Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

MSCI’s all-country world index gained 1.4 percent to 324.12, taking the index to a level last seen on Sept. 9, 2008, a few days before the collapse of the investment bank.

užas, a nas do 9. 9. 2008. još čeka rast od nekih 85%.

Pada mi nekoliko komentara na pamet, ali sažet ću sve i izbaciti samo jedan dobar slogan kojim se mogu okoristiti i domaći i strani ulagači:

Ulažimo u Hrvatsku, kupujmo domaće – mala zemlja za veliku pljačku.

Objavljujem reda radi, nisam dioničar Podravke, ali zato volim Podravkine proizvode !

“Uspije li sekundarna ponuda dionica burza bi mogla oživjeti, a Podravki priskrbiti titulu prve kompanije kojoj je uspjelo za poslovanje prikupiti kapital na tržištu”

http://www.poslovni.hr/vijesti/lijek-za-podravku-strateski-partner-ili-spo-162580.aspx

halfte trinken, halfte Šarcu geben

KATASTROFA [cry]

Vladimir Gligorov: Neće biti rasta BDP-a u 2011.

U Hrvatskoj i zemljama regije bit će potrebno ozbiljno restrukturiranje. Još će se povećati broj nezaposlenih, osobito u Hrvatskoj, ocijenio je Gligorov na konferenciji ZŠEM-a

Hrvatska i zemlje regije srednjoročno neće dostići rast BDP-a iz godina prije krize, a hrvatski BDP neće rasti ni iduće godine, upozorio je u Zagrebu ekonomski stručnjak Vladimir Gligorov na 3. konferenciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, javlja Večernji list.

"U Hrvatskoj i zemljama regije bit će potrebno dosta ozbiljno restrukturiranje. Još će se povećati broj nezaposlenih, osobito u Hrvatskoj koja je još u recesiji. Sljedeće godine, ako bude sreće, rast BDP-a u Hrvatskoj bit će nula posto", kazao je Gligorov….

JACO ODLAZI, SPASI NAS I BURZU!!!! [angry]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

KATASTROFA [cry]

U Hrvatskoj i zemljama regije bit će potrebno ozbiljno restrukturiranje. Još će se povećati broj nezaposlenih, osobito u Hrvatskoj, ocijenio je Gligorov na konferenciji ZŠEM-a

Hrvatska i zemlje regije srednjoročno neće dostići rast BDP-a iz godina prije krize, a hrvatski BDP neće rasti ni iduće godine, upozorio je u Zagrebu ekonomski stručnjak Vladimir Gligorov na 3. konferenciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, javlja Večernji list.

"U Hrvatskoj i zemljama regije bit će potrebno dosta ozbiljno restrukturiranje. Još će se povećati broj nezaposlenih, osobito u Hrvatskoj koja je još u recesiji. Sljedeće godine, ako bude sreće, rast BDP-a u Hrvatskoj bit će nula posto", kazao je Gligorov….

Kao što vidimo crobex je danas(opet) porastao.
Vidljivi su znakovi ekonomskog oporavka.
Predsjednica Vlade dobiva stalne pohvale velikih svjetskih lidera i medija!
Iduće godine se završavaju pregovori za ulazak u EU.
Uvjeren sam da nas čekaju bolji dani.
Jaco,ostani jer ako dođu oni drugi uvest će porez na kapitalnu dobit i "uništiti" burzu.
Ne smiju te pokolebati izjave kvazi ekonomista katastrofičara.
Pozdrav

Čemu ovo Jaco sim – Jaco tam?
Za politička navlačenja i navijanja postoje drugi forumi.

@bisakovi
– ti si valjda jedan od rijetkih na ovom forumu koji misli da Jaca vodi državu i gospodarstvo u dobrom smjeru?
Ili je to bila ironija?
U tom slučaju moja duboka isprika.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

@bisakovi
– ti si valjda jedan od rijetkih na ovom forumu koji misli da Jaca vodi državu i gospodarstvo u dobrom smjeru?
Ili je to bila ironija?

Ma kakva ironija, tragično je što taj bisakovi stvarno fanatično vjeruje da jaca vodi zemlju i gospodarstvo u dobrom smjeru [shocked]

KATASTROFA [cry]

Kao što vidimo crobex je danas(opet) porastao.
Vidljivi su znakovi ekonomskog oporavka.
Predsjednica Vlade dobiva stalne pohvale velikih svjetskih lidera i medija!
Iduće godine se završavaju pregovori za ulazak u EU.
Uvjeren sam da nas čekaju bolji dani.
Jaco,ostani jer ako dođu oni drugi uvest će porez na kapitalnu dobit i "uništiti" burzu.
Ne smiju te pokolebati izjave kvazi ekonomista katastrofičara.
Pozdrav
[/quote]

pokazalo se od zadnjih parlamentarnih izbora na ovamo da porez na kapitalnu dobit i nije nešto najgore što nam se moglo dogoditi. ekipa je drukala na forumu protiv poreza pa posredno i za hdz jer kao ovi ga neće uvest. sad vidimo da su forumaši spremni zaklati govedo radi jednog šnicela. masa nije nikad u pravu. pa da je pkd iznosio i 50% bila bi manja šteta za burzu i društvo u cjelini u odnosu na ono što je vlada (ne)činila. pod vlada mislim i na sanaderovu i na jacinu. i šta je najgore to još traje i ne vidi se kraja.

RAD, RAD I RAD

DISCIPLINA, DISCIPLINA, DISCIPLINA

RAST, RAST, RAST

IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

@bisakovi
Ili je to bila ironija?

Slažem se s Vama da se ovaj forum ne treba koristiti u politički marketing.
No neki ga stalno koriste i ja onda koristim pravo na drugo mišljenje,odnosno objektivnost.
Ja smatram da se gospodarska politika treba voditi bolje i odlučnije,ali ne vidim bolje i
kvalitetnije programe od strane oporbe.
Štoviše vidim stalnu opstrukciju oporbe i sindikata u provođenju gosp. programa.
Stalno se barata demagogijom i floskulama,a ne programima.
Prihvatio bih svaki bolji program i stranku koja ga nudi.
Također smatram da bi porez na kapitalnu dobit porazno djelovao na tržište kapitala,a
proračunu ne bi bitno pridonio.
Dakle da,u mom pisanju ima malo i satire kojom želim potaći argumentirane,a ne pljuvačke diskusije.
Ako u tome i malo uspijem,bio bih zadovoljan.
Pozdrav

RAD, RAD I RAD

RAST, RAST, RAST

Potpisujem kolega.
Pozdrav

http://www.poslovni.hr/vijesti/wall-street-pozdravio-potez-feda-dow-jones-skocio-196-posto-162739.aspx
A šta bi vrijedilo da sličnu stvar napravi HNB u skladu s mogućnostima?
Ništa,lopovčina Šuker i podanici sve bi zajeli,zapili,zavozili,a gospodarstvo nebi vidjelo ništa..dok je njih zarobljeni smo(mi koji smo u minusu) u bari zvanoj ZSE

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

RAD, RAD I RAD

RAST, RAST, RAST

kakva bi to bila sreća da imamo razlog za rast….kamo sreće [embarass]

[u][b]oštećeni ulagači trebali bi, uz savjetovanje s pravnicima, tužiti radi naknade štete i gubitaka forumske drukere i navlakače koji plasiraju neistine na forumu![/b][/u]

New Report

Close