Branko Grčić se kuži u ono što treba napraviti, ističe potrebne proaktivne mjere, ali ako i bude u prigodi, pitanje je što će od toga ispasti.
Nema nam druge nego čekati (do novih izbora) i na burzi se snalaziti kako tko zna i umije!
[cool]
…ali mu je velika mana što je zadojen pogrešnom ideologijom pa je njegovo "znanje" vrlo upitno. Ostaje nam samo ono što je napisano u drugom dijelu posljednje rečenice
a inače postoji ispravna ideologija? [bye]
zato i jesmo razliciti a vodonis nije demokratican a to nije dobro, nego na LEDO pristigla KONJICA [thumbsup]
kraj je godine i mirovinci napumpavaju prinose.
rastu dionice u kojima su OMF-ovi najvise izlozeni: BLSC, PODR, ADRS…
i na kraju godine dobit cemo obavijest fonda koji drzi nase penzije da smo, eto, ostvarili lijep godisnji prinos od 4-5 posto.
kako prozirno….
kraj je godine i mirovinci napumpavaju prinose.
rastu dionice u kojima su OMF-ovi najvise izlozeni: BLSC, PODR, ADRS…
i na kraju godine dobit cemo obavijest fonda koji drzi nase penzije da smo, eto, ostvarili lijep godisnji prinos od 4-5 posto.
kako prozirno….
Je li imaš kakav argument (npr. promjene u Top10) ili si ovo zaključio jer je "vidljivo iz aviona"?
BLOKADA VARTEKSA
Mozda zbog ovog,
Nenad Bakić najveći dioničar Varteksa
Osnivač portala Moj Posao, uspješni poduzetnik Nenad Bakić kupio je 22. studenog 4,18% dionica Varteksa, čime je, kada se zbroji s njegovom prijašnjom količinom dionica, vlasnik 7,73% ukupnog broja dionica Varteksa d.d..
Bakić je time postao najveći individualni dioničar varaždinskog tekstilnog diva, a njegovi planovi s dionicama Varteksa zasad nisu poznati. Ipak, njegov vlasnički udio, koji i do sada nije bio zanemariv, postaje vrlo značajan.
Kupnju dionice potvrdio je i sam Bakić na svojem blogu Ecletcica na kojem je u nekoliko navrata isticao pozitivne strane kupnje dionice. U prvom redu je to svakako vrijednost tržišne kapitalizacije, koja je trenutno gotovo 10 puta manja od ukupnog kapitala tvrtke.
Bit će stoga zanimljivo vidjeti hoće li se aktivnije uključiti i u strateške odluke tvrtke, ili se radi tek o njegovom investicijskom potezu, za potrebe prodaje na tržištu vrijednosnica.
Spomenimo da je Bakić već dugi niz godina poduzetnik, a osim portala Moj Posao, pokretač je i cijelog niza drugih projekata. Kako je sam isticao u medijima, nakon što je radio kao predavač na Fakultetu, svoju poslovnu priču, i povećanje novčanog portfelja započeo je sa samo šest tisuća njemačkih maraka.
Uz posao vezan uz različite inovativne internetske projekte, cijelo ovo vrijeme, još od početka 90-ih godina prisutan je i kao aktivan investitor na domaćim i stranim burzama vrijednosnica.
[thumbsup]
BLOKADA VARTEKSA
Mozda zbog ovog,
Nenad Bakić najveći dioničar Varteksa
[thumbsup]
ili to, ili zato što je b/a spread 30% , a uz to ostvaren promet 783 kn
a inače postoji ispravna ideologija? [bye]
Naravno da postoji. To je ona ideologija koja daje poduzetniku pravo na profit.
koliko je meni poznato i u nacizmu su poduzetnici lijepo profitirali. morat ćeš malo proširiti listu kriterija [bye]
zato i jesmo razliciti a vodonis nije demokratican a to nije dobro, nego na LEDO pristigla KONJICA [thumbsup]
[/quote]
Pročitajte malo kako ovih dana Obama i demokrati stubokom mijenjaju svoja stajališta. A kod nas demos=narod=socijala….zar je to dobro?