Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jadranka Kosor sljedeći tjedan (neznan točno koji sad dan) će otvorit trgovanje na NYSE. To bi valjalo zabilježit na CNBC ili Bloombergu is snimit.

To je za ozbiljno ili je neka šala?
[/quote]
Za ozbač, u ponedjeljak:
http://www.nyse.com/events/1285324768277.html

Trebalo bi tu razbiti neku famu o tim dozvolama. Građevinskim i inim. Neki dan je Popijač na TV rekao jednu pametnu stvar. Ali samo jednu. Na žalost. Kako ovi iz šoping centara gdje su investicije ogromne za naše pojmove uspiju ishoditi sve dozvole i sagraditi to u nekom normalnom roku, a svi drugi to ne mogu?

Popijač nažalost uopće ne zna o čemu govori… Prvo što bi se trebao zapitati kako to da EBRD KREDITIRA IZGRADNJU ŠOPNG CENTARA (SpliT, Osijek) a s druge strane im ne pada na pamet kreditirati izgradnju proizvodnih pogona…
Svi šoping centri čekaju dozvole i po 2-3 godine međutim to je njima isplativ rizik dok za neki proizvodni pogon to je čisti gubitak vremena i novca I ONI ODLAZE DALJE.
[/quote]
Kolega ja se u opće ne bi začudio da je Đuro lupao gluposti no ovo mi se učinilo onako logičnim jer tih centara ima ko narezanih. Držim Vas za riječ oko ovih 2-3 godine jer ni sam upućen. Kod mene se sad gradi novi Lidl. Tražili su lokaciju recimo duže vrijeme i bile su u igri neke druge kako su sad tu dopali gdje jesu pojma nemam ali jedno je sigurno to nije trajalo duže od godinu dana. S time da lokacija i ni je baš pretjerano primjerena (pored 2 srednjih škola i stambenih zgrada) te da su morali srušiti atomsko sklonište. Predpostavljam da je brzina u ovom slučaju bila izazvana time što je to gradsko zemljište, a grad je u gabuli pa se je i njima žurilo prodati to. Navodno je prije u igri bilo neko privatno zemljište koje je po meni prikladnije ali to ni je prvi put da se zbog novca mjenjaju planovi.
[/quote]

Predpostavka je majka svih zajeba….zemljište Lidl nije kupio od grada. Priča je interesantna za Uskok.

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Trebalo bi tu razbiti neku famu o tim dozvolama. Građevinskim i inim. Neki dan je Popijač na TV rekao jednu pametnu stvar. Ali samo jednu. Na žalost. Kako ovi iz šoping centara gdje su investicije ogromne za naše pojmove uspiju ishoditi sve dozvole i sagraditi to u nekom normalnom roku, a svi drugi to ne mogu?

Popijač nažalost uopće ne zna o čemu govori… Prvo što bi se trebao zapitati kako to da EBRD KREDITIRA IZGRADNJU ŠOPNG CENTARA (SpliT, Osijek) a s druge strane im ne pada na pamet kreditirati izgradnju proizvodnih pogona…
Svi šoping centri čekaju dozvole i po 2-3 godine međutim to je njima isplativ rizik dok za neki proizvodni pogon to je čisti gubitak vremena i novca I ONI ODLAZE DALJE.
[/quote]

Problem izdavanja građevinskih dozvola za privredne objekte nije baš takav kako se piše tj. rok čekanja je uglavnom oko god. dana koliko je potrebno da se uskladi projekat i sakupe suglasnosti…problem je baš u tim suglasnostima jer se mora otvoriti xx vrata, razgovarati sa XX drž službenika koji te mrze jer si uopće došao od njih nešto tražiti i koji su svijesni da bez njihovog malog potpisa ne možeš dalje te to debelo koriste tako da otežu dok im ne potakneš dobru volju.
Za izdavanje suglasnosti treba otvoriti jedan ured koji će to riješavati i vrijeme izdavanja dozvole se smanjuje na max 6 mj.

