MSCI’s all-country world index gained 1.4 percent to 324.12, taking the index to a level last seen on Sept. 9, 2008, a few days before the collapse of the investment bank.
užas, a nas do 9. 9. 2008. još čeka rast od nekih 85%.
Pada mi nekoliko komentara na pamet, ali sažet ću sve i izbaciti samo jedan dobar slogan kojim se mogu okoristiti i domaći i strani ulagači:
Ulažimo u Hrvatsku, kupujmo domaće – mala zemlja za veliku pljačku.
Objavljujem reda radi, nisam dioničar Podravke, ali zato volim Podravkine proizvode !
“Uspije li sekundarna ponuda dionica burza bi mogla oživjeti, a Podravki priskrbiti titulu prve kompanije kojoj je uspjelo za poslovanje prikupiti kapital na tržištu”
http://www.poslovni.hr/vijesti/lijek-za-podravku-strateski-partner-ili-spo-162580.aspx
KATASTROFA [cry]
Vladimir Gligorov: Neće biti rasta BDP-a u 2011.
U Hrvatskoj i zemljama regije bit će potrebno ozbiljno restrukturiranje. Još će se povećati broj nezaposlenih, osobito u Hrvatskoj, ocijenio je Gligorov na konferenciji ZŠEM-a
Hrvatska i zemlje regije srednjoročno neće dostići rast BDP-a iz godina prije krize, a hrvatski BDP neće rasti ni iduće godine, upozorio je u Zagrebu ekonomski stručnjak Vladimir Gligorov na 3. konferenciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, javlja Večernji list.
"U Hrvatskoj i zemljama regije bit će potrebno dosta ozbiljno restrukturiranje. Još će se povećati broj nezaposlenih, osobito u Hrvatskoj koja je još u recesiji. Sljedeće godine, ako bude sreće, rast BDP-a u Hrvatskoj bit će nula posto", kazao je Gligorov….
JACO ODLAZI, SPASI NAS I BURZU!!!! [angry]
KATASTROFA [cry]
U Hrvatskoj i zemljama regije bit će potrebno ozbiljno restrukturiranje. Još će se povećati broj nezaposlenih, osobito u Hrvatskoj, ocijenio je Gligorov na konferenciji ZŠEM-a
Hrvatska i zemlje regije srednjoročno neće dostići rast BDP-a iz godina prije krize, a hrvatski BDP neće rasti ni iduće godine, upozorio je u Zagrebu ekonomski stručnjak Vladimir Gligorov na 3. konferenciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, javlja Večernji list.
"U Hrvatskoj i zemljama regije bit će potrebno dosta ozbiljno restrukturiranje. Još će se povećati broj nezaposlenih, osobito u Hrvatskoj koja je još u recesiji. Sljedeće godine, ako bude sreće, rast BDP-a u Hrvatskoj bit će nula posto", kazao je Gligorov….
Kao što vidimo crobex je danas(opet) porastao.
Vidljivi su znakovi ekonomskog oporavka.
Predsjednica Vlade dobiva stalne pohvale velikih svjetskih lidera i medija!
Iduće godine se završavaju pregovori za ulazak u EU.
Uvjeren sam da nas čekaju bolji dani.
Jaco,ostani jer ako dođu oni drugi uvest će porez na kapitalnu dobit i "uništiti" burzu.
Ne smiju te pokolebati izjave kvazi ekonomista katastrofičara.
Pozdrav
Čemu ovo Jaco sim – Jaco tam?
Za politička navlačenja i navijanja postoje drugi forumi.
@bisakovi – ti si valjda jedan od rijetkih na ovom forumu koji misli da Jaca vodi državu i gospodarstvo u dobrom smjeru?
Ili je to bila ironija?
U tom slučaju moja duboka isprika.
@bisakovi – ti si valjda jedan od rijetkih na ovom forumu koji misli da Jaca vodi državu i gospodarstvo u dobrom smjeru?
Ili je to bila ironija?
Ma kakva ironija, tragično je što taj bisakovi stvarno fanatično vjeruje da jaca vodi zemlju i gospodarstvo u dobrom smjeru [shocked]
KATASTROFA [cry]
Kao što vidimo crobex je danas(opet) porastao.
Vidljivi su znakovi ekonomskog oporavka.
Predsjednica Vlade dobiva stalne pohvale velikih svjetskih lidera i medija!
Iduće godine se završavaju pregovori za ulazak u EU.
Uvjeren sam da nas čekaju bolji dani.
Jaco,ostani jer ako dođu oni drugi uvest će porez na kapitalnu dobit i "uništiti" burzu.
Ne smiju te pokolebati izjave kvazi ekonomista katastrofičara.
Pozdrav
[/quote]
pokazalo se od zadnjih parlamentarnih izbora na ovamo da porez na kapitalnu dobit i nije nešto najgore što nam se moglo dogoditi. ekipa je drukala na forumu protiv poreza pa posredno i za hdz jer kao ovi ga neće uvest. sad vidimo da su forumaši spremni zaklati govedo radi jednog šnicela. masa nije nikad u pravu. pa da je pkd iznosio i 50% bila bi manja šteta za burzu i društvo u cjelini u odnosu na ono što je vlada (ne)činila. pod vlada mislim i na sanaderovu i na jacinu. i šta je najgore to još traje i ne vidi se kraja.
RAD, RAD I RAD
DISCIPLINA, DISCIPLINA, DISCIPLINA
RAST, RAST, RAST
IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Ili je to bila ironija?
Slažem se s Vama da se ovaj forum ne treba koristiti u politički marketing.
No neki ga stalno koriste i ja onda koristim pravo na drugo mišljenje,odnosno objektivnost.
Ja smatram da se gospodarska politika treba voditi bolje i odlučnije,ali ne vidim bolje i
kvalitetnije programe od strane oporbe.
Štoviše vidim stalnu opstrukciju oporbe i sindikata u provođenju gosp. programa.
Stalno se barata demagogijom i floskulama,a ne programima.
Prihvatio bih svaki bolji program i stranku koja ga nudi.
Također smatram da bi porez na kapitalnu dobit porazno djelovao na tržište kapitala,a
proračunu ne bi bitno pridonio.
Dakle da,u mom pisanju ima malo i satire kojom želim potaći argumentirane,a ne pljuvačke diskusije.
Ako u tome i malo uspijem,bio bih zadovoljan.
Pozdrav
RAD, RAD I RAD
RAST, RAST, RAST
Potpisujem kolega.
Pozdrav
http://www.poslovni.hr/vijesti/wall-street-pozdravio-potez-feda-dow-jones-skocio-196-posto-162739.aspx
A šta bi vrijedilo da sličnu stvar napravi HNB u skladu s mogućnostima?
Ništa,lopovčina Šuker i podanici sve bi zajeli,zapili,zavozili,a gospodarstvo nebi vidjelo ništa..dok je njih zarobljeni smo(mi koji smo u minusu) u bari zvanoj ZSE
RAD, RAD I RAD
RAST, RAST, RAST
kakva bi to bila sreća da imamo razlog za rast….kamo sreće [embarass]