuvjetnim jamstvima, navode u S&P’su.

Teme

zagužvat će se na Ini,ima li ko podatak koliko je već prošlo preko 2830?Koliko vidim špekulanti ne popuštaju. [sealed]

New Report

Close