Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pih.. kakav glupi virtualni optimizam

ovo što rade mirovinski fondovi je smrt za burzu!
upucali su u par dana 520 milijuna kuna čistog keša u INU!! umjesto da je MOL iskeširao te pare mirovincima i građanima, pa bismo sad imali 2 milijarde keša koji bi dobrim dijelom došao nazad na burzu, sad imamo kastrirane OMF-ove bez keša koji ubrzo neće moći braniti svoje blue chipove (INA, DLKV, HT, ADRS, ERNT…)
uz to, umirovljenički fond mora ovaj mjesec rasprodati dionice HT-a da isplati dug umirovljenicima! kome će oni prodati 2.859.148 dionica HT-a? po 270 kn to bi bilo 770 milijuna kuna! odakle OMF-ovima pare kad su sve spiskali na INU???
sad će morati negdje puknuti i pustiti pad drugih dionica da nastave kupovati INU

sami sebi dali smo šah-mat na ZSE! većina to počinje shvaćati, zato je danas započela rasprodaja dionica na burzi! [embarass]

Kolega, nema nikakve rasprodaje HT-a, a i da moraju prodavat išlo bi u paketu,a ne preko burze…
http://limun.hr/main.aspx?id=659123

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

ovo što rade mirovinski fondovi je smrt za burzu!
upucali su u par dana 520 milijuna kuna čistog keša u INU!! umjesto da je MOL iskeširao te pare mirovincima i građanima, pa bismo sad imali 2 milijarde keša koji bi dobrim dijelom došao nazad na burzu, sad imamo kastrirane OMF-ove bez keša koji ubrzo neće moći braniti svoje blue chipove (INA, DLKV, HT, ADRS, ERNT…)
uz to, umirovljenički fond mora ovaj mjesec rasprodati dionice HT-a da isplati dug umirovljenicima! kome će oni prodati 2.859.148 dionica HT-a? po 270 kn to bi bilo 770 milijuna kuna! odakle OMF-ovima pare kad su sve spiskali na INU???
sad će morati negdje puknuti i pustiti pad drugih dionica da nastave kupovati INU

sami sebi dali smo šah-mat na ZSE! većina to počinje shvaćati, zato je danas započela rasprodaja dionica na burzi! [embarass]

Svašta. Dioničarima Ine je svejedno kome prodali i isto tako mogu novce od Ine upucati u ostale dionice kao i da su prodali Molu. Na novcima ne piše čiji su. Nego imam osjećaj da bi vi kupovali jeftinije ali ništa od toga jer već sutra slijedi novi rast. Moj prijatelj od 50 paketa Ine upucava lovu sutra u ddjh, lkri..itd.
[/quote]

Tvoj prijatelj… [lol] Da nemaš slučajno u portfelju DDJH i LKRI? [rolleyes]

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica.

Mirovinci Inu "kupuju u interesu svojih članova"

Mirovinski fondovi kupuju dionice Ine isključivo na temelju vlastite procjene i u interesu svojih članova, priopćila je danas Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

Moj interes ni u ludilu nije da mi mafija kupuje dionicu po 2800 kn (pod nekom izlikom zaštite državnih interesa) koja je još jučer koštala 1700 kn, a ne tako davno mogla se kupiti i po cca 900 kn. I tko su su uopće ti likovi iz mirovinskih fondova i njihovi gazde stranci da me uvjeravaju što je moj ineteres. Ima li uopće u ovoj državi netko tko će objasniti običnim smrtnicima koji gutaju ove spinove kako se raspolaže i troši njihov teško zarađeni novac za mirovine. [angry]

Također, dodaju, "mirovinski fondovi kupovali su dionicu Ine u više navrata tijekom ove godine u količinama koje je omogućavala oskudna tržišna likvidnost".

…i sad se likvidnost sama od sebe odjedamput popravila….pa vi mozete vise kupit…!?!?!..

Ma gdje samo nadju i ove novinare…i ove koji daju inetrvjue…?…

Pozdrav

svi smo mi Crobex

@Lucijan

Mirovinci su u pravu kad pricaju o likvidnosti prije, jer da su kupovali prije u vecim kolicinama, a mogli su, cijena bi mozda bila i veca nego sto je sada. Ovo sad je anomalija, koja ce se odraziti na cijelo trziste. Lova od ine ce i dalje dolaziti na burzu u odredjenom postotku pa ce i imaoci ostlih dionica profitirati, a jucer ste mogli vidjeti kapitalizaciju dobiti koja je srusila cijenu vecine dionica bez obzira sto bi ova anomalija mogla potrajati jos 10-ak dana.

Mirovinci vide dobru investiciju, a mi ostali bi se mogli zapitati koliko ina u stvari vrijedi.

Ina je godinama sustavno unistavana, a neke stvari se u drzavi mijenjaju, a i u nadzorni odbor je usla struka umjesto debelog unistavaca financija.

Nije bolest sve što boli

mirovinci ako završe posao na vrijeme i otkupe dovoljan broj dionica ostatak koji će kolati burzom mogu lagano kontrolirati i držati sadašnju cijenu i lagano je dizati kada dođe dogovorno vrijeme za prepuštanje istih MOL-u
živi bili pa vidjeli jer lakše je da su makinaciju napravili fondovi (kao u interesu svojih članova) nego da je to država prepustila da MOL slobodno kupi bez otpora a i još se slilo novca od trgovanja na burzi.

Lova od ine ce i dalje dolaziti na burzu u odredjenom postotku pa ce i imaoci ostlih dionica profitirati

to je vrlo upitno. vidimo da većinu INE sad prodaju građani koji su zakasnili u prvom krugu prodati, a ta lova nikad više neće nazad na burzu.
poseban problem je što su OMF-ovi kupnjom INE već sada potrošili žive love 520 milijuna kuna, a nastavit će trošit i danas i naredne dane!
zamislite koliko je burza mogla narasti da su s tim novcem kupovali masu drugih dionica na ZSE!
ovako je ta lova na duže vrijeme zablokirana u INI,a OMF-ovi imaju ispražnjene račune.
kud će tržište kad za par dana ljudi skuže da je velika lova bačena na INU i da će zbog toga ZSE ubrzo imati velik manjak likvidnosti, neka svatko sam zaključi [sealed]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

mirovinci ako završe posao na vrijeme i otkupe dovoljan broj dionica ostatak koji će kolati burzom mogu lagano kontrolirati i držati sadašnju cijenu i lagano je dizati kada dođe dogovorno vrijeme za prepuštanje istih MOL-u
živi bili pa vidjeli jer lakše je da su makinaciju napravili fondovi (kao u interesu svojih članova) nego da je to država prepustila da MOL slobodno kupi bez otpora a i još se slilo novca od trgovanja na burzi.

Nagađanje i terkeljanje bez ijednog argumenta,MF su tu kratkoročno,dionice neće ići MOLu.Plan je napravljen za vrijeme blokade.Država će zadržati 25% a drugih 25% će kupiti strateški investitor.

obožavam strvine-posebno ovce

Otkud lova onima za isplatu penzića? Možda neki kredit do isplate dividende na HT?

who dares, wins

Otkud lova onima za isplatu penzića? Možda neki kredit do isplate dividende na HT?

Pa piše da je iz proračuna.

obožavam strvine-posebno ovce

Pa piše da je iz proračuna.
[/quote]
Hm, piše ovo: Vlada je za to osigurala 826,2 milijuna kuna, priopćeno je u srijedu iz HPB Investa.
Ali zar to nisu za pravo bile one dionice iz HT koje se sad ne prodaju a lova se isplaćuje?

who dares, wins

New Report

Close