@lopina
u zadnje vrijeme su ti se postovi strašno pokvarili. (Ili se to samo meni čini?)
Kakva agresivnost vlade? Koliko ja vidim vlada ne može manje, lošije i sporije raditi!
Jedinica! I tebi i vladi. I za Inu i za Badel (za Inu je mislim svima jasno zašto, za Badel ćete tek vidjeti zašto).
@lopina
ako bi mi moga pokazat te novce koje su naplatili mirovinci iz tih obveznica šta ih Debeli štanca [rolleyes]
@lopina
ako bi mi moga pokazat te novce koje su naplatili mirovinci iz tih obveznica šta ih Debeli štanca [rolleyes]
Ne štampa ništa više od postalih u Europi.
A kada dođe do porasta BDP štampat će još i više.To je čak i logično,a da se zadužuje u naših/nažalost stranih/mirovinskih fondova je bolje,nego da svu dobit/kamatu/ ostvaruju strani okupatori.Vi ne razumijete strukturo portfelja mirovinaca.Minimalno 50 % imovine mora biti uloženo u hrvatske državne vrijednosne papire i dao bog da jednog dana država ne bude gladna novaca,pa će se mirovinci morati zadovoljiti i sa 3 do 4% kamata.Kupnja hrvatskih državnih vrijednosnih papira je odličan posao za mirovince zadnje tri godine.
Na ZSE će teči med i mlijeko!
@lopina
ja vidim da u EU postoji jedan čudan segment privrede,zove ti se proizvodnja. [sealed]
BDP trenutno stagnira,uskoro počima rast kakav takav pa će i uplate u drugi stup biti veće,svake godine mirovinci zarađuju preko 6% prosječno.I tako će biti barem slijedečih desetak godina jer
isplata penzija će početi tek za desetak godina,jer se u trečem stupa nalazi samo mlađa
populacija.
Zaključak:Svake godine mirovinci će davati državi sve više,i kada dođu na naplatu neki papiri biti će
prisiljeni to sve otkupiti i moliti državu da štampa malo više.Nije u pitanju Šuki.Svaki budući ministar
će morati štampati vrijednosne papire da bi mirovinci bili u zakonskim okvirima,a za deset godina
ako postanemo državas koja se zasniva na radu i proizvodnji isplata nebi trebala biti problematična.
Ne gledajte sve crno.Perspektive Hrvatske su iizuzetno povoljne,naravno ako bude pameti i zeru
poštenja.A možda bi ove afere mogle moćnicima stjerati strah u kosti pa počmu manje krasti.
Krađe je bilo i uvijek će biti.Ali možda će biti umjerenija.
Što se kupate u pesimizmu u ove božične blagdane.
Pa Bog je iz štalice postao Bog.
Glavu gore i malo optimizmas.
U Hrvatskoj i na ZSE će teči med i mlijeko!
BDP trenutno stagnira,uskoro počima rast kakav takav pa će i uplate u drugi stup biti veće,svake godine mirovinci zarađuju preko 6% prosječno.I tako će biti barem slijedečih desetak godina jer
isplata penzija će početi tek za desetak godina,jer se u trečem stupa nalazi samo mlađa
populacija.
Zaključak:Svake godine mirovinci će davati državi sve više,i kada dođu na naplatu neki papiri biti će
prisiljeni to sve otkupiti i moliti državu da štampa malo više.Nije u pitanju Šuki.Svaki budući ministar
će morati štampati vrijednosne papire da bi mirovinci bili u zakonskim okvirima,a za deset godina
ako postanemo državas koja se zasniva na radu i proizvodnji isplata nebi trebala biti problematična.
Ne gledajte sve crno.Perspektive Hrvatske su iizuzetno povoljne,naravno ako bude pameti i zeru
poštenja.A možda bi ove afere mogle moćnicima stjerati strah u kosti pa počmu manje krasti.
Krađe je bilo i uvijek će biti.Ali možda će biti umjerenija.
Što se kupate u pesimizmu u ove božične blagdane.
Pa Bog je iz štalice postao Bog.
Glavu gore i malo optimizmas.
U Hrvatskoj i na ZSE će teči med i mlijeko!
[/quote]
Bravo !
