Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo super prilike za oročiti ne treba se ni ići u Srbiju. Odma na kućnom pragu te oderu.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/rijecani-ulagali-u-nepostojecu-banku–izgubljeni-milijuni-eura/511823.aspx

who dares, wins

Kolegice oročavanje i dionice su dva potpuno različita filma i vrlo su rijetki ljudi koji npr. znaju "napraviti" pola milje € i onda zapnu i ne znaju kaj bi dalje pa to idu oročiti. I za najkonzrevativnije ulagače bar 2× godišnje se pruži prilika da uđu u npr. HT i provedu u njemu mjesec dana te zarade više nego u banci. Navodim Vam ovu dionicu radi njene likvidnosti gdje tu operaciju može svatko vrlo lako izvesti. Znači ne pričam o držanju dionice već ulaz, držanje mjesec dana pa izlaz i tako 2×. To nije nikakva špekulacija jer je stvar vidljiva i s Mjeseca. A to što većina nas nema tu samokontrolu pa borave više vremena u dionici nego u kešu je sasvim druga priča.

who dares, wins

gle ljubica,
da ti nisam na crobex 2150 reko da prodaš sve dionice (posebno građevinare)…

James, kako sad to govoriš… čudno?
Pa zar mi nisi poslao p.p. i napisao prije ovog rasta ….Teta, prodaj sve….???

Jesam.
Koliko su građevinari "narasli" otad?

Većina stručnjaka na forumu, doživljava dio investitora , kao naivce – koji jedva čekaju dobronamjerne savjete, pa se iz petnih žila trude pomagati…
Dalje, na forumu su profesionalci, koji uključuju forum u ponedjeljak i isključuju ga u petak,
eventualno blicnu aituaciju- ako imaju svoj portfelj, pa su malo više zainteresirani za razvoj događaja.
Svaki investitor zna svoju tešku situaciju. Meni je moja teška, drugima njegova. Dakle,
ako su mi dionice pod hipotekom- NE MOGU IH PRODATI, ULAZITI U HT…KUPOVATI ATGR…
i sve što bi bilo dobro- ali, za mene nije bilo moguće, jer me sprečavala u tome HIPOTEKA.
To je samo jedan primjer. Neki investitori možda imaju posuđen novac, drugi imaju posuđene dionice
ali internim dogovorom….itd.itd…
Zato, ako već hoćete pomoći, onda pišite i o drugim informacijama, kao što je OROČENJE
2 MLRD KUNA u jednoj banci od strane ADRISA…
Zašto to moramo čitati iz novina, a Vi bankari- brokeri- o tome šutite!
I sl. kako ste napisali za veće prodajeHT .dionice od strane institucionalnih invest.
Ili, o tome kako Tedeschi želi BELUPO- koji je krava -muzara , za cijelu Podravku, i svi rezultati
se postižu kroz Belupo / a piše Podravka/ …..Podravka će riknuti bez BELUPA-. u roku KEKS!
a ovaj hoće samo BELUPO- a pišu da hoće Podravku..! Fakat…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

a Vi bankari- brokeri- o tome šutite!

A koji su to brokeri ovdje?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Većina stručnjaka na forumu, doživljava dio investitora , kao naivce – koji jedva čekaju dobronamjerne savjete, pa se iz petnih žila trude pomagati…
Dalje, na forumu su profesionalci, koji uključuju forum u ponedjeljak i isključuju ga u petak,
eventualno blicnu aituaciju- ako imaju svoj portfelj, pa su malo više zainteresirani za razvoj događaja.
Svaki investitor zna svoju tešku situaciju. Meni je moja teška, drugima njegova. Dakle,
ako su mi dionice pod hipotekom- NE MOGU IH PRODATI, ULAZITI U HT…KUPOVATI ATGR…
i sve što bi bilo dobro- ali, za mene nije bilo moguće, jer me sprečavala u tome HIPOTEKA.
To je samo jedan primjer. Neki investitori možda imaju posuđen novac, drugi imaju posuđene dionice
ali internim dogovorom….itd.itd…
Zato, ako već hoćete pomoći, onda pišite i o drugim informacijama, kao što je OROČENJE
2 MLRD KUNA u jednoj banci od strane ADRISA…
Zašto to moramo čitati iz novina, a Vi bankari- brokeri- o tome šutite!
I sl. kako ste napisali za veće prodajeHT .dionice od strane institucionalnih invest.
Ili, o tome kako Tedeschi želi BELUPO- koji je krava -muzara , za cijelu Podravku, i svi rezultati
se postižu kroz Belupo / a piše Podravka/ …..Podravka će riknuti bez BELUPA-. u roku KEKS!
a ovaj hoće samo BELUPO- a pišu da hoće Podravku..! Fakat…

A pobogu a da je bilo otvorit koji izvještaj na ZSE pa vidit da ADRIS ima 3 000 000 000 kn kratkotrajane financijske imovine a malo manje kukat po forumu?
Ne ide te na burzi? Odustani od nje i tražite sigurnije luke.

