Ista priča s velikim cashom koji dolazi na burzu se vrti svake godine oko dividende HT-a, a vidimo gdje su nas te priče u međuvremenu dovele [yawn]
Kolega, ti očito živiš u neznanju, a to nikad nije dobro, mirovinci imaju manje od 1%, bivši i sadašnji radnici imaju oko 6% i koliko znam sindikat Ine je zadovoljan cijenom, što znači da će 99% njih prodati po ovoj cijeni…Naravno da sav taj keš neće doći na burzu, ali ako dođe i 50% bit će to i više nego jak impuls za rast cijena.Nadam se da ti ne moram i nacrtat sad to….
A što si ti time demantirao? Samo si potvrdio moj zaključak da najveći dio love od prodaje INE više neće na burzu, dapače situacija je još gora nego sam prvobitno zaključio jer ako bivši i sadašnji INA-ši drže 6%, ništa od toga neće se vratiti na burzu jer to nisu burzovni ulagači već su jednokratno kupili dionice INE, sad će ih prodati i gotova priča. OMF-ovi koji imaju neku siću INE, ako prodaju, kupovat će samo blue chipove (HT, ADRS-P, ATGR, ERNT) i gotova priča.
Zaista nema nikakvog razloga za euoforiju [bye]
p.s. daj nam kolega matematički razradi tvoju računicu “na burzu će doći nekih 2,2 milijarde slobodnog keša “ ??!
@hodor
Koliko je ponuda Mola za Inu imala pozitivnog odjeka na tržištu vidjelo se u petak.
Bez obzira koliko se novca vratilo na TK ovo bi moglo pokrenuti tržište u pozitivnom smjeru,jer
ukazuje na potencijalna druga preuzimanja i potcjenjenost tržišta.
Iz Vaših postova na svim temama se isčitava pesimizam i negativna energija, na što bih Vam ja samo napisao:
"nema povoljnog vjetra za onog tko ne zna jedriti"!
Pozdrav
@hodor
Bez obzira koliko se novca vratilo na TK ovo bi moglo pokrenuti tržište u pozitivnom smjeru,jer
ne ukazuje to ni na šta, kod nas, kao i na svakom tržištu, ima podcijenjenih i precijenjenih dionica. razlozi za ovakvu ponudu MOL-a nemaju nikakve veze s podcijenjenošću INE, ali jasno mi je da ti to ne možeš shvatiti, za tebe je ili crno, ili bijelo.
@hodor
Iz Vaših postova na svim temama se isčitava pesimizam i negativna energija,
što ti vidiš i iščitavaš je samo tvoj problem, radilo se o raspravi stardusta i mene oko iznosa koji bi se mogao vratiti na burzu od prodaje INE. ti si tu upao kao neki padobranac u tuđi razgovor (kultura ti je baš na nivou), a onda umjesto da si iznio neke kontra argumente počeo si lupetati o nekakvom"prljanju vijesti", "jedrenju" i sl. bedastoće
…. bih Vam ja samo napisao:
Pozdrav
tvoje umijeće "jedrenja" je već legendarno, npr. krcanje dionicama VPIK-A pred koji mjesec na 150 kn (za neupućene: sad je na 50 kn) itd.
komunikacija s tobom je čisti gubitak vremena, zato letiš na ignore. znam da ćeš sada po običaju početi s litanijama kako si ti pobijedio jer te još jedan član foruma šutnuo na ignore, ali te tvoje fore više ne prolaze, svi te na forumu već jaaaako dobro poznaju, a učestalo odbijanje nastavka komunikacije s tobom jasno govori što misle o tebi i tvom pisanju.
OVER&OUT [bye]
Vidim da se kuka radi budućnosti Hrvatske radi prodaje INE.To je već gotova stvar od prije dvuije
godine i Mol je mogao dati ponudu kada god hoće da bi dpdobio više od 50%.I ovih 2.800 kn je
nemoralna ponuda s obzirom na cijenu.
Mislim da bi država tebala iskoristiti priliku i prodati do 25% +1 dionicu i dočepati se 6 mlrd kn i to
ne spiskati nego uložiti u proizvodnju,preuzimati vlasništvo /kao u BADELU/ ,Varteksu,formirati fondove
rižićnog kapitala ,ali ne sa 1 mlrd kn nego višestruko više/model C/.
Hrvatska kao država ima rješenja i mogućnosti za izlazak iz krize i to puno brže od ovih 1,5% o kojima se priča za 2011.g.
A vi katastrofičari tipa Hodar samo čuvajte keš i čekajte daljnji pad.Sa padom je gotovo ,a efekt INE će biti
Crobi robojanje 2.000 bodova vrlo brzo.
Nisam tehničar nego logičar.
ne spiskati nego uložiti u proizvodnju,preuzimati vlasništvo /kao u BADELU/ ,Varteksu,formirati fondove
rižićnog kapitala ,ali ne sa 1 mlrd kn nego višestruko više/model C/.