@lopina
skoro počima rast kakav takav
[lol]
I tako će biti barem slijedečih desetak godina
[lol] [lol]
a za deset godina
ako postanemo država koja se zasniva na radu i proizvodnji
[lol] [lol] [lol]
@lopina
skoro počima rast kakav takav
[lol]
I tako će biti barem slijedečih desetak godina
[lol] [lol]
a za deset godina
ako postanemo država koja se zasniva na radu i proizvodnji
[lol] [lol] [lol]
Rast ekonomije je neminovnost i to će sigurno biti.
I tako će biti slijedeće stoljeće a ne deset godina.
Rast i samo rast uz povremene krize.Ali u ovom kontekstu ne radi se o rastu BDP već o konstantnom prilivu u drugi stup,uz manji odliv zbog malog
broja novih penzića pa će bilanca biti _više uplata,manje isplate tj povečanje ukupne imovine mirovinaca.
A da li ćemo postati prava država.Pa pali smo toliko nisko da niže ne može.Biće bolje.Otrijeznite se i budite malo optimističniji.
U Hrvatskoj će teči med i mlijeko,ali samo za one koji kravu uhvate za vime.
U hrvatskoj i na zse će teći med i mljeko ???
Pali smo toliko da niže nemožemo ???
Haha , svašta.. ajmeee
Čuj sami drukeri trtaroši koji su u dionicama, da si tolko siguran u sve nebi sam sebe uvjeravao.
Oporavak će početi kad će početi, a ne kad nekom paše.
A kad će to biti, kad i zadnji mali građanin osjeti da se nešto pomiče i da on ima kakve koristi od toga.
Znači ako će mo gledati tromi birokratski aparat koji koči svaku investiciju jako jako sporo.
pazi samo da tako poletan i pun elana, za vime ne uhvatiš bika! [thumbsup]
Rast i samo rast uz povremene krize.Ali u ovom kontekstu ne radi se o rastu BDP već o konstantnom prilivu u drugi stup,uz manji odliv zbog malog
broja novih penzića pa će bilanca biti _više uplata,manje isplate tj povečanje ukupne imovine mirovinaca.
A da li ćemo postati prava država.Pa pali smo toliko nisko da niže ne može.Biće bolje.Otrijeznite se i budite malo optimističniji.
[/quote]
[/quote]S
Sve u prirodi ima svoje vrijeme radjanja, rasta , vrijeme živta (stagnacije) i vrijeme umiranja pa neznam zašto bi i u društvu bilo drugačije. Za isti broj stanovnika ili manj BDP nemože vječno rasti nego mora početi stagnirati. Inače živim u Njemačkoj i to svakodnevno gledam i osjećam. Imam 2 auta i treće mi netreba. 1stan i drgi mi netreba. dava puta dnevno jedem i više nemogu a i tako samo predebeli, pa onda ze koga da proizvodimo sve više i više. Prostoraza rast ima još u Aziji Africi i Južnoj Americi a mi ostali smo svoj vrhunac već dosteki. Namo sad treba još samo da proživimo ovo malo što nam je ostalo. Dakle treba nam više slobodnog vremena a tu nema prostora za povećanje BDP i država bi trebala to shvatiti. Inače će biti veliki problema jer nemože se više zaduživati min. 3% na račun budućek rasta BDP koga vjerovarno neće biti jer nema ni za koga ni zašto. Pogledaj te koliko samo u Hrvatskoj i prazni stanova i kuća u kojima nema tko živjeti. I moja kuća se koristi godišnje mjesec dana a još malo dok djeca porastu vjerovatno ne ni toliko. Voli bih da nisam u pravu ali se bojim da ja tako. Inače svu ušteđevinu držim u dionicama a u državne obveznice i gotov novac vjerujem koliko i u prošlogidišnji snijeg. Zato samo proizvodnja prije svega za domaće tržite ima budućnost a sve ostalo bojim se da je samo iluzija. Ni Kinezi uskoro neće ništa uvoziti od nas jer će sami prozvodit a svaki dan imaju sve više svojih inžinjara pa im ni naša pamet neće trebati jer će imati svoju. Pozdrav svima i puno sreće na ZSE i ostaalim svjetskim burzama.