@plavi
Validus nemam niti sam imao unazad 4 godine jer je to dionica bez perspektive.
Vupik imam i vjerujem u njega.U svakom slučaju je bolja akvizicija od LKPC.
LKPC će kada je radnici počnu prodavati vjerovatno na 400-600 kuna.
To je prava pušiona.Fantomska dokapitalizacije iz koje će možda mali dioničari biti isključeni,
a radnici dobiti besplatne dionice.
To će strahovito srušiti cijenu dionice.
I Crobex ponovno u plusu.Tek uzgred.
Pozdrav
@plavi
Validus nemam niti sam imao unazad 4 godine jer je to dionica bez perspektive.
Vupik imam i vjerujem u njega.U svakom slučaju je bolja akvizicija od LKPC.
LKPC će kada je radnici počnu prodavati vjerovatno na 400-600 kuna.
To je prava pušiona.Fantomska dokapitalizacije iz koje će možda mali dioničari biti isključeni,
a radnici dobiti besplatne dionice.
To će strahovito srušiti cijenu dionice.
I Crobex ponovno u plusu.Tek uzgred.
Pozdrav
Dobro, pa niste se dotaknuli HDZ-a i vlade?
Po ne znam koji puta radnici neće moći prodavati dionice jer će imati lock up 5-10 godina, to sam vam i na temi ne jednom postao članak o tome. Oni su sami tako tražili.
Ali vi opet truba, pa trubite o radničkim dionicama i još k tome da će ih dobiti besplatno.
Već ste materijal za Hanfu, imate li veze i tamo, ili samo u HDZ-u?
lp i sretno sa Vupikom ( treba vam porast cijene od 180 %, kako biste bili na nuli,vama za informaciju)
Koje smo mi tržište… junkice rastu 3-10% a rasne plavuše KOEI, INA, LKPC, ATGR, ERNT u minusu ili tek simbolićnom plusu [undecid]
Dečki – zapamtite ! Za rast ovog pregladnjelog i ocijeđenog tržišta – nisu dovoljna Vaša i naša
pluća kojima se moraju baloni napuhavati…
Pod hitno – trebamo OZBILJAN, LICENCIRAN I POUZDAN K O M P R E S O R !
Što o namjeri bečke burze za preuzimanjeM okruženja misle većinski vlasnici ZSE BURZE?…….
Zašto ne pokušaju barem postaviti POČETNU PONUDU po kojoj bi prodali burzu i uvjete
dokapitalizacije , recimo ……?
Tko je vlasnik ZSE , koji odlučuje o tome?
Ništa ih ne košta- ako postave svoju početnu cijenu- pa ko hoće- nek kupi…!
Koje smo mi tržište… junkice rastu 3-10% a rasne plavuše KOEI, INA, LKPC, ATGR, ERNT u minusu ili tek simbolićnom plusu [undecid]
Kako su padale tako i rastu. Dođe ti sve na isto.
Kako su padale tako i rastu. Dođe ti sve na isto.
[/quote]
http://www.poslovni.hr/vijesti/uiagaci-pokazali-sto-misle-o-situaciji-163824.aspx ovo je odvoljno+pogledat BID [bye]
Mirovinski fondovi strahuju od domino-efekta iz Mađarske [shocked]
Mađarska svojom odlukom dugoročno uništava mirovinski sustav, komentiraju menadžeri domaćih mirovinskih fondova
Menadžeri mirovinskih fondova u Hrvatskoj, ali i u cijeloj srednjoj Europi, strahuju od domino-efekta koji bi mogao krenuti iz Mađarske, doznaje Poslovni dnevnik iz dobro upućenih izvora. Pitanje je, naravno, hoće li ideju mađarske vlade o de facto nacionalizaciji drugoga mirovinskog stupa, odnosno novca koji se nalazi u obveznim mirovinskim fondovima (OMF), preuzeti i druge države, kaže jedan menadžer domaćeg OMF-a nakon kontakata s kolegama iz Mađarske i Češke. U Hrvatskoj je još i svježe sjećanje na uvođenje poreza bankama u Mađarskoj, o kojem se kod nas tjednima špekuliralo. “Mađarska vlada pokušava ‘staviti šapu’ na imovinu koju su Mađari uštedjeli u mirovinskim fondovima. Nešto slično se već pokušalo u Slovačkoj, ali s vrlo malo uspjeha. Takvi su potezi vrlo štetni jer proizvode male ili nikakve kratkoročno pozitivne efekte za proračun, a stvaraju nepopravljivu dugoročnu štetu jer uništavaju zdravu osnovu za buduće mirovine današnjih zaposlenika”, smatra još jedan sugovornik Poslovnog dnevnika blizak domaćim mirovinskim fondovima.
Neodgovorni pokušaj
On ističe kako je riječ o neodgovornom pokušaju krpanja proračuna prisvajanjem privatne štednje. Podsjetimo, Mađarska je propisala da se mirovinski doprinosi koji su dosad išli u tzv. drugi mirovinski stup do kraja iduće godine preusmjeruju u proračun. Također osiguranicima učlanjenim u obvezne mirovinske fondove omogućen je prelazak ponovno u prvi mirovinski stup, odnosno povratak u “državnu mirovinu”. ….
…..Iako je odluka privremena, prema riječima mađarskih kolega, već je unijela dosta nervoze na tamošnje tržište kapitala …..Koliko bi sličan potez u Hrvatskoj mogao imati posljedica na domaće tržište kapitala govore podaci o ulaganjima obveznih mirovinskih fondova.
….Primjerice, samo u domaće dionice imaju izravno investiranih čak 4,3 milijarde kuna. U ostale vrijednosnice i investicijske fondove, osim državnih obveznica, još dodatnih 2,6 milijardi….
cijeli članak na : Poslovni dnevnik
Za početak je dovoljno da se naknada za upravljanje ne plaća na onaj dio koji su mirovinci uložili u državne obveznice. Manje naknade znače veći prinos, a uz to, tako bi više ulagali u domaće dionice
ADRS-p-a