U teoriji bi to i možda mogla napraviti (nije da ne bi imalo smisla…jer je 25% isto kao i 44%) da Mađari u ponudi nisu stavili klauzulu "… MOL je spreman otkupiti ne više od 8xx.xxx dionica što automatski isključuje vladinih 19%. Nisu ni oni blesavi i dobro znaju zašto su to stavili u ponudu.
Dakle, od tog scenarija ništa. Barem ne prema ov(akv)oj ponudi…
Kolega, ti očito živiš u neznanju, a to nikad nije dobro, mirovinci imaju manje od 1%, bivši i sadašnji radnici imaju oko 6% i koliko znam sindikat Ine je zadovoljan cijenom, što znači da će 99% njih prodati po ovoj cijeni…Naravno da sav taj keš neće doći na burzu, ali ako dođe i 50% bit će to i više nego jak impuls za rast cijena.Nadam se da ti ne moram i nacrtat sad to….
A što si ti time demantirao? Samo si potvrdio moj zaključak da najveći dio love od prodaje INE više neće na burzu, dapače situacija je još gora nego sam prvobitno zaključio jer ako bivši i sadašnji INA-ši drže 6%, ništa od toga neće se vratiti na burzu jer to nisu burzovni ulagači već su jednokratno kupili dionice INE, sad će ih prodati i gotova priča. OMF-ovi koji imaju neku siću INE, ako prodaju, kupovat će samo blue chipove (HT, ADRS-P, ATGR, ERNT) i gotova priča.
Zaista nema nikakvog razloga za euoforiju [bye]
p.s. daj nam kolega matematički razradi tvoju računicu "na burzu će doći nekih 2,2 milijarde slobodnog keša " ??!
[/quote]
Kolega, želim ti uspješno trgovanje, ovime završavam svoju diskusiju s tobom [wink]
@hodor
ne ukazuje to ni na šta, kod nas, kao i na svakom tržištu, ima podcijenjenih i precijenjenih dionica. razlozi za ovakvu ponudu MOL-a nemaju nikakve veze s podcijenjenošću INE, ali jasno mi je da ti to ne možeš shvatiti, za tebe je ili crno, ili bijelo.
@hodor
Iz Vaših postova na svim temama se isčitava pesimizam i negativna energija,
što ti vidiš i iščitavaš je samo tvoj problem, radilo se o raspravi stardusta i mene oko iznosa koji bi se mogao vratiti na burzu od prodaje INE. ti si tu upao kao neki padobranac u tuđi razgovor (kultura ti je baš na nivou), a onda umjesto da si iznio neke kontra argumente počeo si lupetati o nekakvom"prljanju vijesti", "jedrenju" i sl. bedastoće
…. bih Vam ja samo napisao:
Pozdrav
tvoje umijeće "jedrenja" je već legendarno, npr. krcanje dionicama VPIK-A pred koji mjesec na 150 kn (za neupućene: sad je na 50 kn) itd.
komunikacija s tobom je čisti gubitak vremena, zato letiš na ignore. znam da ćeš sada po običaju početi s litanijama kako si ti pobijedio jer te još jedan član foruma šutnuo na ignore, ali te tvoje fore više ne prolaze, svi te na forumu već jaaaako dobro poznaju, a učestalo odbijanje nastavka komunikacije s tobom jasno govori što misle o tebi i tvom pisanju.
OVER&OUT [bye]
[/quote]
Prihvaćam Vaše priznanje nemoći suočavanja s argumentima.
Nemate u tom slučaju bolju soluciju od "ignore".
I to je bolje od gubitka samopouzdanja.
Pozdrav
Mislim da bi država tebala iskoristiti priliku i prodati do 25% +1 dionicu i dočepati se 6 mlrd kn i to
ne spiskati nego uložiti u proizvodnju,preuzimati vlasništvo /kao u BADELU/ ,Varteksu,formirati fondove rižićnog kapitala ,ali ne sa 1 mlrd kn nego višestruko više/model C/.
Hrvatska kao država ima rješenja i mogućnosti za izlazak iz krize i to puno brže od ovih 1,5% o kojima se priča …
Ne vidim ni jedan ozbiljan ekonomski razlog zašto bi se država prihvatila investitorskih poduhvata?
Pa što će onda raditi privatni poduzetnici?? Možda obilaziti ministre i njihove pomoćnike i moliti za ‘mrvu’ zarade nudeći njihovim pomoćnicima mito za ulazak na popis dobavljača u državnim tvrtkama?!
Jesmo li zaboravili da je država ‘po definiciji’ najlošiji gospodar????
I TREBA LI PONAVLJATI ZAŠTO JE TOMU TAKO? Pa to se uči već u srednjoj ekonomskoj… [angry] [bye]