Također, činjenica je da poduzetnik, bilo domaći ili strani, ako procijeni da će u nekom sektoru ostvariti profit on će to i ostvariti na bilo koji način ne birajući sredstva!
Kako stvari na terenu stoje, i više je nego očito da je Hrvatska ponajviše interesantna za zauzimanje pozicija trgovačkih lanaca.

Što se tiće proizvodnje, isto tako je činjenica da je Hrvatska puna proizvodnih hala pa i samih tvornica koje nitko neče i koje propadaju, također, imamo mnogo poslovnih zona koje zjape poluprazne jer nitko ne investira u proizvodnju i to iz više razloga…malo smo tržište, problem distribucije, paraporezna opterečenja,… te šlag na kraju- "poslovne" banke ne izdaju poduzetničke kredite i jamstva za nekoga tko bi uložio u proizvodnju!

Za razliku od zemalja u okruženju i regiji, mi smo u bitno lošijoj situaciji jer je Hrvatska baza privrede načeta u ratu(npr. Borovo, RIZ,..) te dotučena i nepovratno izgubljena u HDZovoj divljoj privatizaciji i nemojmo se zanositi da će pored Kine i ovakve globalne ekonomske krize, bilo tko izvana doći sa koferima novaca u Hrvatsku, izgraditi tvornice i zapošljavati nove radnike a da nema debeli, debeli interes.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

mi smo kao zemlja preskupi radnici,porezi,birokracija,korupcija na nasu zalost to se nemjenja preko noci a mi nemamo vremena nas je pjescani sat iscurio zato mislim da ce se deseti armagedon na trzistu rada u proljece i stvarno neznam ko ce napuniti za 122milijarde kn proracun sljedece godine jedno je sigurno da nas cekajos teza 2011

Poduzetničke zone su budalaština žešća osim par iznimki. Procedura ti ide ovako. Bezvrijedno zemljište koje vrijedi 1€ kvadrat dođu upućeniji bliži politici i pokušaju kupiti po toj cijeni ako ide ako ne onda su spremni dati i više. Onda dođe država i ulupa milju dvije kn u infrastrukturi i time podignu cijenu zemljišta pa ju ovi odmah preprodaju skuplje ako imaju kome. Stranaca normalno da nema jer im drugdje to nude besplatno. Sva poduzetnost tu završava. U ovom slučaju su čak i oni bliži politici zbog krize ostali nasukani jer je pala cijena zemljišta, a kupaca nema ni u tragovima.

who dares, wins

Općenito se zemljišta na veliko kupuju ko luda, po Zapadnoj Slavoniji napr., ogromne površine "za uzgoj specijalnih krava", potom po Hercegovini , isto "za krave" te po moru, napr Hvar, to valjda ne za krave. Jedna od teorija zavjere je da će se neke zemlje morat skroz iselit , Island napr, pa da će kod nas graditi nove gradove…. To je najgluplja verzija koju sam čuo, ako ima koja gluplja nek neko napiše. Oću reć ne kupuju se dionice već zemlja, bilo kakva, vrištine, močvare, livade, zapuštene oranice, samo daj.

….GOLUBV, od koga je LIdl kupio zemljište sa najvećim i jedinim opremljenim atomskim skloništem
a nije osim zimskog sanjkanja , nije imalo drugu svrhu?

Ured za graditeljstvo- uvjetovao je Lidlu, izgradnju modernog objekta umjesto serijskih hangara,
kakvih ima po Europi i okolici.Uložili su fakat, dosta novaca.
Ne čudim se. Po prodaji područje je vjerojatno u klasi supermarketa , najjače …a konkurencija
KUFERLAND, ima promet za nevjerovati….tamo kupuju, ko da je sve badava….nenormalno.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

otac svih privatizacija kreće po svoje

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/mediji/ekskluzivno-kutle-od-16.-srpnja-upisan-kao-suvlasnik-radija-antena,93018.html

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/suker-sdp-ov-program-pun-fraza%2c-nema-tu-nista-nova,93045.html

….GOLUBV, od koga je LIdl kupio zemljište sa najvećim i jedinim opremljenim atomskim skloništem
a nije osim zimskog sanjkanja , nije imalo drugu svrhu?

