http://www.index.hr/vijesti/clanak/recesija-u-sadu-je-gotova/513317.aspx
Naša vlada i ovi lopovi na ZSE bi naj više voljeli da recesija nikad i neprođe
Recesija je ALIBI za sve u našoj ljepoj
eto šta je naš crobex.
dok sa 2-3 dionice držiš crobex u zelenilu,ostale možeš zatuči u zemlju,a crobex je još uvijek "iznad vode".
bitno je da mi pratimo svjetske indexe-BOJU!
Pa mene bi bilo sramota biti u upravi Zagrebačke burze sa prometima mjesecima od 8-11 milona kuna…to je sramota tko nam vodi burzu..kakvo stanje u državi takvo izgleda na burzi…SRAMOTA
[/quote]
Točno kolega. Ja si to isto mislim, a posebno od kad je došao onaj Cucurin jer i njegove dionice tu kotiraju. Meni bi bilo stvarno neugodno da se ne prodaje ništa pa čak ni moje. No nije isto isprivatizirati društveno vlasništvo koje okolo dila državni monopol i voditi Burzu. Cigarete zna svatko prodati jer ti kupci dođu sami, a ako negdje i zapne tu je država da pogura stvar.
http://www.poslovni.hr/vijesti/plava-laguna-i-eni-najpouzdaniji-partneri-158456.aspx
Vrlo dobar tekst,koji ukazuje na surovu poslovnu realnost u Hrvatskoj
ljepi promet zse [yawn]
cini mi se da danas opasno potezemo prema gore, ispravite me u 16h… [cool]
Plavi, barbastari, gdje su komentari vezani za LKPC ???
Ide li dokapitalizacija, dokupljujete li, ide li to up ili ste se davno iskrcali ? [lol]
Plavi, barbastari, gdje su komentari vezani za LKPC ???
Ide li dokapitalizacija, dokupljujete li, ide li to up ili ste se davno iskrcali ? [lol]
nemojte mi plavog zezat, nedavno magma, jucer optima danas ingra sve imaju svoje svetle trenutke pa tako ce i LKPC odlatit kad to lukovic veli…
nem,a to veze s dokapitalizacijom, poslovanjem ili sl.
gdje su komentari vezani za LKPC ???
Strateško određenje Uprave je okretanje core-businessu, pa je slijedom toga ove godine prodana Luka Ploče-Gradnja, a u planu je prodaja i ostalih ovisnih društava, koja ionako ne iskazuju dobit. Ovih dana tvrtka je sa slovenskim Petrolom potpisan ugovor o dugoročnom najmu skladišta derivata, koja tek trebaju biti izgrađena. Upravljanje kompanijom može se ocijeniti izuzetno konzervativnim budući da Luka Ploče ima svega 50-akmilijuna obveza, a novčana sredstva na računu premašuju te obveze u posljednjih nekoliko godina.Najvjerojatnije se i uprava priprema za privatizaciju kako bi i vlastitim sredstvima mogla podmiriti barem dio budućih investicija u proširenje.
vjesnik.hr
Ovo su , uglavnom, sve poznate materijalne činjenice pa prema tome…što misliš kolega, ide li dokapitalizacija LKPC ili ti kolege to trebaju nacrtati?
To bi onda znacilo 80% povecanje raspolozivih sredstava MF-ova (naravno, uz ostale neizmjenjene uvjete, tipa porast nezaposlenosti….). Naravno, fondovi bi tu lovu MORALI utuci u ovu burzicu. Ili ipak ne? [rolleyes]