Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cijena Količina
284,00 1
279,01 40
279,00 58
278,57
Evo Dlkv jutros. Vama se ovaj lik čini normalnim? Onda je i naš ministar financija normalan.

Frajer ima brokera bez minimalne naknade i kupuje kako želi, apsolutno ne vidim razlog da je nenormalan. Čovjek uđe u mesnicu i kupi 1 bržolu pored cijelog teleta i on je nenormalan?
[/quote]

Ovi koji nemaju naknade kod brokera sigurno ne kupuju samo jednu dionicu jer žele i imaju para baš za tu jednu..

Vaš link
vjerojatno ih ima još donedavno je finesa bila bez minimalne.

Za njih znam ali ajde neću mijenjati brokera zbog takvih stvari jer ako ne mogu kupiti za bar 5000kn onda si rađe kupim šteku pljuga i preprodam ju jer će uskoro poskupjeti. To njihovi klijenti tu i prave nered a oni sami znaju zašto su im damping cijene. Premda većinu kupovine kom. 1 izvode brokeri iz raznoraznih razloga jer oni i nemaju provizije pa se zahebavaju kad im je dosadno. Ona štelanja u 15.59.xx. sa jednim komadom sigurno nisu mali investitori.

who dares, wins

Ako stojiš na nekoj poziciji sa recimo 100 komada i lik ti uvali jednu pa se povučeš broker ti obračina minimalnu naknadu npr 10kn. I šta si napravio? Platio si jednu dionicu npr 5% skuplje nego što si htio realizirati one ostale 99.
Desilo mi se neki dan jer nisam skužio da mi je papak prodao jednu.

I meni se desila slična stvar pa sam laganini otiša do ureda finese i otvorio račun. Ovo je dobra stvar za mikro portfelje da mogu kupiti prikladno svojim mogućnostima, da li su ostvarili željen efekt (pridobivanje klijenata i prometa) ko zna. Da je minimalna naknada 10 kn i provizija 0,5% neki minimalni nalog koji moram postaviti je 2000 kn da bi ostvario željenu cijenu. Recimo da je 2000 kn sve što imam kod naloga bez minimalne provizije mogu se na bidu raspršit kako želim dok u drugom slučaju baš to sebi ne mogu dozvolit radi ovih 10 kn po nalogu i cjena bi me izašla dosta skuplje nego u prvom slučaju.
E sad teortski da su svi na nekoj minimalnoj naknadi 10 kn drugačije bi se i kupovalo i prodavalo a ovako frajer želi prodati i raspali po bidu i veće količine pa kako koga poklopi.

Vaš link
vjerojatno ih ima još donedavno je finesa bila bez minimalne.

Za njih znam ali ajde neću mijenjati brokera zbog takvih stvari jer ako ne mogu kupiti za bar 5000kn onda si rađe kupim šteku pljuga i preprodam ju jer će uskoro poskupjeti. To njihovi klijenti tu i prave nered a oni sami znaju zašto su im damping cijene. Premda većinu kupovine kom. 1 izvode brokeri iz raznoraznih razloga jer oni i nemaju provizije pa se zahebavaju kad im je dosadno. Ona štelanja u 15.59.xx. sa jednim komadom sigurno nisu mali investitori.
[/quote]
Vjeruj mi ovo je dobro obrambeno oružje malih investitora ,čak sam i ja prrovocirao velike kad bi zavisli "strašila" na ask. Ej postavljali bi miljunska čudovišta na prvi ask a promet do tada cca 500 000
a ja raspalim po asku cile dvi dionice a na bidu čekam neće li se iživcirat pa da raspali po bidu. Ovo sam napravio 3 puta i svaki put se strašilo povuklo nijednom nije promjenjen nalog i raspad po bidu.

pogledam promet na ZSE i piše 15.5 milja kn, pa rekoh krenulo nam je napokon.
onda sam išao gledati čime se to trguje – na dionicama skoro ništa trgovine, a onda sam skužio da je skoro sva lova otišla u obveznice (13,1 milja kn) koje su ugurali pod dionički promet (Valjda da nas navuku kako se na ZSE super trguje)…. ZSE i dalje ostaje jad i bijeda bez prometa dionicama [bye]

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Ako stojiš na nekoj poziciji sa recimo 100 komada i lik ti uvali jednu pa se povučeš broker ti obračina minimalnu naknadu npr 10kn. I šta si napravio? Platio si jednu dionicu npr 5% skuplje nego što si htio realizirati one ostale 99.
Desilo mi se neki dan jer nisam skužio da mi je papak prodao jednu.

Ako stojiš na nekoj poziciji sa recimo 100 komada i lik se želi riješiti svih dionica xxxx-R-A iz svog portfelja, pobere sve pozicije ispred tebe i tebe zahvati sa 1 dionicom (jer toliki mu je portfelj), opet si ti popušio, ali bitno je da tvoj broker nije ! [smiley]

Cijena Količina
284,00 1
279,01 40
279,00 58
278,57
Evo Dlkv jutros. Vama se ovaj lik čini normalnim? Onda je i naš ministar financija normalan.

Frajer ima brokera bez minimalne naknade i kupuje kako želi, apsolutno ne vidim razlog da je nenormalan. Čovjek uđe u mesnicu i kupi 1 bržolu pored cijelog teleta i on je nenormalan?
[/quote]

Ovi koji nemaju naknade kod brokera sigurno ne kupuju samo jednu dionicu jer žele i imaju para baš za tu jednu..
[/quote]
ne bih baš rekao da je to prodaja jedne dionice nego lažni nalog ,jer se on lakše promjeni u 199 naprimjer i za jednu sekundu se pojavi na prodaju,,imam i ja vagon takvih naloga da promptno djelujem

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Hebate pa nitko još nema milju kn. Odo je dok mi netko nije uvalio jedan komad. Opet. [lol]

who dares, wins

Hebate pa nitko još nema milju kn. Odo je dok mi netko nije uvalio jedan komad. Opet. [lol]

[thumbsup]

A gle kao se je tek ovaj ocjenjivač raspištoljio sa ovi kečevima.
Šta tu svega ima na ovoj parodiji od burze.

who dares, wins

Ima, RHMF-O-203E ima već 23 milijuna kuna prometa, samo slaba nam korist od toga [yawn]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Kakva je ovo opet igra sa prometom

Redovni promet na gledalici 28,871,485,47 a na poslovnom 5.055..324.88

Meni jedino se uklapa ovaj sa poslovnog

New Report

Close