Ured za graditeljstvo- uvjetovao je Lidlu, izgradnju modernog objekta umjesto serijskih hangara,
kakvih ima po Europi i okolici.Uložili su fakat, dosta novaca.
Ne čudim se. Po prodaji područje je vjerojatno u klasi supermarketa , najjače …a konkurencija
KUFERLAND, ima promet za nevjerovati….tamo kupuju, ko da je sve badava….nenormalno.

Grad je prodao maherima,kako ih sam Šalamon zove.Maheri su Bajc i Banana (Lisjak) Oni onda prodali večem maheru Đurkinu.A veči maher Đurkin prodao Lidlu.Prvi maheri zaradili sitnih par milja kuna,drugi maher zaradio tri i nešto milja kuna a grad dobio sitno. Ali nije bitno,grad ne treba lovu.Imaju samo 14 milja kuna rupu. Eh da,da ne zaboravim,maheri su najprije ishodili pravo građenja a ko ima pravo građenja ima pravo prvokupa pa ne treba licitacija .[lol] [lol]

ps: da se netko ne uvrijedi,ovo maheri nisam ja izmislio. Kad je Renato Slaviček postavio pitanje na sjednici grada o vezi prodaje zemljišta za Lidl,odnosno zašto grad nije prodao odmah Lidlu odgovor je glasi. "Pa ako ima mahera koji znaju zaraditi neka zarade." [lol] [lol]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

my,

Općenito se zemljišta na veliko kupuju ko luda, po Zapadnoj Slavoniji napr., ogromne površine "za uzgoj specijalnih krava", potom po Hercegovini , isto "za krave" te po moru, napr Hvar, to valjda ne za krave. Jedna od teorija zavjere je da će se neke zemlje morat skroz iselit , Island napr, pa da će kod nas graditi nove gradove…. To je najgluplja verzija koju sam čuo, ako ima koja gluplja nek neko napiše. Oću reć ne kupuju se dionice već zemlja, bilo kakva, vrištine, močvare, livade, zapuštene oranice, samo daj.

O kupnji 1000a Ha poljoprivrednog zemljišta sam pisao prije par mj.
Kupuju svi i svatko, i oni za koje je to prirodno kao Todorić i Pipunić(Žito) kao i oni kojima se to nikako ne uklapa u dosadašnje poslovne djelatnosti kao Luka Rajić ili Matić (King ict), uglavnom, teško da se još može nači koji veći komad polj. zemljišta.
Ne znam da li je nešto potpisano u pretpristupnim pregovorima ili se računa na povečanje cijene ulaskom u EU ali sam gotovo siguran da se ta zemlja kupuje iz čisto špekulativnih razloga radi preprodaje i da na te extra profite neće biti plačena niti kuna poreza dok se obićnom građaninu u naredna 2 mj. priprema porez na kvadrate stana , kuće, vikendice ili npr. vočnjaka koji je nasljedio od prababe i sl. [angry]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Golubv, po mom,Đurkin je preuzeo plinifikaciju područja…Grad rješava svoje obaveze sa Đurkinom, po najvećim mogućim cijenama. Budi siguran, da bi išli na licitaciju- da su mogli drukčije riješiti
obaveze.
Slična situacija sa Đurkinom bila je i kod Centra za soci.skrb. Na Dan Grada , kad nikoga nije bilo
jer su svi feštali na na pozornicama, u tišini, se odvijala licitacija superdobre lokacije ..
Kolega je bio promatrač , došao je dogovoreni tandem-Đurkin +partner, i na početnoj cijeni,
parner odustao..na nevjerojatnih 60 E/m2 /.
Ne treba zaboraviti reći da je Odlukom Grada na toj lokaciji početna cijena 130/E/m2.
Na isti način, prodano je veliko zemljište kod rotora, na trokutu svetojelenske i zaobilaznice -bazena.
Ne možemo ništa. Grad nema novaca za plaćanje komunalne infrastrukture i sve što mogu
rješavaju kompenzacijom zemljišta, sa uključenim posrednicima.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close