Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pitanje za cijenjene forumaše:
Nije me dugo bilo na forumu pa da ne čitam sve i sva, možete li mi odgovoriti kad će te cijene dionica opet put gore, barem na neke ‘normalne’ razine od recimo 2 i po kile crobexa
Unaprijed Hvala
Vaš A

Kažite mi , kolege…kad se transformiše YUBOX – index..šta ćemo, bre, da kupujemo od akcija
tamo…. oće li da nas obrazuju malko o stanju na regionalnim berzama…
ne znam, šta da kupujemo, kako se , bre zovu te akcije…???

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@miami
Kako god da se "ovu te akcije",uglavnom ih nitko ne kupuje.
Promet na našoj burzi,koliko god mali, je veći od svih burzi bivše yuge zajedno.
Ne znam koliko je razumno trenutno objediniti sve burze "yugosfere".
Pozdrav

….RAZNI ASPEKTI ZAVRŠETKA KRIZE..

Za mene je definitivno kriza gotova. Sutra , 11.10.2010.g.u 9,00 sati dolazi mi nova kućna pomoćnica. Nakon dvije godine krize sa poslovima, koje ne smijem pisati, jer bi pao rejting i
visoki nivo poslovnosti ovog portala- mojim mukama je kraj… trala.la.!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

nadam se da će sa završetkom krize završit i kuknjava i počet flertovanje. [kiss]

Pitanje za cijenjene forumaše:
Nije me dugo bilo na forumu pa da ne čitam sve i sva, možete li mi odgovoriti kad će te cijene dionica opet put gore, barem na neke ‘normalne’ razine od recimo 2 i po kile crobexa
Unaprijed Hvala
Vaš A

a tko to zna, kad bi znali odgovor svi bi bili bogati. ako pogledamo iskustvo iz ranijih godina, sad u listopadu počne pad dionica koji obično traje do kraja godine
statistički gledano, rast tržišta trebao bi se dogoditi tek početkom iduće godine

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Hrvatska na 19. mjestu liste zemalja kojima prijeti bankrot!!!
Na prvom mjestu je Venezuela sa 54,2 posto šanse, slijedi Grčka sa 48,7%, a mi ipak stojimo bolje sa 16,6% šanse

analitička kuća CMA, koju često ističu kao vodeći nezavisni izvor podataka za OTC (over the counter) tržišta, sastavila je listu zemalja kojima prijeti bankrot (default). Na toj listi CMA, inače institucije čije informacije koriste tisuće financijskih kuća i pojedinaca, Hrvatska je 19. mjestu, dakle vrlo visoko. Sam vrh liste CMA drži Venezuela čiju su kumuliranu vjerojatnost bankrota procijenili na čak 54,2 posto, prati je sa 48,7-postotnom vjerojatnošću Grčka, dok je "broncu" osvojila Argentina sa 40,4 posto šanse za bankrot. Procijenjena opasnost od bankrota za hrvatsku je 16,6 posto, što znači da smo u relativno sigurnoj zoni ako fiskalna politika ne podlegne rastućim populističkim pritiscima.

Dominacija Europljana

Analitičari Business Insidera posebno su istaknuli visok skok Irske sa 14. na 5. mjesto ljestvice te su zamijetili dominaciju europskih zemalja na listi iz tzv. PIIGS grupe – Portugala, Irske, Islanda, Grčke i Španjolske. I cijela naša regija loše stoji. Visoko na listi su i Mađarska, Rumunjska te Bugarska.

>>Zemlje s najvećom šansom bankrota

Posljednjih dana Irska je u međunarodnoj investicijskoj zajednici glavna priča.

Objava irske vlade da će ovogodišnji deficit biti tri puta veći od planiranog te da će, umjesto visokih 11,6 posto, narasti na nezamislivih 32 posto irskoga BDP-a nije proizvela negativne posljedice na europsku ekonomiju, kao što je to ovog proljeća bio slučaj s Grčkom. Usporedno s priznanjem da će u dvije velike banke, Anglo Irish i Allied Irish Banks, uložiti 50 milijardi eura da bi ih spasila od bankrota, irska je vlada prihvatila i ambiciozan plan fiskalne konsolidacije.

