Ovdje je naravno sve legalis,pa cak i kad s 1 dionicom dignu dionicu za 39% kao npr Montmontaza danas ;D
ima li tko kakvo objasnjenje kak je to moguce…mislim bez posljedica
Ovdje je naravno sve legalis,pa cak i kad s 1 dionicom dignu dionicu za 39% kao npr Montmontaza danas ;D
Kad bi sa 5 dionica digo za 39%, da li bi se bolje osjećao ?
Kupovanje/prodavanje dionica je legalna trgovina. Nije to herion pa da nije
svejedno da li si
Mislim da je bitnije da ne prodaješ sam sebi.
Što se tiče prometa, nije loše za sada, imamo 2 milionera, još uvijek manje nego što ih ima zatvor u Remetincu. [undecid]
svejedno da li si
[/quote]
thx sto si me prosvjetlio kolega…mislim da nije bas tako kako kazes nego da se dizanje cijene 1 dionicom a u ovak velikom postotku zove nekakvom manipulacijom..koja je nedozvoljena,
no ocito je da i hanfa ima isto misljenje ko i Ti…odnosno nema misljenje..odnosno ne zanima je 😉
pa si onda valjda u pravu.
[thumbsup]
Zna li netko, koja će vijest biti okidač za povećanje volumena na zagrebačkoj burzi (kad god to bilo)?
Povećanje volumena se samo odjednom iznenada dogodi i zatekne večinu u kešu, vijesti su okidač tek kada proces započne.
Zna li netko, koja će vijest biti okidač za povećanje volumena na zagrebačkoj burzi (kad god to bilo)?
Povećanje volumena se samo odjednom iznenada dogodi i zatekne večinu u kešu, vijesti su okidač tek kada proces započne.
[/quote]
povećanje volumena može biti i kad krene rasprodaja pa zatekne većinu u dionicama koji ih se onda panično rješavaju masovnom rasprodajom. čini mi se da je sada većina u dionicama jer čekaju godota tj. rast za koji nema nikakvog razloga [bye]
svejedno da li si
[/quote]
17.8.2010 14:49:00
Sukladno čl. 366. Pravila Zagrebačke burze, Burza može poništiti transakciju kako bi zaštitila javni interes, ulagatelje te pravično i uredno odvijanje tržišnih aktivnosti.
Obzirom da je provedenim nadzorom uočeno da je transakcija dovela do iskrivljene slike tržišta, odlučeno je o poništenju transakcije br. 345 dionicama HT-R-A (1 kom po 257,52 kn) od 16. kolovoza 2010.g.
kada bi ne tako davno prije američki indexi ovako porasli u jednom danu ovdje bi vladala zazancija onih koji su danas kupili sa onima koji su danas prodali i zeznili se……a sada več unaprijed nažalost znamo da nas sutra vjerovatno čaka još jedan dosadan dan……..naravno, vrijedi i obrnuto…..
[/quote]
povećanje volumena može biti i kad krene rasprodaja pa zatekne većinu u dionicama koji ih se onda panično rješavaju masovnom rasprodajom. čini mi se da je sada većina u dionicama jer čekaju godota tj. rast za koji nema nikakvog razloga [bye]
[/quote]
Kolega Tang,daj me prosvjetlite tko ce to masovno rasprodavati.Ja mislim suprotno od vas,vecina je u cashu ili barem pola-pola pa se druka na dolje.Ipak mislim da ce oni koji se na ovim razinama boje uci u cekaju crobi na cca 1500 ostati kratkih rukava i nasukani u cashu.
lagano ce otici na 2000 a da vi to i ne osjetite.Naravno da ce vam tada biti preskupo ali cete sigurno uci na 2400 jer cete osjetiti glad za dionicama.
Za ovu igru zivaca treba muda kolega a ako vi nevidite da rasprodaje gotovo i da nema i da je na sceni lagani ukrcaj po svim likvidnim izdanjima ali sa strogo kontroliranim i gotovo nezamjetnim ukrcajem.No pazljiv pogled na stanje u prvih top 10 dionicara govori u prilog ovoj tvrdnji.
Kljucno je sada ne pokleknuti i ne izgubiti zivce.Siguran sam da polako sljedi i ovdje oporavak ali lagani a tek 2012 ili 2013 pravi stampedo.Ali ako smo prezivjeli prosle 3 godine pa valjda imamo zivaca i za sljedece 2.tada sljedi nesto sto cemo prepricavati unucima.Dakle cash na stol i polagano unutra.,cheers
Sukladno čl. 366. Pravila Zagrebačke burze, Burza može poništiti transakciju kako bi zaštitila javni interes, ulagatelje te pravično i uredno odvijanje tržišnih aktivnosti.
Obzirom da je provedenim nadzorom uočeno da je transakcija dovela do iskrivljene slike tržišta, odlučeno je o poništenju transakcije br. 345 dionicama HT-R-A (1 kom po 257,52 kn) od 16. kolovoza 2010.g.
Koje ulagatelje Burza želi zaštititi?
Zar onaj koji je kupio tu dionicu nije ulagatelj?
Kako izgleda prava slika tržišta, a kako iskrivljena?
Koje ulagatelje Burza želi zaštititi?
Zar onaj koji je kupio tu dionicu nije ulagatelj?
Kako izgleda prava slika tržišta, a kako iskrivljena?
[/quote]
Znate li Vi kolega koliki je minimalni nalog za takvu transakciju?