Stvarno mi jasna pohlepa ljudi koji su dobri u svom osnovnom biznisu i okušaju sreću na burzi i ne ide ih pa ne ide i sad im svatko kriv i država i banke i brokeri i forumaši i Lidl i Konzum te ko zna što sve ne.

Ajte vi lijepo oročite novce u Srbiju dobijete 7% na depozit i 20% devalvalvaciju valute
[wink] to je posao bitno da se para vrti [thumbsup]

Reci ti mi vaš godišnji prihod firme i neto dobit mora da hoćete a vi tražite od bankara da odaju poslovnu tajnu te da ti ljudi dobiju otkaze po kratkom postupku.

Evo, još jedan stručnjak-Nikson .
Gdje si vidio da prosječni- obični investitor – poduzetnik koji se bavi trgovinom i kupio je dugoročno
dionice- jer je imao višak kapitala- IDE PROUČAVATI FI ADRISA???

Ajde da sutra pokušam kupiti Adris- što ćeš ti učiniti…preskakati me za kunu- lipu, dvije lipe,
ili, da pokušam staviti ADRIS na prodaju- evo tebe ispred mene…..za lipu- nema veze- bitno da
druge zafrkavaš iz razonode…

Ma, nemoj me nasmijavati ZA VAŠE BANKARSKE TAJNE ????

A TKO DRUGI IMA INSAJD INFORMACIJE—–čim dobijete bilo kakav zahtjev investitora ili
klijenta u banci- VEĆ ŠARATE SA SVOJIM PORTFELJIĆIMA i KUPUJETE I PRODAJETE…preko
VEZE NE BURZI / nazovimo tako Vaše veze e-trading -./

Vi – bankari ste najgora vrsta investitora i ŠPEKULANATA na ovoj burzi….a Vašu čast, na koju
si se pozvao možemo objesiti mačku o rep!….

Svaka informacija- ZAHTJEV- KREDIT- BLOKADA- UPIT- PRIGOVOR- OVRHA – PRIJEDLOG.

SVE STE U STANJU UNOVČITI !….. / DAJ MI JEDNO IME U HRVATSKOJ BANCI KOJE JE
DOBILO OTKAZ ZBOG ODAVANJA POSLOVNE TAJNE U 2010. ! godini..

Zašto bi oročavali novce, ili išli u Srbiju izlagati se političkom i inom riziku kad vam obveznice RH donose lijepi i sigurni prinos od 7-8 %.
Ili jednostavnije uzeti neki obveznički fond ZBbond npr ima preko 9%, a Reiffeisen preko 13%.
Ti prinosi vjerojatno neće padati tako skoro. Mada kad uđemo u EU, rejting bi nam trebao rasti i kamate na novi dug padati, a cijena obveznica rasti.

Obveznice sa 7-8 % prinosa će isto tako lijepo riknuti, promjenom Vlade, kao i depoziti na 6 %.
Zato bi vlasnicima obveznica bilo bolje- kupiti nešto dohodovnije. Npr. dionice.Ciklus će se
ponoviti .

Vlada se neće tako skoro mijenjati, isto tako naš kreditni rejting o kojem ovise kamate. Tako da će cijena našeg duga još neko vrijeme biti visoka, a dotad i prinosi.
Dio portfelja uvijek treba imati u obveznicama, a postotak ovisi o ciklusima gospodarstva. Tko je ove godine imao veći dio portfelja u obveznicama, to je zapravo bio ovogodišnji best buy, imao je lijepi prinos. Naravno govorim o nekoj znatnijoj sumi novca, ne nekoliko desetaka tisuča kuna.

Najbitniji je pad cijena roba i usluga. Pa , kad ja dođem u dućan i rečem: …gle, ovo je koštalo 15,00 kuna, a sada košta 5,00 , kupit ću 2 odmah… onda je to znak oporavka.
Paralelno, sa manjim prihodima države- razjuriti upravu na sve strane- da rade.
Istovremeno, ubrzat će se proizvodnja i potrošnja…
To sa kunom i stranim valutama- ne znam , ja sam običan građanin. Mene nije briga tko i kako
uvozi i izvozi i koliko je kuna veća- manja u odnosu na JEN. Bitno mi je da u dućanu mogu kupiti robu, auto , stan za male pare…./ Jer su i plaće takve većini građana/.
Kad će mi od plaće ostati 10 % slobodnog novca- kupit ću i više od onog što mi najminimalnije
treba. Sada , većina građana nema za hranu za cijeli mjesec.

Nikson, svaki drugi/ treći djelatnik banke / bilo koje u Hrvatskoj/ ima – ili dionice – ili udio u fondu.

New Report

Close