Irska vlada optimistična

Vlada tvrdi da će već do 2014. smanjiti deficit ispod dopuštene granice od 3 posto, zbog čega su i poduzeli drastične mjere štednje. Optimizam irske vlade i bankara da će plan uspjeti temelji se na činjenici da su Irci na vrijeme osigurali sredstva. Irska je osigurala gotovinu za sve svoje financijske obveze do sredine 2011., zbog čega se neće dovesti u poziciju da testira novo raspoloženje ulagača. Nakon vijesti o visokom deficitu, irske su obveznice dosegle rekordnu cijenu od 6,9 posto, gotovo kao i grčke, no Irci se nisu zaduživali po toj cijeni. Prosječna cijena po kojoj se Irska ove godine zaduživala iznosi 4,7 posto. Zasad se ne očekuje da će Irska tražiti pomoć iz Europskog fonda za stabilizaciju. No, europski povjerenik Olli Rehn dao je Ircima do znanja da i ne mogu računati na pomoć Bruxellesa sve dok imaju najniže korporativne poreze u Europi. Irska je sa 12,5 posto poreza na dobit nelojalno konkurirala ostalim europskim zemljama, koje su svoje poduzetnike oporezivale i do 30 posto. Nakon što je smanjila socijalna davanja, dječji doplatak i plaće u javnom sektoru 14 posto, od Irske se očekuje i da poveća poreze.
Večernji list

kuku lele, rastu nam šanse za bankrot! [cry]
jaco i šuki odlazite!!!
spasite burzu i državu!!!
ODLAZITE!! [angry]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

@hodor
"Hrvatska na 19. mjestu liste zemalja kojima prijeti bankrot!!!
Na prvom mjestu je Venezuela sa 54,2 posto šanse, slijedi Grčka sa 48,7%, a mi ipak stojimo bolje sa 16,6% šanse"

Možda želiš reći da imamo 83,4% šanse da nam se ne dogodi bankrot…ipak ne izgleda tako loše

I da mi je samo znati kako dođu do ovih decimala…xy,4% [lol]

Ostavke za odgovornost
Građani vjeruju da je Kosor sigurno znala za kriminal!

Istraživanje agencije Ipsos Puls otkrilo je kako gotovo polovica građana vjeruje da je premijerka Jadranka Kosor znala za nezakonite načine financiranja HDZ-a. Također, dio građana smatra da su nezakonito financirane i ostale stranke.
Gotovo pola HDZ-ovog biračkog tijela smatra da je premijerka Jadranka Kosor bila upoznata s nezakonitim financiranjem u toj stranci, te da, ako se utvrdi da su za nezakonite radnje znali i članovi Vlade, oni moraju podnijeti ostavke.

Istraživanje agencije Ipsos Puls za Novu TV pokazalo je da trećina građana smatra da su svi članovi Predsjedništva HDZ-a znali za nezakonito financiranje stranke izvlačenjem sredstava iz javnih poduzeća i ministarstava, ako je takvih radnji bilo.

Prema tom istraživanju, 43 posto smatra da je Predsjedništvo HDZ-a znalo za nezakonitosti, a 39 posto da je premijerka ”sigurno znala”.

Ukoliko se pokaže da su neki od sadašnjih članova Vlade bili upoznati s nezakonitim financiranjem HDZ-a, čak 64 posto građana smatra da trebaju podnijeti ostavku, dok 25 posto birača smatra da bi trebali odraditi mandat do kraja ako nisu osumnjičeni za sudjelovanje u nezakonitom financiranju.
net.hr

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

promet na ZSE je nikakav.
ili nema keša ili svi smatraju da su ove cijene previsoke za kupnju.
svejedno koji je razlog, posljedica će biti ista: pad crobexa i tržišta [bye]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/hrvatska-sama-ide-u-gradnju-lng-postrojenja!%3f,94688.html

Zagrebačka burza: Dajte nam regionalno tržište, napokon!

http://seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-dajte-nam-regionalno-trziste%2c-napokon!,94701.html

New Report

Close