To ovi što su se obogatili na Ingri brišu vanka da ne plate porez na kapitalnu dobit.
Njima ni subvencija od 200% ne bi pomogla da se izravnaju na 0.
[/quote]
Oni su "popušili",a s uvođenjem poreza na k.d. "popušili " bi i oni drugi.
Na ovakvoj burzi "umjetnost" je zaraditi,a kada zaradite to bi Vam uzeli!!!
Tko bi trgovao na takvoj burzi osim par fondova i banaka?
Pozdrav
Ma da @bisakovi ajmo mi to sve skupa ohebati i zaposliti se na carini pa ako nas ufate dobijemo samo 80% plaće i na to uredno platimo davanja. Sad i Barišić sigurno u Remetincu prima plaću tak da ima za kantinu. Vidiš kak se ova država lijepo brine o svojim ljudima [thumbsup]
http://www.vecernji.hr/vijesti/carinik-zatvoru-a-drzava-mu-cijelo-vrijeme-davala-placu-clanak-213180
Srećom pa ovo Belje raste na krilima vrhunskog poslovanja jer sam se već bio prepao da je Samodol zaveo reda na burzi.
Srećom pa ovo Belje raste na krilima vrhunskog poslovanja jer sam se već bio prepao da je Samodol zaveo reda na burzi.
pa G. Verdi ipak im se mora priznat da im je špek odlican….trebalo bi to i vise vrijedit s obzirom na kvalitetu….
Cijeli Crobex je taoc građevinskih dionica.
Sve stoji ili pada zbog njih.
lp
Mislim da ovo ne stoji. Građevinari imaju izuzetno mali utjecaj na Crobex. Jedino DLKV ima kakav-takav utjecaj, a on najmanje pada od građevinara (ako ga tamo svrstavamo).
Ako se zbroje bodovi u crobexu koje nose 4 građevinara, to ispada ukupno nekih 150 bodova, sad mislim još i manje od toga… (tehnika 20 bodova, ingra 18 i manje, igh nekih 30 i dalekovod oko 75) Znači da recimo oni svi padnu po 10 posto uz ostatak indeksa bez promjene, ukupni pad crobex-a bi bio nekih 0.8 posto. E sad je druga priča da su oni tek ovim gadnim padom cijene došli do tako malog bodovnog i postotnog utjecaja…
Mislim da ovo ne stoji. Građevinari imaju izuzetno mali utjecaj na Crobex. Jedino DLKV ima kakav-takav utjecaj, a on najmanje pada od građevinara (ako ga tamo svrstavamo).
[/quote]
Ima, ima…
Drugo što ima utjecaj na Crobex stoji ili pada zbog građevinara i negativnog sentimenta na burzi.
Pogledaj vani opet +, DAX + 0,67%.
lp
Zagrebačka burza: Nismo na bubnju, ali prodajemo namještaj!
[lol] [bye]
pa G. Verdi ipak im se mora priznat da im je špek odlican….trebalo bi to i vise vrijedit s obzirom na kvalitetu….
[/quote]
kako to misliš da bi im špek trebao više vrijediti, pa proizvodnja kg špeka ih košta oko 25kn a konzum ga prodaje po 90+ kn…dakle zarada im je sića od nekih 150-200%
to su konzumove pare
crobex na ravnih -1,00%…dok je cijeli svijet zelen…lupeži će pred kraj dana malo smanjiti minus da zavaraju naivne kao da nam nije baš tako loše, ali uzalud im je sve to
sve skupa, jadno i bijedno, ovo je dokaz da nam nema rasta dok jacina vlada ne ode s vlasti!!! [angry]
Ako se zbroje bodovi u crobexu koje nose 4 građevinara, to ispada ukupno nekih 150 bodova, sad mislim još i manje od toga… (tehnika 20 bodova, ingra 18 i manje, igh nekih 30 i dalekovod oko 75) Znači da recimo oni svi padnu po 10 posto uz ostatak indeksa bez promjene, ukupni pad crobex-a bi bio nekih 0.8 posto. E sad je druga priča da su oni tek ovim gadnim padom cijene došli do tako malog bodovnog i postotnog utjecaja…
Upravo tako. Evo trenutnog utjecaja na Crobex:
1. HT-R-A 15,5%
2. ADRS-P-A 14,1%
3. INA-R-A 11,6%
4. ATPL-R-A 6,9%
5. ERNT-R-A 6,2%
6. PODR-R-A 5,6%
7. ZABA-R-A 4,5%
8. KOEI-R-A 4,1%
9. DLKV-R-A 3,9%
10. KRAS-R-A 3,2%
11. ATGR-R-A 3,1%
12. LEDO-R-A 2,5%
13. ULPL-R-A 2,3%
14. ISTT-R-A 2,3%
15. KNZM-R-A 2,2%
16. PTKM-R-A 1,8%
17. CKML-R-A 1,6%
18. IGH-R-A 1,6%
19. VIRO-R-A 1,2%
20. LKPC-R-A 1,1%
21. KORF-R-A 1,1%
22. THNK-R-A 1,1%
23. JNAF-R-A 1,0%
24. INGR-R-A 0,9%
25. JDPL-R-A 0,6%
Kada gledamo građevinare,
———————–
9. DLKV-R-A 3,9%
18. IGH-R-A 1,6%
22. THNK-R-A 1,1%
24. INGR-R-A 0,9%
———————–
Ukupno 7,5%
njihov zbrojni utjecaj je oko 7,5% po trenutnim cijenama (a po završnim cijenama jučer vjerojatno navedenih 8%), pa kada bi svi otišli u blokadu to je taman kako si rekao.
A trenutni utjecaj građevinara na Crobex je oko -0,3% do -0,4%, tako da ima nešto u ovom što plavi tvrdi.