Barbosa, pametnije je kupiti ovakvo poljoprivredno zemljište, nego dionice.
Ne kupuje se zemlja samo radi preprodaje- a pogotovo ne od strane velikih investitora.Ulaganja u
ekološki zdrava područja danas su temelj i neprocijenjivo bogatstvo.
Pogledaj GLUPI ČIPS od JABUKE ! A sve više ćemo jesti plodove …bome…
Zamislite, nudili su mi za daljnju prodaju čips od jabuke- od strane LOKALNIH PROIZVOĐAČA
po nevjerojatnih 7,00 kn / 100 g prošle godine. Uz osmjeh ostavila sam to sa strane…
Od kada su STAVILI NA HRT onu REKLAMU ZA ČIPS OD JABUKE. cijena je skočila
na 16 ,00 KUNA ……….. 1 6,00 KN- 100 g !!!
Razmišljala sam cijeli dan- kako je prokleta reklama potaknula prodaju ovog proizvoda, koji je
meni osobno jako fin i ukusan- ALI, DOISTA PRESKUP !
Ajde, izračunajte , koliki su troškovi proizvodnje ovog proizvoda? Sama sirovina -NIŠTA, a onda
ELEKTRIČNA ENERGIJA / SUŠILICE / i transportni troškovi- sitna ambalaža i jeftin rad…pa moraš ti i nagovoriti trgovca da uzme proizvod u prodaju sa odgodom plaćanja ….. i !?
Kupiti zemlju i sušiti plodove , pakirati i prodavati!
Evo, a mi se ovdje zahebavamo sa Crobexom, ludjaci.
krije li tko s formuma ispod madraca kakvu polugicu?
Koliko je SEEBIZ naplatio ovu reklamu?
Koliko je SEEBIZ naplatio ovu reklamu?
Možda ništa? Naime, oni samo "prenose zanimljivost"…
Onaj koji je tu vijest prvi objavio kao originalni novinski uradak je Novi List (http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/rijecani-i-opatijci-u-ljubljani-.aspx) tako da su evenutalno oni naplatili.
Općenito se zemljišta na veliko kupuju ko luda, po Zapadnoj Slavoniji napr., ogromne površine "za uzgoj specijalnih krava", potom po Hercegovini , isto "za krave" te po moru, napr Hvar, to valjda ne za krave. Jedna od teorija zavjere je da će se neke zemlje morat skroz iselit , Island napr, pa da će kod nas graditi nove gradove…. To je najgluplja verzija koju sam čuo, ako ima koja gluplja nek neko napiše. Oću reć ne kupuju se dionice već zemlja, bilo kakva, vrištine, močvare, livade, zapuštene oranice, samo daj.
O kupnji 1000a Ha poljoprivrednog zemljišta sam pisao prije par mj.
Kupuju svi i svatko, i oni za koje je to prirodno kao Todorić i Pipunić(Žito) kao i oni kojima se to nikako ne uklapa u dosadašnje poslovne djelatnosti kao Luka Rajić ili Matić (King ict), uglavnom, teško da se još može nači koji veći komad polj. zemljišta.
Ne znam da li je nešto potpisano u pretpristupnim pregovorima ili se računa na povečanje cijene ulaskom u EU ali sam gotovo siguran da se ta zemlja kupuje iz čisto špekulativnih razloga radi preprodaje i da na te extra profite neće biti plačena niti kuna poreza dok se obićnom građaninu u naredna 2 mj. priprema porez na kvadrate stana , kuće, vikendice ili npr. vočnjaka koji je nasljedio od prababe i sl. [angry]
[/quote]
Ako trejdaš na firmu zemljišta i druge nekretnine, vodiš ih po fer vrijednosti u poslovnim knjigama i plaćaš porez na te špekulacije baš kao i na dionice.
Tek toliko da se zna.
Onaj koji je tu vijest prvi objavio kao originalni novinski uradak je Novi List (http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/rijecani-i-opatijci-u-ljubljani-.aspx) tako da su evenutalno oni naplatili.
[/quote]
Za ovaj koji ženska drži u ruci (nije to simfoničar već Slovenci vele čtiri kratnik 1913) 1/2 unce vjerovali ili ne zlatar mi je ponudio 1200 kn ,a slastičar do njega 1700 kn. Ni na kraj pameti mi nije bilo da pristanem jer danas svi znaju kaj je Moro itd. i da košta cca 444€ ali navodim ovo samo da vidite u kakvoj mi bolesnoj državi živimo koja nema veze sa kapitalističkim uređenjem.
PRVO POLUGODIŠTE
HGK: Poslovanje poduzetnika i dalje tone, ukupni prihodi pali 7,3 posto
[/quote]
Za ovaj koji ženska drži u ruci (nije to simfoničar već Slovenci vele čtiri kratnik 1913) 1/2 unce vjerovali ili ne zlatar mi je ponudio 1200 kn ,a slastičar do njega 1700 kn. Ni na kraj pameti mi nije bilo da pristanem jer danas svi znaju kaj je Moro itd. i da košta cca 444€ ali navodim ovo samo da vidite u kakvoj mi bolesnoj državi živimo koja nema veze sa kapitalističkim uređenjem.
[/quote]
Kolega simfonicar ne postoji vec filharmonija, stirkratnik (a ne ctirkratnik) nema pola unce vec 0,4430 unce cistog zlata. Ovo za otkup ste napisali tocno, ali usput pitajte po koliko ih prodaju ti isti zlatari koji Vam nude otkup po 1200. Ostat cete paf kad cujete da pokusavaju ljude ozeniti cijenama 5000+ kn
Jaca! Jaca!
-2% garant
[/quote]
[/quote]
Kolega simfonicar ne postoji vec filharmonija, stirkratnik (a ne ctirkratnik) nema pola unce vec 0,4430 unce cistog zlata. Ovo za otkup ste napisali tocno, ali usput pitajte po koliko ih prodaju ti isti zlatari koji Vam nude otkup po 1200. Ostat cete paf kad cujete da pokusavaju ljude ozeniti cijenama 5000+ kn
[/quote]
Kad uračunaš porez to ti izađe približno toliko. Btw na albanskom se zove minc [thumbsup]